Hoppa till sidans innehåll

O-Ringens Östuna etapp blir istället Sävja

22 JUN 2020 11:03
O-Ringens tredje etapp hade tilltänkt tävlingsområde i Östuna. Området är nu angripet av granbarkborrar. På grund av dessa angrepp men också planerat skogsbruk kan området inte användas. Alternativet blir norra Lunsen med arena Sävja.
  • Skapad: 22 JUN 2020 11:03

Osäkerheten vad gäller kartrevideringar och banläggning i etappområdet i Östuna blir därför stor och lösningen blir att etapp 3 flyttar till Norra Lunsen och Arena Sävja.

- Vi är oerhört glada över att kunna erbjuda ännu mer Lunsen till våra deltagare, säger Jens Lindquist som är projektledare för O-Ringen Uppsala. Området erbjuder oerhört fin terräng som vi inte tidigare kommit åt på etapp 4 och 5 från arena Flottsund, fortsätter han.

Kartan för Östuna går dock inte förlorad utan det kommer att finnas möjlighet att springa i de delar som inte påverkas av avverkning då kartan blir en del av det träningspaket som kommer att vara tillgängligt under våren 2021 som träning inför O-Ringen Uppsala.

Förändringen påverkar enbart orienteringslöpningen då MTBO och PreO har etapp 3 i Stadsskogen och Arena Kåboängen. En påverkan som flytten av arena också bidrar till är att träningsracet flyttar från Sävja IP och troligtvis till Hammarskog eller Stenhagen. Också Elittourens löpare påverkas då de nu kommer att ha sin etapp 2 på tisdagen och tävlingsfritt på torsdagen istället för tävlingsfritt på tisdagen.

En positiv effekt av arenaflytten är att det nu är cykelavstånd till samtliga etapper från O-Ringenstaden. Hållbart och helt i linje med klimatstaden och cykelstaden Uppsala som står värd för O-Ringen 2021!

(Pressmeddelande)

Skribent: Per-Olof Svensson
Epost: This is a mailto link

Klubbstugan 
Länna IF:s Klubbstuga ligger på skolgården vid Länna Skola längs väg 282 

DAX att anmäla


Datum

Aktivitet
Anmäl
senast

 

DAX att anmäla PreO


Datum

Aktivitet
Anmäl
senast

 

 eventor_clubpage_160x38

Så här anmäler du dig till tävling 

 

 

 

 

Postadress:
Länna IF - Orientering
Krafft, Bärby äng 20
75597 Uppsala

Kontakt:
Tel: 0761178455
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Våra sponsorer:


Holmen


uppsalafritd.se


Skrotcentralen


Infoping