Hoppa till sidans innehåll

Sammanfattning från Gothia cup

25 JUL 2016 08:47
För er som inte kunde följa vår matchrapportering på Facebook från Gothia cup kommer här en sammanfattning av alla matcher.
  • Uppdaterad: 05 MAR 2017 16:57

Det var LAIF:s pojkar födda 2001 som deltog i årets Gothia cup och i gruppspelet ställdes de mot lag från Sverige, Tyskland och Litauen.

Gruppspelet

Långsele AIF - SK Rotalis: 4-1
I första matchen i Gothia cup ställdes Långsele mot Litauiska SK Rotalis. Det var ett gäng nervösa killar som äntrade planen vilket inledningsvis syntes på spelet. Efter hand blev spelet bättre och i 19:e minuten kunde Isak Hallin ge Långsele ledningen. Litauerna kvitterade i 25:minuten men direkt på avspark satsade Långsele framåt och belönades med en straff och första halvlek avslutades med en 2-1 ledning för Långsele. Straffskytt var Isak Hallin som fick göra sitt andra mål. Litauerna satsade framåt för att kvittera men istället presenterade sig Albin Wedin Eliasson i 32:a minuten på allvar och utökade ledningen till 3-1 efter en fin tempoväxling. Philip Räihä satte sedan spiken i kistan med sitt 4-1 mål i 37:e minuten. Bra inledningsmatch av Långsele med beröm till hela laget med Simon Räihä i spetsen, för en fin försvarsinsats.

Långsele AIF - SC Borgsfeld: 0-7
Match nummer två för Långseles pojkar var mot SC Borgsfeld från Bremen i Tyskland. Ett lag som i första rundan slagit Trosa/Vagnshärad med hela 8-0. Mycket riktigt så var tyskarna ett väldigt kompetent fotbollslag. Långsele gjorde en mycket bra första halvlek men släppte trots det in två fina nickmål. I andra halvlek stred Långsele tappert men orken tröt alltmer mot det tuffa motståndet. Trots flera fina räddningar av Simon blev det ytterligare mål i baken. Ställningen blev till slut 7-0 till Borgsfeld.

Långsele AIF - Trosa/Vagnshärad: 4-2
Sista gruppspelsmatchen mot Trosa/Vagnshärad var en väldigt viktig match. Förlust och Långsele skulle sluta 3:a i gruppen och få möta Sollefteå i B-slutspelet. Poäng i matchen och andraplatsen skulle vara säkrad. Långsele började stabilt och kunde i 7:e minuten ta ledningen genom Isak Hallin. Samme Isak hade sedan en boll till i mål men tyvärr dömdes det bort för offside. Den 14 och 15 minuten blev ödesdiger för Långsele eftersom Trosa/Vagnshärad både kunde kvittera och ta ledningen med 1-2. Därmed skulle dom vara vidare från gruppen som 2:a. Målen satte dock inte ner humöret på Laifarna som i andra halvlek tog över matchen mer och mer. Philip Räihä tog sitt ansvar som kapten för dagen genom att assistera både Albin Wedin-Eliasson och Isak Hallin till varsitt mål och en 3-2 ledning. Mohammed satte sedan press på Trosas målvakt som gjorde ett misslyckat utspel till sin back. Jara Jirata snappade upp bollen och spelade fram Ozzy Nordin till 4-2. Vilket blev slutresultatet. LAIF klart för 1/64-final mot Djursholm från Stockholm!

1/64-finalen

Långsele AIF - Djursholm: 0-11
Det blev tvärstopp för LAIF i 1/64-finalen.  Djursholm var både starkare och snabbare än Långsele och satte första målet efter två minuter. Därefter rullade det på med mål jämnt fördelat över matchen.Trots att Simon dels räddade en straff och även gjorde ett flertal fina räddningar i spelet så rann det i väg till hela 11-0 innan matchen var slut. Långsele ska ändå vara nöjda med sin turnering då målet att gå vidare från gruppspelet uppnåddes

Skribent: Jens Berglund
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Långsele AIF - Fotboll
Idrottsvägen 3
88230 Långsele

Kontakt:
Tel: 062021563
Fax: 062021563
E-post: laif.langsele@kramne...

Se all info