Hoppa till sidans innehåll
Foto: Linus Källgren Sören Vedin, Lars-Åke Sundvall, Jens Berglund och Leif Halvarsson är några av de inblandade i upprustningen av scenen.

LAIF rustar upp Erstaparkens scen

10 JUN 2014 08:59
Långsele AIF har tillsammans med några andra långselebaserade föreningar beviljats medel för att rusta upp scenen i Erstaparken. Lördagen den 28/6 drar arbetet igång.
  • Skapad: 10 JUN 2014 08:59

Scenen i Erstaparken har länge fört en tynande tillvaro och blivit alltmer sliten för varje år. I vintras så beslutade dock ett antal föreningar i Långsele för att söka så kallade leaderpengar för att kunna renovera upp scenen. I slutet av maj gick ansökan igenom och 25 000 kronor beviljades.

- Det är Långsele AIF som står som ägare för själva projektet, men det här gör vi verkligen inte ensam. Högst delaktiga är också Långsele Lions Club, Erstagillet, Långsele och Graninges hembyggdsförening samt Fritidsgården i Långsele. Medverkar gör så klart också Kubenbolaget i Långsele som är ägare av scenen. Det här är helt enkelt något som vi gör tillsammans, säger Jens Berglund, ordförande för Långsele AIF.

Det planerade upprustningen består idag av en grundlig rengöring av scenen, renovera det som är trasigt samt en ommålning.

- Pengarna skulle även räcka till att renovera den elektricitet som finns på scenen. Problemet är dock att själva matningen är klippt och att återskapa det skulle kosta oss 30 000 kronor till.

Förhoppningen fanns om att Sollefteå kommun skulle ta över scenen efter att den rustats upp och att kommunen då även skulle stå för ett elabonnemang.

- Vi gjorde en skrivelse till kommunen om den saken, men fick tyvärr ett nekande svar tillbaka. Därför börjar vi nu med renovering och målning, sedan får vi se vad vi gör när det kommer till frågan om strömmen. Förhoppningen är dock att vi ska återskapa scenen till ett sånt fint skick att det återigen går att använda scenen vid olika arrangemang.

Inom gruppen pågår lösa planer om att redan nästa år kunna skapa ett större arrangemang i parken.

- Ja, vi bollar lite idéer om ett helgkoncept som kretsar kring Flottarrännet. Kanske att Flottarrännet arrangeras som vanligt på lördagen med badplatsen som bas och att det sedan på söndagen skulle vara aktiviteter i parken, avslutar Jens Berglund.


Vill du hjälpa till med upprutsningen av scenen? Kontakta i så fall Jens Berglund på 070-320 78 89.

Skribent: Jens Berglund

Postadress:
Långsele AIF - Fotboll
Idrottsvägen 3
88230 Långsele

Kontakt:
Tel: 062021563
Fax: 062021563
E-post: laif.langsele@kramne...

Se all info