Hoppa till sidans innehåll

Tillbakablick och inför höstsäsongen

31 JUL 2017 11:03
Den 3/8 drar höstsäsongen igång för damlaget med hemmamatch mot Junsele/Ramsele. Vi passar därför på att titta tillbaka på vårsäsongen och kallar av hur läget är inför omstarten.
  • Uppdaterad: 07 FEB 2018 10:33

LAIF:s damlag fick en drömstart på årets serie genom att i premiärmatchen slå tillbaka Junsele/Ramsele med 6-0 på bortaplan. Efter den förtroendeingivande starten följde dock denna mindre smickrande förlustrad:

LAIF - Hägglunds: 1-3
Självevad - LAIF: 3-0
LAIF - Gideälven: 1-3
Domsjö - LAIF: 4-1
LAIF - Skorped: 2-3

- Det där är såklart en förlustrad som vi inte alls är nöjd med. Samtidigt så är vi med i många av matcherna och skapar mycket målchanser. Tänker främst på matcherna mot Hägglunds och Gideälven där jag med mina svartgula ögon tycker att vi är det bättre lag i den första halvleken, säger Jens Berglund från lagledningen.

Jens forsätter:

- Samtidigt är ju en match 90 minuter och det räcker inte med att att vara med de första 45. Såklart brister det lite i fysiken när vi förlorar så många matcher i andra halvlek och det känns som att vi har saknat förmågan att kunna slänga i en växel till efter halvtidsvilan. Det som är positivt är att vi trots förlusterna skapat många målchanser.

Trendbrott mot Bollsta

Efter fem raka förlust kom äntligen säsongens andra seger i bortmatchen mot Bollsta. Efter mål av Camilla Johansson och Jenny Kuronen fick hemmalaget se sig slaget med 1-2.

- En riktigt bra match där hela laget arbetar stenhårt och där vi verkligen vinner mittfältet. Just vinsten på mittfältet får nog sägas vara nyckeln till varför vi bärgar segern mot Bollsta. Och det faktum hela laget gör en helgjuten insats från första till sista minuten.

Vinsten mot Bollsta följdes sedan upp med en hemmaseger mot KB65/Nätra/Sidensjö. Resultatet blev 1-0 efter mål av Alexandra Perman på en intränad hörnvariant.

- Återigen en bra match från vår sida där segern aldrig riktigt kändes hotad. Laget hade en dålig period på 20 minuter, men där lyckades vi ändå hålla KB/N/S borta från de heta chanserna. Längst bak i mål agerade dessutom Elin Svensson lugnt och säkert.

Fighting face på Jenny Kuronen i segermatchen mot KBNS

Misslyckad säsongsavslutning

Vårsäsongens avslutades med en tung förlustmatch mot Arnäs med 3-2. En match där LAIF skapade en handfull med heta chanser och hade bland annat tre stycken skott i målramen. 20 dåliga minuter räckte dock för att Arnäs skulle stå som segrare.

- Vi skapar tillräckligt många chanser för att vinna bortmatchen mot Arnäs, men bollen ska ju in i mål också. En riktigt tung förlust och verkligen inte det sätt som vi ville avsluta vårsäsongen på.

Skytteligan efter vårsäsongen

Glädjande nog återfinns flera olika spelare i målprotokollet efter vårens matcher. Nedan ser ni den interna skytteligan:

4 mål - Anna Mikaelsson
3 mål - Alexandra Perman
2 mål - Camilla Johansson och Maria Kuronen
1 mål - Caroline Lidbom, Elisabeth Mikaelsson, Jenny Kuronen, Amelia Sjödin och Sara Lidén

Nya tag inför omstarten

Inför omstarten av serien är den stora förändringen att Patrik Johansson kommit in som ny huvudtränaren i laget.

- Med Patrik som ny huvudtränare höjer vi kvalitén på det mesta och vi hoppas såklart att det ska ge effekt på resultaten också.

Laget har varit igång med träningen i två veckors tid efter sommaruppehållet och trots en vårsäsong som inte motsvarat förväntningarna är stämningen i laget fortsatt god.

- Alla i laget har känslan av vi verkligen kan slå alla lag och det är en förutsättning för att kunna göra en bra höstsäsong. Alla är nog också medvetna om att det är hårt jobb som gäller i matchens alla minuter om vi ska vara med att konkurrera om segern. Serien är dessutom jämn så det finns alla möjligheter att kunna avancera uppåt i tabellen med en bra höst.

Första matchen efter uppehållet är det alltså Junsele/Ramsele som står för motståndet. Avspark sker kl. 19:00 på Faxängen och i bortalaget återfinns bland annat en gammal laifare i form av Hilda Edström.

- Trots att vi vann bortamatchen klart är det fullt fokus som gäller. Vi fick slita för segern i Ramsele och det tog tid innan vi fick ordning på passninsspelet. Nu gäller det att vi är på gång redan från första matchminuten, avslutar Jens Berglund.

Foto från CSportsbloggen

Skribent: Jens Berglund
Epost: Adressen Gömd
Långsele AIF - Div 2 Damer Mellersta Norrland
Idrottsvägen 3
882 30 Långsele
Telefon: 062021563
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Långsele AIF - Fotboll
Idrottsvägen 3
88230 Långsele

Kontakt:
Tel: 062021563
Fax: 062021563
E-post: This is a mailto link