Hoppa till sidans innehåll
LAIF visade moral när Hägglunds kämpades ner.

Jämna DM-matcher på Faxängen

06 JUN 2014 19:09
Det bjöds på både strålande väder och nervkittlande fotboll på Faxängen när finallagen i DM för 13-åringar skulle utses på självaste nationaldagen.
  • Skapad: 06 JUN 2014 19:09

Långsele AIF stod alltså som värd för årets gruppspel i DM för 13-åriga pojkar. Åtta av distriktets lag hade känt sig manade för att ta sig an kampen om finalplatserna och bland deltagarna fanns givetvis arrangörsklubben.

Gruppspelet, men fyra lag uppdelade i två grupper, bjöd på riktigt fin fotboll och den stora publik som letat sig till Faxängen kunde inte bara njuta av den strålande solen. Flera potentiella storlirare visade upp hela sitt register och rev ner både applåder och hejarrop från publiken.

LAIF spelade sig fram till semifinal

Långsele AIF fick i sin grupp möta BK Örnen, Domsjö och Hägglunds. Ett riktigt getingbo med andra ord, men laget var taggade till max och med hemmaplan så ville de verkligen prestera sitt allra yttersta. Och nog gjorde de det allt.

Långsele gick obesegrad genom sin grupp efter bland annat oavgjort resultat mot Domsjö och vinst mot Hägglunds. Speciellt matchen mot Hägglunds blev en riktigt hård drabbning där Simon Räihä stod för flera kvalificerade räddningar innan Isak Hallin i slutminuterna kunde stänka dit matchens enda mål. En riktig kämpa- och lagseger.

Obesegrad i gruppspelet innebar att Långsele AIF tog den ena semifinalplatsen. Den andra knep BK Örnen. Vill du läsa mera om LAIF:s insats kommer en fylligare rapport lämnas på deras lagsida. Se under "Våra lag".

Kampen om finalplatserna

I den andra gruppen visade Sollefteå och Härnösand framfötterna och lade beslag på de två finalplatserna. Speciellt Sollefteås grabbar visade sig vara på riktigt spelhumör och inledde bland annat sitt gruppspel genom att slå tillbaka Anundsjö med 3-1. En imponerande seger.

Den första semifinalen spelades alltså mellan Långsele AIF och Härnösand medan den andra stod mellan Sollefteå och BK Örnen. Båda matcherna blev två rejält jämna och målfattiga kamper.

När domaren blåste av matchen mellan Sollefteå och BK Örnen visade resultattavlan 1-0 till Sollefteå efter en riktigt nervkittlande holmgång. Sollefteå klart för final.

I den andra semifinalen gick Härnösand in med favoritskap men LAIF visade upp finfint kämparhumör och bjöd på stentufft motstånd. De ville verkligen inte vika ner sig på hemmaplan. Härnösand lyckade dock tillslut krångla in en boll och LAIF var ett slaget lag. Mikael Sångberg, tränare för LAIF:s talangfulla lag, var dock mer än nöjd med sina grabbar:

- Vi hade flera fina lägen att avgöra mot Härnösand men vi orkar inte riktig hela vägen fram. Men tänker man på att vi fick ta in en kille som är född -04 och en som är född -02 så är det MVG på dagens insats från killarna.

Finalen mellan Sollefteå och Härnösand spelas i augusti.

Skribent: Jens Berglund

Postadress:
Långsele AIF - Fotboll
Idrottsvägen 3
88230 Långsele

Kontakt:
Tel: 062021563
Fax: 062021563
E-post: laif.langsele@kramne...

Se all info