Hoppa till sidans innehåll

Laifklassikern - mitt bästa laifminne

04 NOV 2016 09:20
Idag startar vi vår artikelserie ”Laifklassikern – mitt bästa laifminne". Med jämna mellanrum fram till föreningens 100-årsjubileum 2020 kommer mer eller mindre kända laifare få berätta om sitt bästa laifminne. Först ut är Ulf Kjellin.
  • Uppdaterad: 05 MAR 2017 16:57

Ulf Kjellin började sin karriär i LAIF som korvförsäljare på Hanssons Loge under tidigt 1970-tal. Han blev sedan stark förknippad med vårt hockeylag, då han både var materialförvaltare och sekreterare i hockeysektionen. Sista åren som LAIF hade hockey i sin verksamhet var han även lagledare och sekreterare i huvudföreningen.  För många är han nog dessutom känd för att ha producerat och spelat in sköna låtar om LAIF, t.ex ”Långsele-lunken” och ”Inga-Lisa/Damlaget”.

Ulf Kjellins bästa laifminne

- Ett roligt minne var när vi i hockeylaget var på väg till en bortamatch i Husum. Vi stannade vid rondellen i Övik för mat. Christer Sjödin, som då var sekreterare i sektionen, hade gitarren med.  Vi tog med den in på baren och efter maten drog vi igång med allsång där vi sjöng de låtar Christer knåpat ihop. Stor succé bland övriga matgäster.

- En annan händelse var återföreningsträffen vi anordnade 2003 för alla som på något sätt varit med i LAIF:s hockeylag. Någon spelare var med redan 1958, så det var en brokig samling. Är glad åt den lagbild som togs då det är många som sedan dess har lämnat detta jordelivet. Brukar titta på den och minnas tillbaka med glädje. Att ha fått umgåtts med dessa människor under en lång tid har gett många fina minnen, berättar Ulf Kjellin.

Det här är Ulf Kjellin

Namn: Ulf Kjellin
Född: 1953
Bor: Östersund
Känner när han hör ordet LAIF: En gång laifare, alltid laifare

Här hittar ni de klassiska låtarna som sjöngs i Övik!

På bilden: En ung Ulf Kjellin som materialförvaltare åt hockeylaget.

Skribent: Jens Berglund
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Långsele AIF - Fotboll
Idrottsvägen 3
88230 Långsele

Kontakt:
Tel: 062021563
Fax: 062021563
E-post: laif.langsele@kramne...

Se all info