Hoppa till sidans innehåll

Kort referat från Kuben cup

11 FEB 2017 18:36
Under lördagen den 4/2 genomförde LAIF:s damlag ett fullt godkänd upplaga av årets Kuben cup. En fin kvartsfinalplats blev till sist resultat.
  • Skapad: 11 FEB 2017 18:36

Damlaget ställde som vanligt upp med ett ett lag som mixade rutinerade spelare som Sara Lidén och Elisabeth Mikaelsson med unga spelare som Johanna Dahlin och Elin Svensson. I truppen fanns även Anna Mikaelsson och Evelina Granholm som efter barnafödande återigen var tillbaka i LAIF:s matchställ.

Gruppspelet bestod av matcher mot Hägglunds, Själevad, ÅFF F02 och Junsele/Ramsele. Den inledande matchen mot Hägglunds blev en jämn historia och fick slutresultatet 1-1.

- Den matchen borde vi i ärlighetens namn ha vunnit för vi skapade en mängd med fina chanser som vi borde ha förvaltat. Vi var nog helt enkelt lite ringrostiga, säger Jens Berglund från LAIF.

Den andra matchens var mot de senaste årens vinnare Själevad och efter en fin inledning tappade LAIF spelet allt mer och slutresultatet blev till sist 8-1 till gänget från Själevad.

- Efter en bra inledning rasade vi ihop och tappade allt som vi hade pratat om. Då rinner siffrorna iväg rejält. Vi samlar dock ihop oss bra och avslutar sedan gruppspelet med två fina vinster mot ÅFF (3-2) och Junsele/Ramsele (3-1).

I kvartsfinalen var det Domsjö som stod för motståndet. Övikslaget gjorde ett bra gruppspel och var såklart skyhöga favoriter. LAIF gjorde dock sin bästa match i turneringen och bet ifrån rejält de första 12 minuter. Domsjö spräckte tillsist nollan och hann allt som allt rulla in tre bollar innan matchen var slut.

- Vi spelade väldigt bra fram till deras första mål. Vi höll ihop som ett lag och krympte ytorna bra. Aggressivt spel över hela banan och alla gjorde jobbet hem. Vi hade dessutom något fint läge att ta ledning. Sett till hela matchen vinner dock Domsjö rättvist med 3-0.

Jens Berglund fortsätter:

Allt som allt gör vi en fullt godkänd turnering där alla spelare gör precis det de ska göra. Ska vi lyfta fram någon spelare får det bli målvakten Elin Svensson som i och med Kuben cup gjorde debut i LAIF:s matchställ, men som sagt var - alla spelare får med berömt godkänt. 

Domsjö vann tillsist hela turneringen efter att i finalen slagit Kramfors/Frånö.

Skribent: Jens Berglund
Epost: Adressen Gömd
Långsele AIF - Div 2 Damer Mellersta Norrland
Idrottsvägen 3
882 30 Långsele
Telefon: 062021563
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Långsele AIF - Fotboll
Idrottsvägen 3
88230 Långsele

Kontakt:
Tel: 062021563
Fax: 062021563
E-post: This is a mailto link