Hoppa till sidans innehåll

Ny läktare på Faxängen

08 MAJ 2015 08:24
Under våren kommer en ny läktare att byggas på Faxängen. - Den nya läktaren kommer dessutom att få ett tak vilket jag tror kommer att uppskattas av publiken, säger LAIF:s ordförande Jens Berglund.
  • Uppdaterad: 05 MAR 2017 16:57

Den gamla stålkonstruerade läktaren kommer att plockas ner och sedan är tanken att den nya byggs upp på samma ställe.

- Vi hade först en idé om att bygga den på motsatta sidan av planen, men det skulle  innebära en rejäl fördyrning. Speciellt med tanke på att markarbetet.

Den nya läktaren kommer att byggas av limträbalkar och få en längd av 12 meter. För att skydda publiken mot gassande sol och hällande regn kommer den även att få ett tak.

- Vi planerar att köra igång byggandet så fort bygglovet är klart. Förhoppningsvis har vi läktaren klar till den 17/6 sdå vi har två härliga derbyn på Faxängen. Först herrlaget SLH United mot Undrom och sedan vårt egna damlag mot RUIF.

Byggandet av läktaren finansieras bland annat genom bygdemedel och kommer att utföras av NCC.

- Det känns tryggt att det är NCC som sköter byggandet. Då kan vi garantera att läktaren klarar av alla krav på bärighet och hållfasthet.

I och med en takbeklädd läktare börjar nu Faxängen bli en anläggning av riktig toppklass med bland annat tre fotbollsplaner, en hockeyrink, elljusspår och gym.

- Kubenhallen gör ju att vi dessutom kan erbjuda en inomhushall med konstgräs. Precis som förra året kommer vi även att ställa ordning en fotbollsplan för spontanspel strax utanför Faxängen. Är nog inte många anläggningar i regionen som kan erbjuda en sån närhet till allt.

Jens Berglund fortsätter:

- När det kommer till elljusspåret kommer vi under sommaren fortsätta vår upprustning och bland annat byta ut kvicksilverbelysningen mot LED-lampor. Även det med hjälp av bygdemedel.

Vill man nu av nostalgiska skäl ta farväl av den gamla läktaren sker det lämpligast i samband med damlagets match mot Stöde IF den 9/5.

Bygglovsritning, Läktare

Skribent: Jens Berglund

Postadress:
Långsele AIF - Fotboll
Idrottsvägen 3
88230 Långsele

Kontakt:
Tel: 062021563
Fax: 062021563
E-post: laif.langsele@kramne...

Se all info