Hoppa till sidans innehåll

Ridskolehästar 2020


Här kommer en liten presentation av våra ridskolehästar som står i stallet just nu. Vi är en liten ridskola som måste ha individer i alla storlekar som också kan användas i alla nivåer

Champion  C-ponny. Vår guldklimp. Han är en mästare på att anpassa sig efter den som sitter på. Vid en beskrivning av den perfekta ridskoleponnyn hittar man honom. Han kan vara allt ifrån en lat gubbe med våra minsta ryttare till att kunna busa till det med de mer rutinerade. 


Johnny the rocker - storhäst. Samägs med Maria Höök. Stallets bamse, både i storlek och snällhet samt kan visa en stor styrka om han vill, både till goda höpåsar på vägen genom stallet eller den ridvägen som eleven bestämmer i ridhuset. Johnny visar ibland att han inte samtycker om samma ridväg men han är aldrig dum. Testar gränser om han får chansen. 

Plutho b-ponny. Plutho är en av våra tre musketörer. En grabb som vet vad han vill, att stå still och göra halt om det inte är på medellinjen är det tråkigaste som finns enligt hans tycke. Älskar om han får galoppera på lite snabbare än arbetsgalopp.Celine Dion - c-ponny. Celine är en av våra fjordingar som kom in som en räddare i nöden när många av våra fyrbenta kollegor var under rehab. Hon visste knappt vad ett ridhus var när hon kom men anpassade sig fort. En dam som trots sin ålder har mycket krut i baken. Men hon är väldigt godhjärtad varvar lektionerna med att gå med på handikappridning


Yrla b-ponny. Yrla går under smeknamnet "still going strong". Född 93 men går fortfarande in helhjärtat i arbetet som ridskoleponny. Hon älskar att hoppa och flyger över hindrena oavsett vem som sitter på. Hon är den andra medlemmen i gänget "de tre musketörerna". 


Donaldo - storhäst. Samägs med Maria Höök. En ögontjänare deluxe. Han kan gärna visa sig lite harig både för det ena och andra om han känner att han kan. Men är man stor måste man vara snäll och får minsann även gå med små ryttare på ryggen när det krävs vilket han anpassar sig väldigt bra till. 


Karpin - b ponny. Den sista medlemmen i "de tre musketörerna". En väldigt bekväm kille som gärna tar en paus då och då. Hoppar otroligt väl att eleven ibland får skutta lite högre än honom själv. Men är man som elev lite rädd finns Karpin alltid där och ställer upp i vått och torrt. 

Shamsin - c ponny. Den andra av våra fjordingar. Han ser sig själv som chefen i både stall och hage. Han är väldig snäll och skulle inte hitta på något dumt men kan upplevas lite stark att rida. Även han går med på handikappsridning emellanåt och anpassar sig även för de mindre ryttarna när han måste. 

 

Stina - storhäst. Ägs av Frida Gunnarsson. Stina har vi fått låna av Frida som sitter i styrelsen för 2020. Gillar man lite fart kommer man älska Stina. En väldigt arbetsvillig dam som gärna tuffar på i ett eget tempo om hon får. Hoppar mer än gärna och får hon bestämma själv är inte lugnt tempo hennes meblodi. Har fått anpassa sig efter ridskolelivet och tycker det har blivit ganska trevligt.
 

Bolliver - b ponny. Nyast i gänget. En trygg kille som förstår vad snigelfart innebär. Väldigt snäll och är redan en favorit hos många elever.

 

hooks

 

sparbannken
  
  
 

 

 sisulogo

   
 

 

 

 

Postadress:
Länghems RK - Ridsport
Thomas Gull, Box 5003
51405 Länghem

Kontakt:
Tel: 0706093664
E-post: This is a mailto link

Se all info