Hoppa till sidans innehåll

Etappseger till Leif Nordlund - Sammanfattning O-Ringen Norrköping

28 JUL 2019 10:48
Leif Nordlund segrade etapp fyra. Sonen Josef segrade totalt. Bästa totalplacering för Margaretha Nyström på 15:e plats. Klubbtippning av egen tid och cup med km-tid som avgörande. Många från Länna har deltagit i möten och studiebesök.
  • Uppdaterad: 28 JUL 2019 10:48

Leif hade en fin öppning på veckan men på etapp tre blev det en felstämpling och den fina tiden som var på gång blev istället ingen alls. Trots detta lyckades Leif ladda om till fjärde etappen som han segrade med drygt en minuts marginal med tiden 29.37.

Vi gläds också över att Josef Nordlund både fick vara etappsegrare med sin pappa och att Josef vann hela O-Ringen veckan i klassen H35 för OK Linné men har Länna IF som moderklubb.

De främsta slutplaceringarna blev 15:e för Margaretha Nyström (D75); 16:e Ewa Nordlund (D70K); 18:e Carina Hammarling (D55K) samt Britt Larsson (D65K).

Topp tio placeringar under veckan genom Aron Broman (H14) som blev 6:a etapp 3 och 7:a etapp 5. Ewa Nordlund (D70K) 6:a etapp 4. Carina Hammarling (D55K) 7:a etapp 1 och 10:a etapp 3.

Vid klubbens gemensamma kvällsfika får alla gissa sin egen måltid vid nästa etapp med insats på två kronor. Närmast sin egen tid vinner. Vinnare här blev Sofia, Leif två gånger, Jenny och Carro.

Inför första etappen presenterades lottningen för cupen där bästa km-tid fäller avgörande om man går vidare i schemat. Förra året segrade Cornelia som nu lämnade över den lilla men ärofyllda vandringspokalen till Johan E.

Eftersom Länna är med och arrangerar O-Ringen nästa år i Uppsala har många varit på möten och studiebesök med olika funktionsgrupper, för att ta del av erfarenheter om både sådant som har gått bra och annat som behöver förbättras.

De två första etapperna bjöd på varmt men molnigt och delvis fuktigt väder. De tre sista etapperna bjöd på strålande sol och stekande värme. I kombination med kraftiga höjder så blev det en utmaning för många.

Sammantaget ett lyckat arrangemang som vi nu blir en del i att få vara med och dela glädjen som arrangörer nästa år.

Skribent: Per-Olof Svensson
Epost: This is a mailto link

Klubbstugan 
Länna IF:s Klubbstuga ligger på skolgården vid Länna Skola längs väg 282 

DAX att anmäla


Datum

Aktivitet
Anmäl
senast

 

DAX att anmäla PreO


Datum

Aktivitet
Anmäl
senast

 

 eventor_clubpage_160x38

Så här anmäler du dig till tävling 

 

 

 

 

Postadress:
Länna IF - Orientering
Krafft, Bärby äng 20
75597 Uppsala

Kontakt:
Tel: 0761178455
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Våra sponsorer:


Holmen


uppsalafritd.se


Skrotcentralen


Infoping