Hoppa till sidans innehåll

O-Ringen Uppsala flyttas till 2022

20 APR 2021 14:04
För andra året i rad får orienterarna klara sig utan O-Ringen och återigen är det coronapandemin som sätter stopp för folkfesten. O-Ringen Uppsala skjuts nu fram till 2022 och kommande arrangemang hoppar också framåt ett år i tiden.
  • Uppdaterad: 20 APR 2021 14:04

Länge kändes det realistiskt att våga hoppas och tro på ett O-Ringen i sommar; positiva signaler har emellanåt kommit från myndigheterna, vaccinationsprocessen har rullat igång och smittspridningen har i perioder varit på en lägre nivå.

Tyvärr har smittspridningen gått åt helt fel håll på sistone och detta, i kombination med en oförutsägbar vaccinationstakt, skapar en situation där O-Ringen nu måste dra i handbromsen för sommarens arrangemang som var planerat till 25-31 juli.

- Vid ungefär samma tidpunkt som i fjol tvingas vi återigen konstatera att festen i Uppsala måste skjutas ett år framåt i tiden. Att ställa in ännu en gång känns jättetråkigt, men i rådande situation ser vi inget alternativ. O-Ringen har haft en kontinuerlig dialog med smittskyddet i Uppsala och det senaste beskedet är tydligt: det är inte längre realistiskt att hoppas på arrangemang av O-Ringens storlek till sommaren, säger O-Ringens ordförande Linda Take, som fortsätter:

- Mitt i allt elände är vi tacksamma över att signalen var såpass tydlig. O-Ringen är ett av Sveriges allra största idrottsevenemang och arrangörer, samarbetspartners och deltagare måste i rimlig tid få veta om tävlingarna blir av eller inte.

O-Ringen AB ägs av Svenska Orienteringsförbundet, vars styrelse i söndags fattade det formella beslutet att flytta O-Ringen Uppsala till 2022. Beslutet föregicks av en noggrann analys av följdeffekterna.

Gällande arrangemangen efterföljande år är ambitionen att samtliga inplanerade - Åre, Smålandskusten, Jönköping och Göteborg - återigen flyttas framåt ett år i tiden. Mer information kring detta följer när alla diskussioner är klara

- Jättetråkigt, men vi ser inget alternativ, säger O-Ringens ordförande Linda Take i ett pressmeddelande.
Liksom ifjol har även en ordentlig genomlysning gjorts av de ekonomiska följderna.

- När ett jättearrangemang som O-Ringen ställs in får det stora ekonomiska konsekvenser, både för O-Ringen och för Svenska Orienteringsförbundet. Precis som ifjol kommer vi att behöva införa en rad sparåtgärder och vi är också beroende av fortsatt statligt stöd för att hantera situationen. Vi utesluter inte heller att det kan komma att krävas ägartillskott för att klara O-Ringens likviditet. Sist men inte minst förutsätter vår ekonomiska kalkyl att årets anmälningar flyttas med till nästa års arrangemang, säger Svenska Orienteringsförbundets ordförande Maria Krafft Helgesson.

Hittills har totalt 9000 anmälningar gjorts och de som är anmälda behåller alltså sin startplats till sommaren 2022.

- Det är såklart speciellt för dem som anmälde sig inför tävlingarna 2020, att det är först 2022 som de får ge sig ut i Uppsalas fantastiska terräng. Men vi räknar med att den absoluta merparten av de redan anmälda är beredda att vänta ett år till. De flesta som anmäler sig tidigt är trogna O-Ringen-besökare, orienterare som vill uppleva O-Ringen varje år, säger Maria Krafft Helgesson.

(Pressmeddelande 2021-04-20)

Foto: O-Ringen pressbild

Skribent: Per-Olof Svensson
Epost: This is a mailto link

Klubbstugan 
Länna IF:s Klubbstuga ligger på skolgården vid Länna Skola längs väg 282 

DAX att anmäla


Datum

Aktivitet
Anmäl
senast

 

DAX att anmäla PreO


Datum

Aktivitet
Anmäl
senast

 

 eventor_clubpage_160x38

Så här anmäler du dig till tävling 

 

 

 

 

Postadress:
Länna IF - Orientering
Krafft, Bärby äng 20
75597 Uppsala

Kontakt:
Tel: 0761178455
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Våra sponsorer:

Holmen


uppsalafritd.se


Skrotcentralen


Infoping