Hoppa till sidans innehåll

Säsongen avslutad med stor prisutdelning

10 OKT 2017 12:18
Efter en bra höstsäsong slutade damlaget på sjunde plats i serien. Säsongen avslutades med tre raka segrar och 8-0 i målskillnad. Det hela kröntes med stor prisutdelning där bland annat årets spelare utsågs.
  • Uppdaterad: 07 FEB 2018 10:33

Säsongen avslutades alltså på ett imponerande sätt med tre stabila segrar mot, i tur och ordning, Bollsta (1-0), KB65/Sidensjö (0-3) och Arnäs (4-0). Serien har varit jämn hela vägen och laget hade häng på ett sjätte plats, men där gick inte de övriga resultaten vår väg.

- Vi gör en bra höstsäsong. Förutom den fina avslutningen så tar vi ju på hösten poäng av både ettan och tvåan i serien och det var faktiskt matcher som vi lika väl hade kunnat vinna, säger Jens Berglund från lagledningen.

Tyvärr kom det under hösten även onödiga förluster mot både Hägglunds och Skorped. Även Domsjö blev för svåra, men i den matchen ställde dock laget upp med ett helt nytt spelsystem. I matchens första 20 minuter hade LAIF faktiskt Domsjö under full kontroll. Laiftjejerna tog även ledningen med 1-0 i den matchen, men ett par olyckliga situtationer gjorde att domsjölaget kunde vända på steken och vinna med 6-1.

- Ett problem som vi haft under är året är oförmågan att göra mål på våra chanser. Sista matchen mot Arnäs vinner vi klart, men vi har faktiskt 32 avslut på mål. Lika så i matchen mot Domsjö. De vinner rättvist, men i andra halvlek vaskar vi fram några jättelägen som vi inte alls förvaltar på rätt sätt. När serien nu var så tajt så blir det såklart extra viktigt att göra mål på lägena. Jag lovar dock att nästa säsong så sitter bollarna i mål.

Stor prisutdelning

Säsongen 2017 avslutades med en stor internprisutdelning där följande vinnare utsågs:

Årets skyttedrottning - Anna och Elisabeth Mikaelsson (båda sju mål).
Inför sista matchen ledde Anna den interna skytteligan med sex gjorda mål. Bettan i sin tur stod på fyra mål.  Då smäller Bettan till med ett hat-trick och går upp i ensam ledning. Anna hade flera fina lägen att komma ikapp, men målen uteblev - hela vägen tills Elin Johansson slår en perfekt hörna som Anna, med sin farliga höger, möter på helvolley och drämmer upp i nättaket. Läckert värre!

Årets mål - Sara Lidén (förarbete från Felicia Nilsson och Mikaela Lundqvist)
I bortamatchen mot KB65/Sidensjö. Felicia vinner en stenhård duell långt upp på egen planhalva och dribblar sig snyggt förbi en motståndare med en tvåfotare. Micka springer sig fri i mitten och ropar. Felicia lägger en pass med mycket smör på och Micka har nästa ren väg mot mål och motståndarna gör allt för att komma i hennes väg. Sara rusar i 200 knyck och ropar på boll så att det hörs över hela Köpmanholmen. När Sara ropar så passar man, så en vettskrämd Micka trär in en perfekt pass mellan två framrusande spelare och en helt ren Sara begraver bollen i nätmaskorna. Ett riktigt spelmål och sådant ska såklart premieras.

Årets nykomling - Elin Svensson
Ny från RUIF tog 16-åriga Elin Svensson upp målvaktshandskarna efter Tove Domeij. Med inte många matcher som målvakt i bagaget stod hon alla säsongens matcher och inkasserade i seriespelet sju stycken nollor. Vacker reflexräddning mot Junsele och överjordiskt insats i hällande regn mot Domsjö är två minnesvärda insatser. Med en utvecklingskurva som ständigt pekar uppåt var hon en självklart val som årets nykomling.

Årets Laifhjärta - Rebecca Dahlin
Med svårigheter att vara med på träningarna under hela försäsongen hamnade Rebecca på bänken i första matchen och blev sent inkallad till nästa match. Hon knöt näven och fixade ledigt från jobb för att kunna vara med på matcher och träningar. Axlade rollen som lagkapten, spelade sista matchen med hård lindat knä och gjorde till sist sin allra bästa säsong i våra gulsvarta kläder. Det visar på ett riktigt Laifhjärta!

Årets spelare - Camilla Johansson
I en fantastisk backlinje var Camilla Johansson en lysande stjärna som bara lyste starkare och starkare för varje match. Hennes röst började höras mer och mer och när säsongen väl var slut stod hon där som årets spelare. Dessutom med fyra gjorda mål i ryggsäcken. Camilla har alltid varit bra, men i år har hon varit grymt bra.

Skribent: Jens Berglund
Epost: Adressen Gömd
Långsele AIF - Div 2 Damer Mellersta Norrland
Idrottsvägen 3
882 30 Långsele
Telefon: 062021563
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Långsele AIF - Fotboll
Idrottsvägen 3
88230 Långsele

Kontakt:
Tel: 062021563
Fax: 062021563
E-post: This is a mailto link