Hoppa till sidans innehåll

Veckansbana 19-20

07 MAJ 2020 07:00
Jättekul att det är så många som passar på att springa "Veckansbana" det är precis det som är tanken. Att komma ut i skogen, njuta av våren med karta och kompass i din egen takt.
Ta gärna en paus men en snälla tänk på brandrisken.
  • Skapad: 07 MAJ 2020 07:00

Ny veckansbana med 15 kontroller och drygt 4 km denna gång. Banan går söderut denna vecka och går till stora delar i fin skog med god framkomlighet. Dock finns det några saker att belysa lite extra den här veckan.

OBS!!! Mellan kontroll 5 och 6 finns det ett dike som är en mindre Å i verkligheten, det går att gå runt men inte över.

Kontroll 6, en stor sten, Här är kartan lite otydlig vad det gäller stenarna och dess storlek, ta hjälp av beståndsgränsen så blir det lättare.

 Startpunkten för vecka 19-20 är samma som veckan innan dvs väster om 273 Almungevägen mellan Svedjan och Ängbol (se kartan) och är markerad med en skärm i vägkanten. Banana går sedan i sydvästlig riktning över flera fina höjder. Banan är denna vecka drygt 4km lång. Observera att kartan inte är helt uppdaterad varför det på några ställen finns nya hyggen och stigar som inte finns med på kartan eller är otydliga i verkligheten. Kombinera gärna Veckansbana med Idas sommarkryss, en utmaning för alla.

Länk till Idas sommarkryss

 Instruktioner för veckansbana.

  • Hitta startpunkten Gå in på Länna IFs hemsida och hitta aktuell startpunkt.

 

  • Låna en karta ur lådan. Låna en karta undertiden du är ute och orienterar men kom ihåg att lämna tillbaka kartan när du är klar så att fler får möjlighet att springa en bana.

 

  • Det finns en bana men kartan finns i två skalor 1:10000 och 1:7500, vilken man väljer är en smaksak.

 

  • Välj själv vilka kontroller du vill ta. Det finns ingen tidtagning och inget rätt eller fel, eller jo det finns ett rätt och det är att det ska vara kul och skönt att komma ut i skogen på sina egna villkor.

 

  • Sprid informationen till grannar och vänner. När kontrollerna väl sitter ute så vill vi gärna att så många som möjligt passar på och utnyttjar dem.

 

  • Skriv gärna en kommentar på hemsidan. För att få en uppfattning om intresset skulle vi uppskatta om ni skrev en kort kommentar under detta meddelande.

Skribent: Emil Andersson
Epost: Adressen Gömd

Klubbstugan 
Länna IF:s Klubbstuga ligger på skolgården vid Länna Skola längs väg 282 

DAX att anmäla


Datum

Aktivitet
Anmäl
senast

 

DAX att anmäla PreO


Datum

Aktivitet
Anmäl
senast

 

 eventor_clubpage_160x38

Så här anmäler du dig till tävling 

 

 

 

 

Postadress:
Länna IF - Orientering
Krafft, Bärby äng 20
75597 Uppsala

Kontakt:
Tel: 0761178455
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Våra sponsorer:


Holmen


uppsalafritd.se


Skrotcentralen


Infoping