Hoppa till sidans innehåll

Clinic med Lennart Gustavsson

24 OKT 2018 17:25
Hästkarlen och exteriördomaren Lennart Gustavsson föreläser om sambandet mellan avel, exteriör och brukbarhet.
  • Uppdaterad: 24 OKT 2018 17:29

Hästkarlen och exteriördomaren Lennart Gustavsson föreläser om sambandet mellan avel, exteriör och brukbarhet. Vi erbjuder en eftermiddag där Lennart delar med sig av gedigen hästkunskap med mångårig praktisk erfarenhet i botten och som grädde på moset avslutar vi med att praktiskt visa och bedöma hästar och diskutera deras exteriör och brukbarhet.

Oavsett om du är ridskoleelev, förälder med eller utan hästbakgrund, tävlande ryttare, kusk eller på hobbynivå så vänder sig de...tta till ALLA som vill få ett bredare perspektiv av hur vi på bästa sätt förvaltar våra hästar och hittar ett sunt förhållningssätt till deras användning och brukbarhet inom olika dicipliner.

Lennart Gustavsson är en av våra gamla hästkarlar och har en gedigen hästbakgrund som exteriördomare för häst och sitter i flera styrelser för hästföreningar på riksnivå, Svenska Hästavelsförbundet, LRF-häst och Avelsföreningen för Svenska Ardennerhästen mfl. Lennart är uppvuxen med hästar och har sedan 1971 haft 650-700 hästar av 14 olika raser, där hans stora intresse varit just avel och avelsvärderingar. Nu åker han runt i hela Sverige och håller kurser på lantbruksgymnasium, ridskolor och rasföreningar på just ämnet Avel-Exteriör-Brukbarhet med syftet att skapa förståelse för sambandet för att hästägare ska få en så stor och sund användningen som möjligt av sin häst.

Plats : Länghem, praktisk del förlagt i ridhus. Vid många anmälda med häst kan tiden komma att förlängas.

Anmälan: Skall ske senast 16/11, begränsat antal platser så först till kvarn gäller ffa med deltagande med häst. Anmälan sker via sms på tel 0793-320922 till Catta, Ange: namn på samtliga deltagare, namn och ras, (alla är dock välkomna) på ev häst man önskar anmäla till bedömning, om du är ickemedlem eller medlem.

Kostnad: 50 kr elever och medlemmar inkl ev. lån av ridskolehäst. Först till kvarn på ridskolehästar. 100 kr medlemmar med privat häst och icke medlem u. häst. 150 kr icke medlemmar med privat häst. Vid lån av ridskolehäst ange namn på hästen du vill visa, detta ska bekräftas så den önskade hästen är tillgänglig.

Betalning: sker i samband med anmälan och är bindande. Betalas ej tillbaka vid återbud. Betalning direkt till Länghems Ridklubb på Swish: 1230915447.

För mer info eller frågor kontakta Catta på 0793-320922

 

Välkommen att andas häst en hel eftermiddag och få med dig gedigen hästkunskap hem! Anmäl redan idag!

Skribent: Andrea Andersson
Epost: Adressen Gömd

 

hooks

 

sparbannken
  
  
 

kinds

 

 sisulogo

   
 

 

 

 

Postadress:
Länghems RK - Ridsport
Thomas Gull, Box 5003
51405 Länghem

Kontakt:
Tel: 0706093664
E-post: This is a mailto link

Se all info