Hoppa till sidans innehåll
Foto: Christer Olofsson Laif:s återvändare i 2015 års upplaga av "Slaget om Ådalen".

Oavgjort i återvändarmatchen mot Ruif

23 JUL 2015 12:30
Det blev en jämn historia när LAIF och Ruif:s återvändare gjorde upp i det som i förhand kallats för "Slaget om Ådalen". Så jämt att det faktiskt inte gick att skilja de båda lagen åt, matchen slutade helt enkelt 2-2.
  • Skapad: 23 JUL 2015 12:30

Remselevallen badade i solsken under hela kvällen och den stora publiken kunde njuta av riktigt bra fotboll. Förhandstipsen gick i Ruif:s favör i egenskap av en riktigt bra och bred tupp där bland annat Linda Sjödin och Malin Söderholm fanns i laguppställningen.

Ruif tog också ledningen med 1-0 redan i början av matchen. Catarina Söderlind fick en smäll i Laif:s målområde och domaren blåste helt enkelt för straff. I samband med smällen blev också Catarina tyvärr skadad och fick bäras ut på bår. Ingen rolig inledningen på matchen. Den efterföljande straffen sattes säkert av Elin Timander och Maria Edström i laifmålet var chanslös.

Laif kunde dock svara upp relativt snabbt när Sandra Andersson fick på en drömträff strax utanför Ruif:s straffområde. Sandra dunkade in bollen via stolpen och ställningen var oavgjord.

Matchen spelades i 2x35 minuter och innan halvleken var slut hann Ruif med att återigen ta ledningen. Denna gången via Elin Tjällberg.

Halvleken hade dock varit jämn och det var stundtals riktigt bra fotboll. En återvändarmatch med riktigt hög kvalité.

I andra halvlek började vågen falla över lite till Laif:s fördel och helt logiskt kom det också en kvitteringsboll. Målet gjordes av Anna Mikaelsson - ett inte helt obekant namn i allehanda målprotokoll och skytteligor.

Några fler mål blev det inte i matchen och oavgjort får ses som ett rättvist resultat. Ingen vinnare i denna upplaga av "Slaget om Ådalen" med andra ord. Nästa slag kommer att stå på Faxängen, antigen redan nästan år eller under 2017.

Skribent: Jens Berglund

Postadress:
Långsele AIF - Fotboll
Idrottsvägen 3
88230 Långsele

Kontakt:
Tel: 062021563
Fax: 062021563
E-post: laif.langsele@kramne...

Se all info