Hoppa till sidans innehåll
Foto: Kjell Norén Väggen till den nya lokalytan öppnas upp

Gymmet expanderar

15 JUL 2014 12:46
Långsele AIF:s klassiska gym har under en lång tid varit trångt bebodda där många maskiner har fått samsas på en liten yta. Under hösten kommer dock lokalytan att ökas med 38 kvadratmeter.
  • Skapad: 15 JUL 2014 12:46

Det dammar och ryker där Långsele AIF:s vaktmästare öppnar upp ett hål mellan gymmet och det förråd som Sollefteås friidrottsklubb förut huserade i. En cirka två meter stor dörröppning ska tas upp och som förbinder de två lokalerna med varandra ochsom  tillsammans kommer skapa det nya gymmet.

- Gymmet har länge varit trångt, men i och med övertagandet av det gamla förrådet skapar vi nu helt nya utrymmen. Vi har inte riktigt bestämt hos ur vi ska utforma de nya lokalerna. En tanke som vi har är att själva konditionsdelen ska flyttas till den nya lokalen medan styrkedelen får vara kvar, säger Jens Berglund som är ordförande i Långsele AIF.

Arbetet med att ställa ordning den nya delen beräknas ta hela sommaren och till hösten ska allt vara klart.

- Under sommaren så är vaktmästarna nästan alltid upptagna med planskötsel och det är egentligen bara de regniga dagarna som de har tid att vara inne och snickra. Därför så måste det här få ta lite tid, men jag tror att våra gymbesökare kan ha överseende med det.

En nysatsning på gymmet

Gymmet i Långsele har funnits under en väldigt lång tid och är alltså beläget i anslutning till Kuben. Trots den hårda konkurrensen från de moderna gym som finns i Sollefteå verkar långseleborna ändå uppskatta att det finns bra träningsmöjligheter på orten.

- Vårt gym går riktigt bra just nu och medlemsantalet går svagt uppåt vilket givetvis är roligt. Därför känns det som att satsningen på att öka lokalytan kommer helt rätt i tid. Förhoppningsvis leder det till att medlemsantalet ökar lite till så att vi kan fortsätta vår satsning på gymmet, avslutar Jens Berglund.

 

Den gamla delen av gymmet förbinds med den nya lokalen via en två meter bred öppning.

Skribent: Jens Berglund

Postadress:
Långsele AIF - Fotboll
Idrottsvägen 3
88230 Långsele

Kontakt:
Tel: 062021563
Fax: 062021563
E-post: laif.langsele@kramne...

Se all info