Hoppa till sidans innehåll

Vinst och förlust i premiärmatcherna

22 MAJ 2017 09:21
LAIF:s damlag fick en drömstart i årets serie då de i första matchen slog tillbaka Junsele med 6-0 på bortaplan. Detta kunde dock inte följas upp på hemmaplan där Hägglunds, efter en riktig holmgång, vann med 1-3.
  • Uppdaterad: 07 FEB 2018 10:33

Premiärmatchen spelades alltså mot Junsele/Ramsele på Rafnavallens naturgräs. Och nog syntes det att det var en premiär - passningsspelet var verkligen inget att glädjas åt och de första 25 minuterna var det inte många passningar som gick till rätt adress. Trots detta lyckades ändå våra gulsvarta tjejer vaska fram ett par riktig heta chanser, bland annat sköt Maria Kuronen ett skott från nära håll rakt på målvakten. Dessutom hade Anna Mikaelsson ett rungande skott i målramens virke.

Efte de första trevande 25 minuterna släppte dock nerverna och nyss nämnda Anna kunde i matchminut 34 göra det förlösande första målet.

- De sista 15 minuterna av första halvlek får vi verkligen ordning på vårt spel och rullar ut hemmalaget riktigt ordentligt. Det visar sig genom att först Anna gör mål och sedan att Caroline Lidbom rinner igenom på sin vänsterkant och sätter 2-0, säger tränaren Jens Berglund.

LAIF maler ner Junsele

I andra halvlek försökte Junsele/Ramsele sätta lite högre press och spelet jämnade stundtals ut sig. Hemmalaget hade dock väldigt svårt att skaffa fram några heta chanser och ju längre matchen led desto tyngre blev LAIF. Alexandra Perman löpte flera gånger igenom ett alltmer tröttkört försvar och med en halvtimme kvar lyfte hon tillslut in 3-0.

- Då känns matchen klar. I och för sig tråcklar sig Junsele fram till ett riktigt hett läge, men Elin Svensson i mål gör en riktig kanonräddning. Lite av matchens prestation då skottet kommer från nära håll, men hon hinner ändå ner med vänsterhanden och styr ut till hörna.

Matchen slutar till sist med en 6-0 seger för LAIF efter mål av Sara Lidén och Maria Kuronen. I matchens sista minut hann även Alexandra med att göra sitt andra mål för kvällen.

Hård hemmamatch mot Hägglund

I torsdags tog så LAIF emot Hägglunds hemma på ett regntungt Faxängen. Hemmatjejerna tog direkt kommandot i matchen och Alexandra höll redan i de första minuterna på att rinna igenom och stänka dit ett ledningsmål. Därför kändes det lite som en kalldusch när Hägglunds helt plötsligt kontrade in ett ledningsmål från ingenstans.

LAIF fortsatte dock att mala på medan Hägglunds satsade på snabba omställningar med fint inövade kombinationer. Det kändes ändå som att det var hemmalaget som var spelförande. Därför var det också helt rättvist när Maria Kuronen efter en halvtimmes spel kunde kvittera till 1-1.

- Då var vi bra och vi vaskar fram några fina lägen att kunna göra ytterligare mål. Bland annat så hade Maria en nick utanför och Alexandra är några hårfina offsidelägen från att komma fri.

Hägglunds tar över i andra halvlek

I andra halvlek utspelades sig en rikigt holmgång i det alltmer tilltagande regnet. LAIF började återigen bäst, men Hägglunds malde sig sakta med säkert in i matchen och det blev väldigt mycket kamp på mitten samtidigt som den våta planen började ta ut sin rätt i många av hemmatjejerna ben.

- Vi gör kanske lite för många byten också vilket leder till att vi tappar rytmen i vårt spel. Där ger vi nästan bort taktpinnen lite till Hägglunds. Våra anfall blev dessutom allt kortare och vi hamnade allt längre ner i banan.

Trots ökat tryck från bortatjejerna så höll LAIF tätt bakåt och kom då och då fram i vassa kontringslägen. Med 10 minuter kvar lyckades ändå Hägglunds peta in ett ledningsmål och uppförsbacken för de gulsvarta tjejerna blev hastigt och lustigt väldigt brant.

- Vi gör såklart ett försök att trycka in en kvitteringsboll. Vi flyttar upp Sara Lidén längre upp i banan då vi vet att hon nästan alltid lyckas skaka fram ett läge.

Mycket riktigt, med bara någon minut kvar gör Sara en spelare inne i Hägglunds straffområde kommer till skottläge, men bollen smiter tätt över ribban.

- Efter det kontrar Hägglunds in ett tredje mål och vi får bekänna oss slagna. Lite surt då vi gör en bra första halvlek och även börjar andra bra. Med mina hemmaögon tycker jag att vi förtjänar ett oavgjort resultat i alla fall, avslutar Jens Berglund

Sett till båda matcherna som spelades var det många som gjorde bra i från sig, men lite extra guldstjärna till Jenny Kuronen, Sara Lidén och Rebecca Dahlin. Bästa prestationen var Elin Svenssons vassa räddning i bortamatchen mot Junsele/Ramsele.

Resultat

15/5 Junsele/Ramsele - LAIF: 0-6  Matchfakta

18/5 LAIF - Hägglunds: 1-3  Matchfakta

På bilden: Laget efter premiärmatchen mot Junsele/Ramsele

Skribent: Jens Berglund
Epost: Adressen Gömd
Långsele AIF - Div 2 Damer Mellersta Norrland
Idrottsvägen 3
882 30 Långsele
Telefon: 062021563
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Långsele AIF - Fotboll
Idrottsvägen 3
88230 Långsele

Kontakt:
Tel: 062021563
Fax: 062021563
E-post: This is a mailto link