Hoppa till sidans innehåll

Att springa orienteringstävling för Länna IF


En liten lathund för nya medlemmar

 

Startavgifter Alla betalar hela startavgiften till O-ringen. Vid alla andra tävlingar betalar klubben hela startavgiften för HD20 och yngre samt 50% av startavgiften för HD21 och äldre. Arrangören brukar skicka faktura annars tar du kvitto som du lämnar till vår  kassör så får du tillbaka pengar. Anmälningsavgiften är som regel 50 kr för ungdomar och 90 för vuxna. Om du anmäler dig till en tävling men inte springer så får du själv betala avgiften.

 

Anmälan Du anmäler dig via vår hemsida www.lannaif.se. Leta reda på tävlingskalendern och den tävling du vill springa, följ sedan instruktionerna. Finns inte ditt namn i listan så kontakta din ledare, det samma gäller om du inte har någon inloggningskod för hemsidan. Anmälan skall oftast ske två veckor före tävlingen men det finns möjlighet till efteranmälan (kostar mer för vuxna) och i Uppland så finns det även vakansplatser för ungdomar på tävlingsdagen.

 

Klasser Är du osäker så fråga din ledare. För vuxna så finns det många klasser att välja på. De flesta börjar med att springa det som kallas Öppna klasser. Där behövs ingen föranmälan utan man köper sin karta på plats. De finns i olika längd pch svårighetsgrad, från kort och lätt till lång och svår.

 

Hur tar vi oss dit? Till UNT-cupen, Till Skogs och andra tävlingar där vi räknar med många nya så har vi gemensam avresa från klubbstugan (kolla hemsidan) Vid övriga tävlingar samlas vi på tävlingen. I Tävlingskalendern så finns det länk till arrangörens hemsida och där hittar du Inbjudan, PM för tävlingen och startlista. I anmälan på hemsidan så ser du även vilka andra från klubben som är anmälda och som du kan samåka med. Var ute i god tid på tävlingsdagen för det kan vara långa avstånd från parkering till start (flera kilometer att gå) och det kan ta tid att förbereda sig.

 

Arena ellerTC  TC Är den vanliga förkortningen för Tävlings Centrum, där är där målet finns. På TC finns det också oftast kiosk, dusch, toaletter, sjukvård och vid större tävlingar även försäljning av orienteringsutrustning. Klubben har en vimpel som markerar var på TC vi samlas. De flesta har med fika till tävlingen och det kan vara bra att ha något att sitta på, stolryggsäck är praktiskt och därför mycket vanligt. Är det dåligt väder så har vi med ett klubbtält där man ställer sin väska medan man springer.  

 

PM till tävlingen innehåller information om det som är bra att veta inför tävlingen. Där står det om avstånd, service samt det som är speciellt att tänka på vid denna tävling. Läs alltid PM

 

Miniknat brukar det finnas vid TC på större tävlingar. Miniknat är en enkel prova på bana för de minsta. Låt småsyskonen testa.

 

Priser Brukar det finnas till många i ungdomsklasserna. Hur många priser som det finns i de olika klasserna brukar stå på resultattavlan. Prisutdelning kan givetvis inte ske förrän alla är i mål och hunnit byta om.

 

Dusch av provisoriskt slag finns på TC. Gör det till en vana att gå och duscha efter tävling. Det är lättare att få in sådana vanor under sommaren när det är varmt och skönt ute men behovet blir större fram åt hösten då det är viktigt att få av de svettiga kläderna och få på sig torrt och varmt.

Uppdaterad: 09 FEB 2016 16:21 Skribent: Sture Larsson

Klubbstugan 
Länna IF:s Klubbstuga ligger på skolgården vid Länna Skola längs väg 282 

DAX att anmäla


Datum

Aktivitet
Anmäl
senast
27/1 Upplandsbygden by night #4 26/1

 

DAX att anmäla PreO


Datum

Aktivitet
Anmäl
senast

 

 eventor_clubpage_160x38

Så här anmäler du dig till tävling 

 

 

 

 

Postadress:
Länna IF - Orientering
Krafft, Bärby äng 20
75597 Uppsala

Kontakt:
Tel: 0761178455
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Våra sponsorer:


Holmen


uppsalafritd.se


Skrotcentralen


Infoping