Hoppa till sidans innehåll

Drogpolicy


Policy -Alkohol, narkotika, dopning, tobak.


Länghems Ridklubb har antagit en policy att all idrottsverksamhet bedrivs utan tobak, alkohol, narkotika, dopning med särskilt ansvar för medlemmar upp till 18 år. Det gäller såväl vid lektioner, tävlingar som vid ungdomsläger och liknande arrangemang. Ett extra stort ansvar i detta arbete vilar på föreningens ledare och funktionärer.

Som ledare ska man aktivt påverka ungdomar att avstå från tobak, alkohol och olika droger genom utbildning, att reagera och agera, samt att föregå med gott exempel. Naturligtvis är vår anläggning alltid rökfri.

Det är alla medlemmars ansvar att se till att policyn efterlevs. Följs inte policyn och upprepade överträdelser sker är det styrelsens ansvar att vidta åtgärder. Åtgärderna kan eventuellt innebära uteslutning eller polisanmälan.

Föreningen har utsett två droginformatörer. Dessa skall representera klubben vid Tranemo kommuns årliga informationsträff. Det är sedan deras ansvar att informera övriga klubbmedlemmar om vad som sagts på träffen.

Varje år sker en genomgång av våra policydokument och värdegrund genom styrelsen. Medlemmar ges på årsmötet möjlighet att vara med och påverka.


Uppdaterad: 22 FEB 2018 12:32 Skribent: Catarina Ostrozanszky

 

hooks

 

sparbannken
  
  
 

 

 sisulogo

   
 

 

 

 

Postadress:
Länghems RK - Ridsport
Box 5003
51405 Länghem

Kontakt:
Tel: 0793320922
E-post: This is a mailto link

Se all info