Hoppa till sidans innehåll

Inför seriepremiären - läget i truppen

03 MAJ 2018 16:43
Årets seriepremiär för damerna sker den 6/5 och det börjar bli dags för en rapport över hur truppen ser ut.
  • Uppdaterad: 03 MAJ 2018 16:53

I årets trupp finns en hel del nya spelarnamn samtidigt som väldigt många klassiska namn inte längre finns kvar. I spelartruppen hittar ni till exempel inte längre Sara Lidén, som efter mer än 20 säsonger i damlaget har valt att tacka för sig. Detsamma gäller även för spelare som Elisabeth Mikaelsson och Felicia Nilsson

- Det är klart att det är kännbart att tappa sådana spelarnamn. Sara har exempelvis varit en del av lagets ryggrad under en väldigt lång tid och vi tappar en stark röst både på planen och i omklädningsrummet. Vi har dock gjort några fina värvningar och nu finns det verkligen chans för andra att kliva fram och visa ledaregenskaper, säger Jens Berglund från damlaget.

Årets nya spelare är sju till antalet:

  • Hilda Edström (från Junsele/Ramsele)
  • Maggi Eliasson (från Junsele/Ramsele)
  • Magdalena Edholm (från Junsele/Ramsele)
  • Tina Jonsson (från Junsele/Ramsele)
  • Tindra Österlund Jennel (från Remsle UIF)
  • Ebba Nordstrand (från Remsle UIF)
  • Anna Kuronen (från Remsle UIF)

- Här känns det givetvis roligt att återigen ha fått hem Hilda Edström till moderklubben. I laget har vi ju också redan Maria Kuronen, men nu fyller vi även på med vindsnabba lillasyster Anna. 

Storasyster Jenny Kuronen, som ju gjorde en strålande fjolårssäsong, har tyvärr inte varit med under försäsongen och är tveksam till spel. För hemmapubliken på Faxängen hade det dock varit en extra krydda att få se tre systrar på planen samtidigt. 

Nya utmaningar och framtidstänk

Med tanke på den stora spelaromsättningen är det nu nya utmaningar som laget ställs inför.

- De nya spelarna bidrar alla med både styrka och snabbhet till laget, men nu måste också alla hitta sina roller. Både på planen och i omklädningsrummet. Där är vi på god väg att få pusselbitarna på plats samtidigt som det finns mer att jobba med.

Redan innan förra säsongen tog slut började arbetet med att säkra upp inför framtiden. Därför har alla spelare från LAIF:s kombinationslag HH64/LAIF med spelare födda 2004 varit med och både tränat och spelat matcher med damlaget.

- De har princip varit med under hela försäsongen och kommer fortsätta att vara med. Det är helt frivilligt från deras sida att delta och en del har därför varit med väldigt regelbundet, medan en del har tränat mer sporadiskt med damlaget.

Jens fortsätter:

- Deras huvudfokus är givetvis flicklaget, men de är samtidigt namn som kommer att finnas med i damlagets trupp i framtiden och vi ville därför börja det inslussningsarbetet redan nu. En del har dessutom redan dykt upp i våra träningsmatcher och de kommer att fortsätta att göra framträdande även under seriespelet.

Skador och trupp som uppdateras

På skadelistan finns tyvärr Rebecca Dahlin som i slutet av fjolårets säsong slet av korsbandet och hon har precis påbörjat sin rehablitering. Även Anna Mikaelsson är borta i början av säsongen då hon nyligen har fött barn och dessutom bor i Umeå.

- Vi räknar och hoppas med Anna även i år. Vi har också fler namn som är på väg in och som framförallt kommer att dyka upp i de matcher som spelar under sommarmånaderna, avslutar Jens Berglund.

På LAIF:s webbsida och under damlaget finner ni truppen i sin helhet. Där finns även det kompletta spelprogrammet. För er som inte kan närvara på hemmamatcherna eller om ni vill följa med i dramatiken på bortaplan så kani, precis som föregående säsonger, följa matcher via appen Sportswik.

På bilden: tre av sju nyförvärv. Från vänster till höger: Magdalena Edholm, Hilda Edström och Maggi Eliasson

Skribent: Jens Berglund
Epost: Adressen Gömd
Långsele AIF - Div 2 Damer Mellersta Norrland
Idrottsvägen 3
882 30 Långsele
Telefon: 062021563
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Långsele AIF - Fotboll
Idrottsvägen 3
88230 Långsele

Kontakt:
Tel: 062021563
Fax: 062021563
E-post: This is a mailto link