Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat A-lag 2007


29/9  TOMTEN-LARV  1-0 (1-0)

Säsongens sista match gick av stapeln i Gudhem borta Tomten.Ett bra lag som om de fått en bättre start i serien absolut skulle varit med och krigat om kvalplatsen.Det fick dom ju inte så denna match gällde bara äran. En bra start på matchen fick dom iallafall när vi bjuder dom på en målchans som de tar  tillvara på efter ca 5 minuter och ställningen är 1-0.Det var ett Larv som kom till spel med hela tre A-lagsdebutanter vad gäller seriesammanhang i truppen. Tom, Johan Lundmark och Fredrik Svensson fick alla spela en hel del och det var säkert nyttigt även om matchen avslagen från början till slut.Underlaget var lurigt, när man trodde att man hade full kontroll så låg man en stund senare och sprattlade i gräset.Allra värst var det för Johan Friden som låg mer än han stod upp i första halvlek för att i andra, med nya skruvdobbskor komma ut som Johan "Ronaldo" Friden och briljera med olika finter.Annars var inte matchen så mycket att skriva om, Tomten var närmare 2-0 än vi var att kvittera men vi gör ändå en skaplig insats.Trots Anders miss på målet (även han har väl rätt att göra ett misstag nån gång?) så kvitterar han tillsammans med Rikard ut högsta betyget denna afton.I övrigt så var backlinjen värd ett extra plus också. Vi hamnar på en nionde plats i tabellen, kanske inte så högt som man hoppats på men iallafall betryggande många poäng från att riskera ett ovisst kval.Vi har blandat och gett, fått stryk av lag som vi borde slått men också i våra bästa stunder piskat både ettan och tvåan i serien samt gjort flera jämna matcher mot lag som legat bättre till än oss.Det finns mer att hämta än en niondeplacering och jag tror att det mesta sitter i huvudet, att tron på sig själv blir större och mycket är vunnet.Trots att det bara blev ett år som tränare för Larv så har det varit ett roligt år tycker jag.Idel trevligt folk och både på och utanför planen och tack till publiken som stöttat hemma som borta.Det känns skönt kunna ladda bössan från 40 meter, bollen blir plockpotatis och ändå hör man herr Lundmark från kanten ösa beröm för att man sköt...

LAGET:A ROOS-DAVID,JEPPE,R ROOS,RIKARD-JOHAN L,KRILLE,EHN,JOHAN FRIDEN-BJÖRN,JOHANNES J

ERS:LUDDE,TOM,FREDRIK S, SAMT JOHAN" RONALDO " FRIDEN.

 

15/9 FRISTAD-LARV 2-3  (1-1)

Vad ska man säga? Nu är vi bäst i värda igen! Vi behövde inte lita till andra för att klara kontraktet, vi åkte till Fristad och kom hem med tre poäng. Starkt gjort. För att inte bjuda på så mycket ytor som vi gjorde borta mot Valtorp så spelade vi 4-5-1 med Robban som tog steget upp och tätade till bakom mittfältet.Detta gjorde han liksom alla i Larv väldigt bra och matchen gestaltade sig precis så som vi förutspått med ett lite tillbakadraget Larv och ett bollförande och löpvilligt Fristad. Mycket snack och förflyttningar i backlinjen för att ha koll på deras anfallare blev det och dom crossade också många gånger för att luckra upp oss men i och med att vi låg ganska lågt så var deras yttrar ändå tvingade att utmana våra ytterbackar.Vi fick matchen dit vi ville och en bit in i första så kommer också 1-0 till oss.Efter en hörna går bollen slutligen ut till den hårdskjutande Per Blomman Gunnarsson vilken elegant lyfter benet 1 meter över backen och pendlar in bollen i nättaket.Myckert vackert! Något senare har vi även bud på ett mål till då vi tar ett snabbt inkast, Johannes J löper iväg med sin motståndare vilket ger P-A fritt fram mot mål men avslutet resulterade ej.Strax innan paus kommer då deras kvittering som föregicks av ruff mot Robban men i halvlek så tyckte vi att det mesta var bra så det var bara att fortsätta jobba hårt och göra sitt bästa.

Fristad försöker öka på farten i behandlingen av bollen inledningsvis i andra halvlek och det är jobbigt värre på mitten men alla spelar med ett stort hjärta och det lönar sig bra då Johan efter en frispark trycker in 2-1 i ett av få tillfällen att måla.Matchen ändrade så klart inte karaktär och till slut utmynnade en av deras hörnor i mål men säg den glädje som varar Fristad för ca 1 minut senare hoppar Johannes J (tror jag) högst och knoppar in 3-2 väldigt lägligt.Nu är det tunga ben och det sista går på rent vres. Fristad får in en boll till men det döms helt riktigt bort då killen stod 5 meter offside.

Slutsignalen ljuder och alla känner att skönt vi vann men lika skönt bara att matchen tog slut nån gång för det var jobbigt inte bara fysiskt utan även nervigt när bollen studsade runt i straffområdet lite då och då.Idag gör alla en kanonmatch och även om vi har bra utdelning på chanserna så delas ingen ursäkt ut för segern utan den behåller vi och slickar i oss segerns sötma.

LAGET: A ROOS,DAVID,JEPPE,RIKARD, LARS-ROBBAN-MATTIAS,EHN,P-A,PER-JOHANNES J

ERS: LUDDE,KRILLE,JOHAN,SJÖTÖRP  (vilken bänk!)

MÅL:PER 1  JOHAN 1  JOHANNES J 1

 

9/8 FRISCO-LARV 2-2 (0-1)

Efter en sån här match kan man inte vara annat än besviken.3 poäng och vi hade varit helt klara i praktiken men det blev bara ett poäng och vi var faktiskt inte värda mer. Det handlade inte om någon underskattning, vi har ju trots allt bara vunnit en ynka bortamatch i år, men däremot var det säkert en känsla hos många Larvspelare att det ordnar sig nog till slut.Med facit i handen kunde vi ha rullat ut dom här och avgjort denna tillställningen relativt fort men istället för att låta bollen gå mellan oss spelare så slog ofta bara iväg den.Dessutom krävs det mycket mer löpvilja även emot detta motståndet för att man ska kunna låta bollen göra jobbet. Nej idag var allt Div 6 ,motståndet och vi själva . Domaren ja ni läste rätt , han hade inga kollegor med sig precis som i div 6.Dessutom hade Friscos bollpump tydligen slut på luft. Nya tag i nästa match då vi får känna på Fristad som är lite för bra för den här serien och sen ska ju sägas att allt är inte nattsvart för att vi inte vann.Vi försökte trots allt så gott vi kunde men ibland vill det sig bara inte, man stressar i jakten på mål och tänker enspårigt på planen men pöängen vi fick kan visa sig värdefull när serien summeras.Per Gunnarsson bäst i dagens Larv.

LAGET:A ROOS-DAVID,JEPPE,ROBBAN,LARS-JOHAN,EHN,P-A,PER- BJÖRN,JOHANNES J

ERS: LUDDE,RIKARD,SJÖTÖRP,MATTIAS

MÅL: P-A JOHANSSON    2

 

31/8 LARV-GROLANDA 4-0 (3-0)

Skulle vi få revansch efter vårens förlust mot Grolanda? Svaret blev ja! Det var en helt annan fokusering innan matchen jämfört med senast mot Valtorp.I slutet av matchgenomgången sa vi att från nu är det bara fotboll som gäller.Men vi hann knappt bänka oss i omklädningsrummet föränn Karsten propsade på att få berätta om sitt Hallandsäventyr i veckan som gått.Vi andra skruvade lite på oss men lyssnade snällt och ställde motsträvigt några frågor så han kunde känna sig nöjd och belåten.Nåväl ute på uppvärmningen var fokuseringen åter på topp och det kändes bra när domaren satte pipan till munnen. Likt de flesta matcher tog det en stund innan den "satte" sig och när den väl gjort det så var vi det starkare laget. En positiv sak nu på hösten är att vi vågar ta skott i möjliga och omöjliga lägen. Några sådana avlossade vi men inget var i närheten att resultera utan det var när Johannes J kom ren och drog målvakten, kom ut i dålig vinkel men ändå kunde få in bollen som det förlösande 1-0 målet skedde. Viktigt mot Grolanda att få ett tidigt mål förstås och inte blev det sämre när P-A fick boll på mittplan och utnyttjade sin fart ända in i straffområdet och motståndaren har inget annat val än att kapa honom bakifrån.Den solklara straffen förvaltade han själv på bästa sätt och därmed fick vi andrum.3-0 var signerat en mästare...Det är tätt inne straffområdet, bollen dimper ner hos Sjötörp och man väntar sig ett skott helt enkelt, men vad gör karln? Han ser luckan som bara stora spelare ser och från ca två meters håll smeker hann till bollen, som studsar ca arton gånger, passerar retligt förbi målisens handskar och rullar sedan vidare in över mållinjen. Artisteri av hög klass!

I halvlek är vi nöjda men ej belåtna utan vi ska fortsätta vårt aggresiva spel i rätt lägen och backa när det är läge för det.Vi fullföljer det vi sagt och andra halvlek är riktigt rolig att spela.När vi tror på oss själva och tar initiativ med och utan boll är det enkelt att spela fotboll.4-0 får nog anses vara matchen snyggaste.Efter ett mönsteranfall slår Sjötörp inlägg och P-A kröner kvällen med sitt andra mål då han når högst och kan nicka in bollem bakom en maktlös Grolandamålvakt.Det blir inga fler mål denna fredagskväll men det gör detsamma för vi har gjort det vi skulle, tagit tre poäng och det var det viktigaste i kampen om att undvika lagen som flåsar oss i nacken.Spelarbetygen blir höga. Anders har inte mycket att göra men det han gör är som vanligt bra.Backlinjen spelar säkert, rensar vid behov och spelar sig ur situationerna då det är möjligt.Per är pigg på vänsterkanten och tar sig många gånger in i banan och skapar oreda.På högerkanten såg Johan lättare ut än någonsin ...P-A spelar jättebra, gör två mål och vinner nästan alla luftdueller på mittplanen.Björn är duktig trots ett ömmande revben och Johannes visar stor löpvillighet och spelskicklighet.Lägg därtill avbytarna som alla gör ett fullgott jobb och ni förstår att det är lättast att fokusera på det som var bra denna kväll.Ibland grötar vi ihop spelet en aning och försöker spela kvadraten på en liten yta, då kanske det kan vara bättre att försöka spela hemåt och vända på spelet alternativt att bara skicka upp bollen och låta anfallarna springa så att man iallafall undviker en farlig kontring som följd.Nästa match sker mot Frisco på bortaplan och bara för att dom ligger sist kan jag garantera att någon underskattning kommer inte på tal.

LAGET:A ROOS-DAVID,JEPPE,ROBBAN,LARS-JOHAN,EHN,P-A,PER-BJÖRN,JOHANNES J

ERS:LARM,LUDDE,MATTIAS,KRILLE

MÅL:P-A 2   JOHANNES 1   SJÖTÖRP 1

 

26/8 VALTORP-LARV  7-1 (5-1)

Vad säger man om resultatet ovan? För den som såg matchen så var det inte så mycket att säga.Det var klasskillnad.Vi släppte till för mycket ytor på mittfältet men Valtorp var väldigt duktiga på att hitta olika lösningar och deras bollar från backlinjen hittade o                                                                 

ftast rätt bak våran dito.Lägg därtill att vi är alldeles för passiva på deras tre första mål.3-0 efter en kvart och 5-0 efter en halvtimma innan Sjötörp reducerar men då var matchen i princip över.I första skapade vi en del chanser samtidigt som Valtorp kanske inte tänkte så mycket defensivt i denna match.Nej det är inte kul att skriva om detta men det positiva var att Björn på topp visar gryende form och att i övrigt kan det väl ej bli sämre? Det kändes redan på uppvärmningen att det inte stämde riktigt.Vi tar nya tag, på fredag kommer Grolanda till Hedensborg och vi hoppas på en uppryckning då.

LAGET:LUDDE-DAVID,JEPPE,ROBBAN,LARS-MATTIAS,EHN,P-A,PER-BJÖRN,JOHANNES

ERS:LINDELL,SJÖTÖRP,JOHAN,KRILLE

MÅL: SJÖTÖRP 

 

22/8  LARVS FK-HOLS IF  2-0 (1-0)

Gud vad skönt med en trepoängare i det ganska så utsatta läge vi har hamnat i!Vi startar lite trevande och vi talade innan om att dra oss tillbaka något men alltför defensivt spelade vi inte då Hol aldrg riktigt tryckte på med hela laget.Många enkla misstag och lite fel i positionerna inledningsvis men allteftersom tiden går hittar vi mer och mer rätt.Ett bra läge skapar Per när han gör bort sin gubbe och slår ett väl avvägt inlägg där undertecknad kommer stormande men ioch med att man är så snabb eller var det kanske det att jag ej hann bromsa upp min smidiga kropp så kom bollen lite olyckligt i lårhöjd och avslutet uteblev.Även Daniel Larm fick ett gyllene läge att näta men skottet gick utanför.Han tog dock tillfället i akt senare när vi fick en frispark utanför straffområdet.Likt Beckham skruvade han in bollen i krysset och vi var i ledningen med 1-0.Resten av halvleken bevakar vi bara.

Andra halvlek tror man ju på en anstormning från Hol men allt som oftast stannar deras anfall upp när vår utmärkta backlinje blir inblandad.Vi satsar på kontringar och på en av dessa kommer årets mål till.Larm snurrar bort ett par gubbar på kanten,spelar in till Björn som klipper till från långt håll rätt upp i nättaket!Även nu ägnar vi resten av matchen att bevaka ledningen och Hol är uddlöst framåt.Plus till kollektivet med en extra stjärna till Ludde som fick hoppa in i målet när Anders skadade sig.

LAGET:A ROOS-DAVID,JEPPE,R ROOS,LARS-MATTIAS,EHN,P-A,PER-BJÖRN,JOHANNES

ERS:LUDDE,LARM,LINDELL,KRILLE

MÅL: LARM 1 BJÖRN 1

 

17/8 S.Härene-Larvs FK 2-0 (0-0)

Igår så spelade vi den väldigt viktiga matchen mot S.Härene.Planen var liten och den lutade neråt mot åkern, hur mycket tvistar de lärda och de mindre lärda om men en sak var säker och det var att något annat än en tät match var ej att vänta på den trånga planen.En tät match blev det också, det bjöds inte på många målchanser för något av lagen.S.Härene vaskade fram ett antal hörnor men de resulterade ej och vi var närmast i första då P-A bröt sig fram och avslutade med ett skott i ribban.Kanske att S.Härerne hade lite mer av det lilla spel som bjöds i första halvlek men man är inte missnöjd ändå i paus för matchen är jämn.I andra halvlek så ändras matchbilden inte speciellt mycket men vi har lite lättare att komma på avslut och det var nära då återigen P-A får chansen framför mål men bollen går en liten bit över ribban.Allt eftersom tiden går inser man att detta är en typisk kryssmatch, mycket kriga,inget ordnat spel och obefintligt med målchanser.När det återstår ca 10 min får motståndarna en frispark som tar ca 2 min att lägga och ändå står vi och sover när den slås till en i stort sett fristående spelare som kan sätta dit 1-0 och att få första målet är nog ofta ganska avgörande i S.Härene när matcher är så jämna som denna var.I ivern att utjämna är inte den defensiva skärpan den bästa på slutet så även 2-0 kommer på ett väl billigt vis.Hade matchen slutat 0-0 så skulle nog båda lagen varit rätt nöjda men det är bara att gratulera S.Härene till poängen och vi får bita i det sura äpplet och inse att man måste vara på tå i 90 minuter.Frånsett de bägge målsituationerna så är det faktiskt ändå ett litet lyft sen senast mot Borgstena och vi får tro att vi kan höja oss än mer till på onsdag då nästa drabbning sker.Jämnt överlag idag, ingen som viker ner sig och inte heller någon som fick ett proffserbjudande vad jag har hört i vart fall.

LAGET:A ROOS-DAVID,JEPPE,ROBBAN,LARS-JOHAN,EHN,P-A,MATTIAS-PER,JOHANNES

ERSÄTTARE:GRANBERG,SJÖTÖRP,BJÖRN,LINDELL,KRILLE 

 

6/7  Vedum AIS-Larvs FK  2-1 (2-1)

Så gick då säsongens andra och därmed sista derby av stapeln.Vädergudarna  var med oss eftersom det var regnfritt hela dagen för planen hade nog inte tålt så mycket mera av den blöta varan. Det var ju Vedum som hade mest att bevisa i och med första mötets nederlag men det var Larv som tog tag i taktpinnen från start.Vår första kvart är bra med ett varierat spel efter backen och lite längre bollar så för vi matchen.Sedan händer någonting, undantaget Jeppe så slarvar vi kopiöst i uppspelen från backlinjen, så många felpass i lugna lägen är svårt att finna om man adderar flera matcher och det är väl inte endast vi i backlinjen som får ta på sig alltihop för hela laget har en dålig period i ca en kvart. En kvart som Vedum utnyttjar och gör sina bägge mål på. Vi uppträder för passivt och man behöver inte ha speciellt vassa avslutningsegenskaper för att förvalta de lägen som bjuds.2-0 i baken efter en halvtimma i ett derby borta mot Vedum... roligare kan man ju ha en fredag.Vi viker dock inte ner oss utan kommer tillbaka och lika ologiskt som Vedums mål kom i matchen så får man tillstå att Mackans reducering är lite turlig då den tar på ett motståndarben och går i en båge över en maktlös Göransson i Vedumsmålet. Det är P-A som tar tag i bollen, gör ett par gubbar och serverar bollen till Mackan som egentligen inte har mycket alternativ utan gör det enda rätta, drar på ett skott och resultatet av det vet ni ju. Vi hade första kvarten, Vedum andra och avslutningen var jämn för att sammanfatta halvlek nr ett.2-1 i paus kändes trots allt okej då Vedum haft de vassaste chanserna och det var med gott mod vi stegade ut till den andra akten fast beslutna att ge dem en kamp om poängen.

Detta gör vi också, spelet böljar fram och tillbaks, Vedum är ju farliga med sin snabbhet men ju längre matchen går ju mera är det Larv som för den.Närmast en kvittering är det när Johannes J sätter pannan till på ett inlägg och bollen går tätt utanför stolpen. Det slutade dock 2-1 men jag tycker vi sammantaget  gör en bra match och även om Vedum också kunde gjort nåt mer mål så tror jag inte dom tyckt det varit orättvist om det slutat oavgjort.

Nu går vi till en behövlig sommervila och tar igen oss inför det stundande träningslägret i halland i slutet av juli.Många spelare är slitna och skadade eller dras med skavanker så förhoppningsvis ser det ljusare ut på den fronten om en månad. Om man ser till vårsäsongen så har vi blandat och gett både till resultat och spel.Bottennappet var borta mot Grolanda (kollektiv kollaps) och vi hade heller inte en chans mot seriens bästa lag Fristad men dom är bra och det enda laget i serien som utan problem skulle klara sig kvar i div 4 med nuvarande manskap. Annars har vi stört både Ekedalen, Vårgårda och Vedum och inte heller mot seriens kanske näst bästa lag Tomten var det tal om nån utspelning. Kan vi bara träna bra under uppehållet och sedan få en bra start i de viktiga första höstmatcherna så ser hösten ljus ut.De yngre spelarna har verkligen visat framfötterna nu i vår och dom tar mera och mera ansvar vilket är härligt att se. Ha en skön sommar nu allihop så ses vi på träningslägret.

LAGET:A ROOS-LARS, JEPPE, EHN, DAVID-MACKAN, P-A, KRILLE, MATTIAS-PER, JOHANNES J

ERS:GRANBERG, RIKARD, BJÖRN, LARM, LINDELL

MÅL: MACKAN 1

EHN

 

29/6 Larvs FK- Ekedalen   2-1  (0-0)

Vad härligt med en seger och en välförtjänt sådan också.

Hemmamötet med Ekedalen innebar att serien vände och vi hade på känn att det skulle inte vara omöjligt att sno åt sig alla poängen i denna match. När vi möttes i seriepremiären blev det förlust med hela 5-1 men då var vi milt sagt frikostiga vid de fasta situationerna och man får väl säga att den matchen avgjordes efter 20 minuter vid ställningen 3-0 (1-0 efter två minuter). Nu hade vi bättre koll på dom men historien var nära en upprepning när Robban efter två minuter nickar hem en boll som blir kort men det går bra denna gång... .

Trots att vi kommer upp på deras planhalva och skapar ett par hörnor är starten på matchen mindre bra. När vi vinner boll gör vi inte det enkla utan vi överarbetar och resultatet blir att vi tappar boll eller också gör vi det alltför enkelt och rensar bara huvudlöst bort bollen som ju likt ett brev på posten? är i Ekedalens ägo igen. Anders håller oss kvar här med ett par fina ingripanden för det är ju svårt att spela i ett underläge.När ca kvarten passerats bryter P-A sig igenom strax till vänster utanför straffområdet och blir bryskt fälld i ett bra läge att måla.Han skadar sig såpass att han oturligt nog ej kan fullfölja matchen utan tvingas utgå. Henrik möblerar om i laget, jag tar P-As plats på innermitt, Lars går upp på höger mitt, David flyttar från vänster till högerback och in i hans ställe kommer Rikard.Inte för att det hade nånting med skadan att göra men alla höjer sig nu och från och med minut 20 och halvleken ut äger vi matchen där vi på ett helt annat sätt uppträder vid behandlingen av bollen och vi kan få till lite längre anfall men 0-0 det står sig till pausvilan.

En pausvila som andvänds till att betona vikten av att släppa tillbaka boll på rättvända spelare, ej chansbryta deras yttermittfältare utan låta dom göra första draget samt att spela disiplinerat första kvarten eftersom Ekedalen har mest att förlora på ett oavgjort resultat då tåget till tätplatsen snart har gått för deras del.

Scenariot i början av andra blir som väntat.Ett Ekedalen som knappast kan vara nöjt med sin insats så långt går på offensiven och vi kan sticka upp och oroa.Oroligt i Ekedalen blev det när Per"blomman"Gunnarsson fick en boll i djupet av undertecknad och ensam med målvakten gör han sällan några misstag och denna gång var inget undantag och plötsligt var vi i en 1-0 ledning.Perfekt utgångsläge såsom matchen såg ut.Ekedalen höjde tempot och pressade på, fick ett antal resultatlösa hörnor och skott som gör att Anders får tillfälle att visa vilken bra målvakt han är.Vi fortsätter att sticka upp och när Lars blir framspelad och även han kommer fri med målvakten så görs inte heller där något misstag utan han placerar behärskat in 2-0. Det känns klart, Ekedalen spelar allt stressigare i hopp om en reducering och en sådan får dom förvisso men det är vi som får "hjälpa" dom med det.En hörna tar på Larm, ändrar riktning och studsar på Anders och in i mål.Det återstår endast tre minuter och snart har vi inkasserat en seger vilket känns skönt inför derbyt på fredag borta mot Vedum.

Idag får alla överbetyg.Anders i målet är felfri. Vi har tre bra målvakter,senast i B-lagsmatchen är det Ludde som gör kanonräddningar på löpande band och dessutom finns ju lovande Adam som redan är bra och bara kommer att bli bättre.Backlinjen spelar stabilt med Jeppe och Robban i mitten, Rikard och Larm går också in som ytterbackar i matchen och är strålande, Davids andra halvlek är prickfri och det är härligt att se Johannes gå in och ta för sig i anfallet och dessutom visa bra löpvilja, som sagt alla får överbetyg. Listan på spelare som inte är men kunde varit tillgängliga är lång och det kan vara frestande att ta till när det går dåligt men det gör vi inte, vi har en bra bredd där många är lika bra och vi spelar alltid med bästa laget. På fredag står alltså Vedum på andra sidan kritlinjen, ett Vedum som säkerligen inte har glömt vårmatchen utan säkerligen vill visa sin hemmapublik att de kan bättre för man slår inte Larv genom att enbart ställa ut skorna...

LAGET:A ROOS-LARS ,JEPPE ,ROBBAN ,DAVID-EHN ,KRILLE ,P-A ,MATTIAS - PER ,JOHANNES J

ERS:JAKOB ,LUDDE ,LARM ,RIKARD

MÅLEN: PER 1  LARS 1

EHN

 

19/6 Larvs FK - Tomtens IF 2-4 (1-2)

Det blev tyvärr en ny förlust när seriens formlag gästade Hedenborg. Vi visste att detta skulle bli en tuff drabbningen och vi sa att vi skulle ge järnet och verkligen göra en ny bra match. Vi kanske inte kom upp i samma standard som senast, men vi möter också ett bättre lag denna gången. Vi ger i alla fall aldrig upp utan kämpar hela tiden ut. Tomten börjar bäst och kommer fina anfall utan att kanske skapa den där riktigt heta chansen. De varierar sitt spel och vi får jaga mycket boll, vilket gör att vi har lite svårt att orka ställa om. De anfall vi kommer med är med för lite folk och vi lyckas inte hålla fast bollen tillräckligt länge. En bit in på halvleken är Tomten hungrigast på en retur efter att Anders reflexräddat. Vi lyckas dock kvittera när Per lättar fram till Markus som kallt lobbar in 1-1. Dock lyckas Tomten göra 1-2 innan paus där vi ånyå inte riktigt är på tårna. Vi börjar andra halvlek piggt och Björn får ett kalaslägen att göra 2-2, men tyvärr smiter bollen utanför. Istället gör Tomten 1-3 på en fin genomlöpning från halva planen och sedera även 1-4 när vi är allt för passiva i markeringen. Sedan böljar spelet lite fram och tillbaka och vi lyckas göra 2-4, men har inte krafter att komma närmare. Som sagt spelar Tomten mycket bra och har många duktiga spelare så det är ingen skam att förlora mot dem, men målen de gör är lite för enkla. Är vi lite mer på tårna skulle vi kunna förhindra nåt eller några av dem. Nu tar vi midsommar och laddar inför Ekendalen som vi ska ta revanch på efter den mediokra serepremiären i våras.

Laget: Börst - Lars, Jeppe, Robban, Davido - Mackan, P-A, Johannes, Mattias - Per, Granberg Ers: Ludde, Bubbe, Lindell, Carsten, Krelle

Mål : Mackan och Johannes (Rätt stavat, Blomman ?)

 

P-A

 

15/6 VÅRGÅRDA-LFK 1-0 (0-0)

Tyvärr blev det en 0-1 förlust mot spelskickliga VIK i fredagens drabbning, men det var inte lågt borta att vi lyckades knipa en pinne. Inför matchen hade vi 9 av 20 man borta av vår spelartrupp pga student, BB-besök, vättenrundan och skador. Lägg därtill att Lars & Markus var osäkra då de dras med rygg resp knäont och Krille var med trots en kraftig förkylning. Då är det oerhört glädjande att vi har så många jämna och bra spelare att den utomstående som såg matchen säkert inte reflekterade över detta faktum. Alla de 16 spelare som var med gjorde ett jättejobb i sina resp roller och klev fram på ett förtjäntsfullt sätt. Vi pratade innan matchen om att verkligen visa jävlar anamma och inte vika ner oss utan stå upp och kämpa in i det sista och glädjande var att detta var precis vad LFK gjorde denna kväll. Till Matchen:

VIK började bäst och skapade en del chanser på oss. Framför allt när vi inte lyckades sätta press på bollhållaren utan de lyckades hitta med fina bollar bakom vårt försvar. Dock var Anders säkerheten själv de gånger de kom till avslut. Ju längre halvleken gick lyckade vi vaska fram några riktigt heta målchanser. Markus hade något bra lägen och jag själv hade ett i det närmaste friläge fint framspelad av Granberg. 0-0 i halvlek och vi såg med tillförsikt fram emot andra halvlek. Lars tvingades utgå på grund av ryggont och Larm ersatte. Tyvärr hann det inte går speciellt länge innan vi förlorade bollen och VIKS vasse anfallare fick ett friläga som han tyvärr förvaltade på ett kliniskt sätt. Efter detta har vi våran bästa period i matchen och lyckas trycka tillbaka VIK och skapar en hel del chanser. Markus och Johaness har varsin jättechans, men målen uteblev. Vi mattades lite i slutet och det var chanser åt båda håll då Anders gjorde nån fenomenal räddning. Sista sekunden får jag en fin boll av Johan men målvakten hinner ut och avvärjer. Vi ska dock inte gräva ner oss utan vi gör en mkt bra match och tar vi med oss denna inställning inför Tomten, Ekedalen och Vedum så kommer vi knipa poäng av dessa topplag. Alla är värda beröm för sin insats men en extra liten stjärna till Granberg och Lindell som gjorde sina första matcher från start.

Ska absolut inte skylla förlusten på domaren, men det hade vart trevligt att få någon 50/50 situation till vår fördel....

Nu är det formstarka Tomten på tisdag som ska beträda Borgens fina matta och vi börjar ladda redan nu och ser med spänd förvantan fram emot detta.

Laget: Ander - Lindell, Jeppe, Robban, Lars - Mackan, P-A, Krille, Johannes - Granberg, Per (Blomman) Ers. Jakob, Fridén, Ludde, Jocke K, Larm

// P-A

 

9/6    LARV-FRISTAD        0-4    (0-0)

Det blev förlust när serieledarna Fristad gästade oss denna stekheta lördag. För att vara en match mot tabellettan så var det sannerligen inte mycket publik men det är kanske inte så konstigt när det man helst vill undvika en dag som denna det är solen när den står som högst.

Fristad är det klart bästa motståndet vi har stött på i serien så här långt iallafall och man skulle tippa att ett flertal av deras spelare varit med och spelat nån eller ett par division högre sen tidigare. Vi blev direkt tillbakatryckta i planen, något som vi var beredda på innan matchen då vi medvetet sjönk tillbaka i planen. Detta gjorde ju att de fick tid till att bygga upp anfallen men ska sanningen fram så hade det nog inte så stor betydelse hur vi ställt upp denna match eftersom Fristad var väldigt spelskickligt. Många löper hela tiden för att skapa ytor för varandra så bollföraren har flera alternativ så undertecknad var lyckligt lottad att spela i backlinjen där det mera handlar om att stå rätt. Övriga i laget har en väldigt otacksam uppgift eftersom värmen förr eller senare tar ut sin rätt och känner man att man aldrig får nån tid till återhämtning så är det så klart tungt.

Vi försöker dock och alla sliter efter bästa förmåga men det är Fristad som skapar chanserna. De har en handfull lägen att spräcka nollan i första halvleken men efter en halvtimma så tycker jag att vi är med bättre i matchen, det känns som om Fristad blir stressade i sitt spel och i sina avslut ju längre tiden går. Skjuter dom inte utanför eller över så är Ludde där och ingriper med bravur.Den enda offensiva målchans vi skapar är när Granberg tar emot boll, spelar hemåt och får boll i djupet. Han går runt sin gubbe på högerkanten in i straffområdet och spelar in bollen framför mål där Mattias dyker upp och oroar.Såna här lägen hade Fristad många av men likväl en fin prestation av Granberg.

0-0 i paus och kan vi bara stå emot deras förmodade anstomning i början av andra så lever hoppet resonerade vi i halvtidsvilan.

Så blev det inte ... 0-1 kommer tämligen omgående, fråga mig inte var gubben kom ifrån men först till bollen var han och med en turlig vrickning så får han bollen förbi Ludde. En mardrömstart förstås eftersom det är svårt att mobilisera nya krafter under omständigheterna. Det blir inte bättre av att 0-2 målet kommer strax därefter. Ett inlägg som vi tio gånger av tio får bort(bollen har ju snö på sig när den faller ned framför mål och den som är ivrigast på att få kyla ned sin skalle är en Fristadspelare som enkelt knoppar in bollen. Efter detta mål orkar vi inte mera, vi skapar ett gäng med hörnor men i ärlighetens namn kunde Fristad gjort nåt mål mer än de gjorde, de tilläts husera fritt på vår planhalva och man väntar nästan på slutsignalen då man inser att loppet är kört. Spelarkritik då? Man kan väl tro efter referatet att  vi var väldigt dåliga allihopa men det tycker inte jag. Våran chans var nog att i första hand täppa till bakåt idag och den kraft det tar gör att vi ej orkar mobilisera så mycket framåt men alla gör ett fullgott jobb, det man skulle önskat sig var lite mer tågaranda i 50/50 situationerna men även det blev bättre efter första halvtimman så vi tar nya tag till nästa match.

LAGET: LUDDE- DAVID , JEPPE , EHN , RIKARD - MARKUS , P-A , ROOS , JOHANNES J , MATTIAS - PER

ERS: JAKOB , GRANBERG , LARM , LINDELL , SJÖTÖRP 

 

6/6    LARV-FRISCO          7-1    (3-1)

Vi passade på att fira nationaldagen med ett riktigt målkalas. 7-1 skrevs siffrorna till och det säger en del om matchen men inte allt.

Vi startar återigen på ett piggt sätt och försöker låta bollen gå genom laget. Med ett blandat sidleds/djupledsspel så hänger inte Frisco med i svängarna utan chanser skapas tämligen omgående.Det är viktigt att kunna omsätta dessa i mål också och idag sker så. Med så många mål är det svårt att komma ihåg alla sekvenser men vi går snabbt till en 3-0 ledning genom Markus nick och P-A respektive Johannes Johanssons båda skott. Allt känns lugnt, kanske för lugnt för koncentrationen är inte längre på topp. Vi tar inte jobbet för varandra och vi kommer inte hem i försvarsposition efter avslutat anfall tillräckligt snabbt tex. Ett slående exempel på bristande koncentration är ju när jag nickar "bort" en boll som istället för att gå till en medspelare blir en fantastiskt snygg skarv som friställer en Friscopojke och det blir baklängesmål.

I andra halvlek flyttar Frisco upp spelet och vinner andrabollarna och det är när det återstår ca en kvart som vi tar över igen.Jag tror att orsakerna till våran dipp i matchen beror på två saker. Nummer ett är att vi fick utdelning efter våran pigga första halvtimma, 3-0 kändes lugnt och sedan var det den värmen vi spelade i och som vi inte är vana vid ännu, man hade en stor ledning och att då ta det där lilla extrajobbet som krävs tar hårt på krafterna i värmen så vi blev helt enkelt för bekväma.

Nåväl vi tar 3 poäng och vi noterar också två glada spelare iform Johannes J som gör sitt första mål i serien och dessutom gör Per "Blomman" Gunnarsson detsamma då han likt en konstnär smeker in bollen i bortre burgaveln som om han aldrig hade gjort nåt annat. Undertecknad räknade till minst tre flickor ifrån småland som blev mäkta imponerade.

Markus bäst i dagens match där alla är bra så länge laget är bra, men när vi börjar tappa tempot så är det ju inte lätt för någon att höja sig över mängden. 

Nästa omgång är redan nu på lördag, återigen hemma på Hedensborg då vi ska försöka lugga serieledarna Fristad på poängen.

LAGET: A ROOS-LARS , JEPPE , EHN , RIKARD - MARKUS , P-A , JOHANNES J , MATTIAS - PER , BJÖRN

ERS: LUDDE, JAKOB, LARM, LINDELL

MÅLEN: MARKUS 3 st  P-A 2 st JOHANNES J 1 st och PER 1 st

 

1/6    GROLANDA-LARV      2-0  (2-0)

Det var inte mycket som stämde för oss denna afton, vare sig spel eller resultat. Vi startar dock matchen ganska piggt och man har vissa förhoppningar om att vi ska ta tag i matchen men det vill sig inte. Trots att vi haft två raka nederlag innan denna match så har vi inte spelat dåligt, men vi har inte haft marginalerna på vår sida. Ikväll så får vi skylla oss själva för vi bjuder nämligen Grolanda på så många felpass, dåliga bollmottagningar och felbeslut och det utnyttjar dom till en 2-0 ledning i paus. Vi anfallare kommer för långt ned i banan, det blir trångt, inläggen kommer inte eller ej i tid och kommer dom i tid så finns ingen där framför målet. Vi har frånsett premiären varit rätt stabila på fasta defensiva situationer men tyvärr så tillkommer ett av deras mål på just en sådan situation. De får frispark och precis vad Jeppe sa så höll vi backlinjen för högt upp och tvingas därmed backa mot eget mål när den slås, markeringen brister och bollen dimper ned på en fristående hemmaspelare som kan sätta dit bollen i nätet.

Vi pratar om att trycka upp laget  och framför allt anfallet högre i pausen, men man får nog säga att de första tjugo minuterna av andra halvan är Larvs sämsta i matchen. Många gånger tvingas Anders skjuta ut bollen i motvinden och vi har helt enkelt svårt att få upp den i banan. Avslutningen är bättre men inte bra, vi skapar endast nån halvchans och Grolanda vinner tämligen enkelt.

Det är en sån där dag då ingenting vill sig, jag menar hur många gånger hade vi tre pass inom laget i trängda lägen? Nej bollkontrollen lyste med sin frånvaro och det gäller samtliga utespelare. Det blir alltså inga överbetyg till någon denna match.

Lika lite som vi svävade i det blå efter tre raka segrar får vi gräva ner oss för tre förlustdito utan det är bara att lyfta hakan och jobba vidare. På onsdag möter vi Friscopojkarna och då har vi chansen att revanchera oss för denna match. Det är en väldigt viktig match som vi kommer göra allt för att gå segrande ur.   

LAGET: A.ROOS-LARS,JEPPE,R ROOS,RIKARD-MARKUS,KRILLE,P-A,MATTIAS-EHN,PER

ERS:LUDDE,JOHANNES J,LARM,DAVID,BJÖRN 

 

28/5  LARV- VALTORP        1-3  (0-0)

0-0 i halvtid och 1-3 förlust till slut, precis som senast.

Skillnaden mot förra matchen var att då gjorde vi en usel första halvlek och en betydligt bättre andra. Denna gång är vi med på ett helt annat sätt från start och även om Valtorp har mest boll så tycker jag att vi på intet sätt är utspelade, utan  har många fina spelkombinationer ute på planen även om vi har svårt att nå ända fram till farliga avslut. Det bästa var väl Lars väggade sig igenom en gång och då blev det farligt, dock minns jag inte riktigt hur det hela gick till. Valtorp ställde om snabbt när vi tappade boll uppe i plan och de kom många gånger med mycket folk men de hade en benägenhet att nästan alltid göra en spelvändning i samband med omställningen och det är ju bara att tacka för det i och med att man hinner få med sig mera folk i defensiven då.

Inför andra halvlek såg vi egentligen ingen anledning till några stora förändringar i vårt sätt att genomföra matchen utan det var med optimism vi lämnade omklädningsrummet. Säg den lycka som varar, vi blev tillbakatryckta från början och fick inte upp bollen i från backlinjen utan Valtorp tilläts skapa tryck och sedemera kom även ledningsmålet. Ett skott som i normala fall inte innebär några problem resulterade pga att bollen studsade till och det blev en retur som Valtorp ej var sena att utnyttja. En kort tid därefter blir Lars skadad och på hörnan som följer blir det 2-0. Vi han ej få in en ny spelare innan den var slagen och det blev lite oreda i markeringen. Nu flyttar vi upp spelet och det skapas många hörnor, frisparkar m.m som är ganska nära att ge resultat. Våran farligaste chans står Björn för genom ett praktfullt skott som målvakten tippar över ribban med fingerspetsarna. 0-3 gör Valtorp efter en vunnen nickskarv som friställer anfallaren som med tur och stolpens hjälp blir till mål. Man är ju så klart väldigt besviken efter alla förluster men spelmässigt var detta ett framsteg och det var mot serieledarna, det får vi inte glömma.

Mattias K återigen mycket bra i ett Larv där alla gör en bra insats.

LAGET:A ROOS-LARS,JEPPE,EHN,DAVID-MARKUS,KRILLE,P-A,MATTIAS-BJÖRN,PER

ERS:SJÖTÖRP,LARM,GRANBERG,JOHANNES J,R ROOS

MÅL:SJÖTÖRP

 

21/5  HOL-LARV                  3-1  (0-0)

Senast skrev jag att tur det förtjänar man.

Men förtjänar man otur? Det är iallafall svårare att unna motståndarna  förtjäna tur än att man ser sitt eget lag göra det samma.

Planen Hol hade att erbjuda var förträfflig, jämn och fin med ett mycket kortklippt gräs. Man hade lite farhågor hur det skulle gå för oss "gamla" mittbackar i det snabba underlaget då vi båda dras med lite skavanker. Larv började matchen piggt och främst genom Markus initativförmåga på kanten så skapade vi lite oroligheter men allteftersom tiden gick tappade vi spelet.

Vi kom för långt ifrån våra gubbar, slog slarviga passningar vilket innebar att vi bjöd Hol att komma rättvända från mittplan. Vi var helt enkelt tvåa på första och andrabollarna.Hol skapade ett farligt läge då jag blev bortgjord och var beredd på ett baklängesmål men Roos i målet gör en jätteräddning när han  parerar bollen men skodobbarna. Nja, första halvleken var inte bra från våran sida men den andra var så mycket bättre. Vi tar över spelet från start, en helt annan vilja och beslutsamhet syns i vårt agerande. Chanser skapas, jag tänker på Mattias nick tätt utanför stolpen, P-A s skott över ribban efter ett bra initiativ av Lars. För att inte glömma Lars egna chans då han i straffområdet skjuter hårt i stolpens insida. Härligt att se en back som vågar sig upp i planen på det viset. Nu funderade man om man skulle chansa det sista om det fortfarande stod 0-0 då, men helt plötsligt och lite oväntat fick motståndarna helt korrekt en straff och ställningen var 1-0. Om de hade gjort ett mål i första halvleken hade väl ingen protesterat men det här kom när vi tagit över matchen så det kändes lite snopet. Ett par minuter senare kommer även 2-0 efter bristande markering och vi tvingas chansspela. Lagen gör sedan varsitt mål till, Larvs efter en tillbakanick till Jeppe som skjuter, P-A sträcker fram dojan och styr in 1-3 .

Plus idag till Mattias inhopp, Markus på den andra kanten, Roos i målet och Davids andra halvlek.

Plus också att vi i motgång kan komma tillbaka och inte börjar gnälla på varandra likt en av deras spelare gjorde mest hela matchen. Var det inte på domaren så var det på sina egna lagkamrater.Däremellan han han med att skjuta bort bollen lite då och då.Gult kort skulle han haft, hade blond kalufs och bar tröja nummer 11,  ingen nämd ingen glömd.

Nästa måndag kommer självutnämnda seriesegrarna Valtorp på besök och det lär bli en tuff uppgift.

LAGET:ROOS-LARS,JEPPE,EHN,DAVID-MARKUS,KRILLE,P-A,JOHANNES J-PER,BJÖRN

ERS:LINDELL,ANDREAS,MATTIAS,LUDDE 

MÅL:P-A JOHANSSON 

 

15/5  LARV-S.HÄRENE       1-0   (0-0)

Det blev återigen en trepoängare till Larv när S.Härene denna blåsiga och kylslagna kväll gästade Hedensborg. Som resultatet ovan visar var detta en tät match med ganska få målchanser. Inledningsvis ser man att vi har självförtroende på planen då vi löser trängda situationer genom att på egen planhalva spela oss ur dessa på ett föredömligt sätt.

Den starka motvinden i kombination med solen i ögonen och det faktum att motståndarna gör det trångt på mittplanen genom sitt 4-5-1 spel bidrar i hög grad till att det blir få vettiga bollar att jobba med för våra anfallare. Det kan nog förklara att man blir något otålig de gånger man väl får bollen och möjligtvis skulle vi hållt i den med lite mer tålamod. Försvarsmässigt är det stabilt och det är endast en gång som S.Härene kommer loss men avslutet blir klent. Framåt så skapar vi den bästa målchansen när Mattias K är nära att stöta in bollen på ett vasst inlägg från, Björn om jag inte såg fel.

Precis som mot Borgstena senast så får vi ett grepp om spelet när den andra halvleken startar. Vi hittar varandra bättre och man tror nollan ska spräckas när P-A Johansson får till en kanonnick som stryker ribbans överkant efter ca kvarten spelad... Istället spräcks den när samme man 5 minuter senare från en position i mitten hittar ut till Markus som elegant kan skjuta bollen i mål. Medvetet eller ej men vi tar det säkra före det osäkra i detta läge när S.Härene sista halvtimmen från att mest slagit bollar på en anfallare nu börjar chansspela med mera folk framåt.

Det osar hett vid några tillfällen och Anders i målet tvingas till ett par svettiga räddningar för att hålla målet fredat. I och med att de flyttar upp folk så öppnar de sig bakåt och undertecknad kan inte hålla sig när målvakten är väl långt ut i planen utan jag laddar stora kanonen och många runt Hedensborg har redan antecknat 2-0 i sina noteringsblock men får till sitt stora förtret se bollen med en hårsmån passera krysset. Även Friden har ett gyllene tillfälle efter fint framspel av Markus men målvakten gör en fin räddning. Plus till samtliga spelare och det känns skönt att få alla poängen i dessa matcher som är så jämna. Vi har den lilla turen man så väl behöver men det är ju faktiskt som så att tur, det förtjänar man.

 Nästa match sker på borta plan mot Hol och den ser vi med tillförsikt fram emot.

LAGET: A ROOS-LARS,JEPPE,RIKARD,DAVID-MATTIAS,KRILLE;P-A,MARKUS-BJÖRN,PER

ERS: FRIDEN,ANDREAS,JOHANNES J,SJÖTÖRP,EHN

MÅL: MARKUS

 

11/5  BORGSTENA-LARV   1-3   (1-2)

Segern senast mot Vedum satt skönt och man hade goda förhoppningar om en upprepning mot Borgstena.Vi fick vaska om en del i backlinjen inför matchen pga diverse skador men med den bredd vi har och att många spelare kan spela på olika positioner så finns det ingen anledning att vara det minsta bekymrad över detta.

Domaren hade knappt hunnit sätta pipan till munnen föränn otåliga Larv skapade en vass målchans.Björn Lundmark fick bollen i fritt läge men denna gång resulterade det inte i något mål.Det var vi som visade var skåpet skulle stå inledningsvis och med en bra fantasi och fin rörlighet så får vi grepp om spelet och de alla tillresta Larvsupportrarna ser ut att kunna få en trevlig inledning på helgen.Sedan händer något, vi blir lite för passiva, vinner för få andrabollar och ser allmänt tveksamma ut i vårt agerande på planen och detta är inte Borgstena sena att utnyttja. Med långbollar på i huvudsak nr 10 kommer dom in i matchen på ett oroväckande sätt och vi tvingas allt som oftast ta till en rens för att freda vårt mål. Nu blir det lite ping-pong spel ett tag vilket känns onödigt efter vår fina inledning (även ping-pong spelaren/lagledaren Henrik är orolig på kanten).Efter knappa halvtimmen kommer så det förlösande målet, ett mönsteranfall där Björn slår ett väl avvägt inlägg och vem dyker upp om inte nickspecialisten Krille och skarvar in 0-1 på ett snyggt sätt. Man hoppas på lite lugn och ro men av detta syns intet och när det gått nästan 40 minuter händer det som ej får hända, en motståndare får till ett hårt skott som är omöjligt för Roos i målet att greppa och returen går rätt ut till till en Borgstenaspelare som kan göra 1-1.Repliken lät dock inte vänta på sig, det var nyinbytte Johan Friden som utnyttjar ett misstag i backlinjen och ensam med målvakten kan han enkelt rulla in 2-1 vilket står sig halvleken ut.

Vår bästa period i matchen är de första 20 minuterna i andra halvleken. Det är ett nytt Larv som spelar en rörlig och fin fotboll. Här kunde vi defenitivt avgjort matchen då Borgstena såg ut att gå på knäna.Vi har ett otal tillfällen då vi kommer runt på kanterna och med lite bättre skärpa i inspelen så gör vi mål.Det var dock inget fel på skärpan från Mattias Karlssons sida när han helt fri framför målet gör det enda rätta i det blöta underlaget och klipper till på ett tillslag.Den fantomräddningen målvakten gör i detta läge betyder att Borgstena fortfarande är med och får nya krafter. Resten av matchen blir spännande, vi tvingas byta ut en del spelare och det blir lite nya positioner för oss. Med 10 minuter kvar sätts spiken dock i kistan. Återigen är det Friden som håller sig framme och gör 3-1 med ett distinkt högerskott vilket innebär slutresultatet i denna så viktiga match. Vi gör absolut inte en av våra bästa matcher men att vinna när man tror man kan spela bättre är i sig en styrka. Idag tycker jag att alla (som vanligt kanske) ska ta åt sig äran för vinsten.Alla som startade och alla som började på bänken, Ludde inkluderad även om det ej blir något spel så är det värdefullt att ha dig (eller vem som än är målvaktsreserv) med vid sidan om.Noteras kan även att Andreas Granberg, vårat nytillskott från Vara idag gjorde sin debut när han förtjänstfullt bytte av av Björn sista 10 minuterna som anfallare.På tisdag är det ny match på Hedensborg när S.Härene kommer på besök.

LAGET:A.ROOS-DAVID,JESPER,RIKARD,LARS-MARKUS,P-A,KRILLE,MATTIAS-BJÖRN,PER

ERS:ANDREAS,LUDDE,JOHANNES J,FRIDEN,SJÖTÖRP

 

 

3/5    LARV-VEDUM       2-0 (1-0)

Årets första derby gick av stapeln inför hela 210 betalande åskådare.Med tanke på att Larv endast dragit det längsta stråt i en av de senaste 12 mötena så får väl publiksiffran betraktas som bra i en match där utgången från början i stort sett är given ...  Vi kom till start med ett självförtroende lite naggat i kanten efter vår premiärförlust så det var ett Larv som spelade med ett lågt försvarsspel över hela banan. Matchen började utan att något lag egentligen fick ett grepp över spelet och tempot var relativt lågt,det var med andra ord inte så mycket derbykaraktär på matchen till en början. Allt eftersom tiden gick får man väl tillstå att Vedum är det lag som hittar varandra bäst i passningsspelet och de satsar ofta på långbollar bakom våran backlinje, och eftersom de har snabba spelare ställer detta till lite bekymmer för oss, men att säga att de skapar så många farligheter är nog att ta i. Efter drygt halvtimman spelad får Lars Johansson bollen och från sin högerbacksposition måttar han ett inlägg vilket Per-Arne Johansson upptäcker och tar en djupledslöpning från mittplan, vinner en duell med Krook och kan smeka in 1-0 i bortre burgaveln. Det var målet vi så väl behövde, nog för att vi lyckats spela precis så som vi pratat om innan matchen men ett ledningsmål gör allt så mycket lättare. Resten av halvleken löper på i samma stil som före målet, Vedum slår bollar bakom vår backlinje och vi försöker kontra. I slutskedet så tilldöms Vedum en straff, vilken Jonathan Lunden i bortalaget förvaltar på bästa tänkbara sätt sett ur blå-vita ögon, all heder åt Anders Roos i målet som räddar den, mål i det läget och spelet kan lätt ta en ny vändning.I pausen var det ganska avslappnat, vi talade om att inte hasta iväg bollen i lägen då vi egentligen har full kontroll på den utan titta upp och se efter alternativ, något annat behövdes ej ändras på.Andra halvleken startar och det som märks för oss i backlinjen är Vedums försök att locka upp oss i banan genom att spela efter backen på mötande anfallare, och därefter hitta spel bakom oss genom en stickare mellan inner/ytterback och precis som med första halvleken alla tjongbollar skapar dom några småfarligheter men de som går såpass långt som till ett avslut nyper Roos i målet med den äran.Jag har inte skrivit så mycket om hur vi i Larv spelade och sanningen är väl den i denna match var det ingen skönspel från vår sida men speciellt i andra halvleken stressar vi Vedum till misstag och alla sliter kopiöst. När vi väl vinner boll är det en helt annan tanke bakom passningarna vilket gör att vi då och då skapar farligheter. (vi i backlinjen spelade dock fortsatt på ett tillslag så som vi kommit överens om att göra).När så matchuret pekar på de nittio vinner planens bäste spelare Markus Nilsson bollen och kommer ensam med målvakten ....  2-0 .För att sammanfatta det hela kan man väl säga att Vedum förde spelet och det är inte så konstigt eftersom de har ett mycket bra lag men att sett till målchanser , vassa sådana talar 2-0 sitt tydliga språk.Härligt att se den kämpaglöden vi vaskar fram och härligt att se att vi orkar fullfölja hela matchen. Stort plus till samtliga idag och trevligt att hålla nollan.  

MÅL: PER-ARNE JOHANSSON , MARKUS NILSSON

LAGRT: A ROOS-LARS,R ROOS,EHN,RIKARD-MARKUS,P-A JOHANSSON,MATTIAS K-BJÖRN L , PER G    ERS:LUDDE,DAVID,JOHANNESS J,JOHAN F , JERRY B

 

 

27/4  EKEDALEN-LARV   5-1  (3-0)  SERIEPREMIÄR                                                                     

 

Så var den efterlängtade seriepremiären avklarad, 5-1 i baken blev det och tur är väl kanske att jag ej hunnit skriva något om matchen föränn idag måndag. Det ska sägas med en gång att fler lag än vi kommer få svårt att ta poäng här och resultatet talar väl för sig självt men riktigt så illa såg det förhoppningsvis inte ut. Redan efter en minut spelar vi till oss en hörna och på denna kontrar Ekedalen, får frispark och lyckas sätta 1-0. Sedan är det Ekedalens match resten av halvleken, dock kunde vi kvitterat när Johannes J tvingar målvakten ned till stolproten för att tippa till hörna, samt att Markus hade ett gyllene läge vid ställningen 2-0. I andra halvlek spelar vi upp oss något men det avgörande förutom de första 3 målen där vi gör misstag som vi alla är medvetna om, är att Ekedalen slår inte bort sina passningar på offensiv planhalva, går in hårdare i närkamperna och har ett allmänt större självförtroende än oss i denna match.Ska man hitta något positivt och det ska man väl, så försöker vi hela tiden spela fotboll, ger inte upp någon gång och jag tycker vi skyller förlusten på Junkas brist på bilservice denna gång. Vi tar nya tag och laddar om inför derbyt mot Vedum på torsdag 3/5.

MÅL:MARKUS NILSSON

LAGET: A,ROOS-P-A JOHANSSON.R,ROOS.RIKARD.LARS-MARKUS.EHN.JOHANNES J.SJÖTÖRP-BJÖRN.PER   ERS:MATTIAS.KRILLE.LUDDE.DAVID

 

21/4  KINNARP/SLUTARP-LARV   2-3  (0-1)

I lördags spelades då genrepet inför seriepremiären, borta mot Kinnarp/Slutarp som inför denna säsong ligger i Div 6. Planen vi matchade på var en för årstiden väldigt jämn och grön sådan, och det kändes skönt att det regnat lite innan för det torra vädret så här långt har gjort att det känns i kroppen att spela på det hårda underlag som naturligtvis blir följden av detta (iallafall för oss gamlingar). Inget av lagen får till något spelövertag till att börja med och spelet har ingen struktur. Inte förrän ca 30 min spel börjar det bli bättre från våran sida och det är mycket tack vare Per Gunnarsson som ofta kommer ner och verkligen visar att han vill ha bollen, samt Markus Nilssons pigga kantspel som det börjar hända saker.Vårat 1-0 mål ligger dessa mångt och mycket bakom då Per släpper hem till Krille som hittar Markus på kanten, hårt inlägg på första stolpen där Björn dyker upp och trycker in bollen distinkt.Sista kvarten var bra framåt men bakåt krävs mera i serien av mittfältet samt av oss i backlinjen som hade det lite svårt med positionerna ibland. Andra halvleken är inte alltför långt gången när motståndarna helt plötsligt och aningen oväntad har vänt matchen, varav det ena målet sker på straff (vi kostade på oss att missa en straff i första halvlek). Till skillnad från att i vissa andra matcher haft en tendens att hänga med huvudena vid ett sådant här läge tar vi nu tag i matchen, spelar ganska fyndigt och vinner till slut med 3-2.Träningsmatcherna har inneburit både segrar och förluster och att veta var vi står är inte så lätt. Vi har haft otur med både skador och sjukdom på sistone så det har blivit många olika uppställningar så här långt, något som ju är bra för att fler får spela men vi har ju inte kunnat spela ihop ett samspelt lag riktigt ännu.På tal om laget, det är gott att se den bredden vi har för att vem som än fått spela har gjort det bra och nu ser vi fram mot premiären borta mot Ekedalen fredag den 27/4.

LAGET:A.ROOS-M.KARLSSON,EHN,LARS,JOHANNES S-MARKUS,KRILLE,JOHANNES J,JOAKIM K-BJÖRN,PER   ERS:FAHLQVIST , TOM 

 

14/4   LARV-TRÄSSBERG BK   1-4  (0-0)

Lördagens matsch mot Trässbergs BK genomfördes i strålande sol och sommartempratur.Trässberg inledde piggt och styrde mycket av spelet i början av matchen mycket tack vare att dom hade 3 innermittfältare vid eget bollinnehav, något som vi hade lite svårt att tackla.Nåväl , detta resulterade emellertid inte i några särskilt vassa målchanser då alla skötte det defensiva jobbet på ett oftast föredömligt sätt.När vi väl vinner bollen så hinner vi inte upp med laget (vi vann den oftast ganska långt ner i planen) tillräckligt snabbt så anfallen blir korta och med få man. Detta kunde i och för sig resulterat i mål pga motståndarnas höga backlinje. 0-0 står sig till pausvilan och andra halvlek tar sin början med att Trässberg tar initiativet de första 5 minuterna, sedan kommer vi in i matchen och tar över.När vi sedan gör 1-0 (Per G ?) så känns det som att vi ska kunna vinna matchen men Trässberg ville annorlunda. Kvitteringen kommer på ett snyggt långskott som Ludde i målet ej kan lastas för, det sorgliga är att vi börjar hänga med huvudena och 1-2 kommer som ett brev på posten. Sedan rinner det iväg till 1-4, vilket var för stora siffror men jag känner, och jag tror de flesta med mig att vi är ganska slitna/sega för tillfället och vi har ett par veckor kvar på oss att försöka pricka in en bättre form.Vi tar nya friska tag och nästa helg är det match igen, och vem vet, den kanske vi vinner...

LAGET:LUDDE-DAVID,RIKARD,ROBBAN,JOHANNES S-`FRIDEN,JOHANNES J,EHN,PER-BJÖRN,SJÖTÖRP

 

9/4     LARV -VARTOFTA   6-3  (3-1) 

Sex mål framåt! Då borde man väl vara nöjd? Detta var säsongens sämsta insats av oss, en match där viljan stannade kvar i omklädningsrummet och det var tack vare att motståndarna var hyggliga nog att spela ännu sämre som gjorde att vi vann. Positivt var dock ett piggt inhopp av Marcus Nilsson som kommer att bli nyttig framöver. 5 mål av Johan Friden är förstås också glädjande . Mindre kul förutom det som redan nämnts är att P-As skada inte höll utan han tvingades utgå och detsamma gäller även Jeppe, vars fot svullnade upp rejält efter en närkamp och i skrivande stund vet jag inte hur det gått för honom.Nej överbetygen lyser med sin frånvaro lika mycket som viljan i matchen och lugnet i spelet. Hoppas på gladare tongångar efter lördagens möte mot Trässbergs BK som borde bli en jämn match.   

 

LARV FK - IFK FALKÖPING FF-U   3-0 (0-0)   4/4

Matchen mot Falköpings U-lag gav ett glatt besked om var vi står just nu, då de ej hade förlorat någon träningsmatch innan denna.Första halvlek präglades av ett något större bollinnehav av Falköping men vi kommer för det mesta rätt i våra positioner på planen, vinner bollar och ställer om spelet. Dock får vi med oss för lite folk i anfallen så vi chansar ibland iblindo med en boll in i straffområdet vilket blir lite väl enkelt för deras försvar/målvakt.Strax innan paus får P-A sig en tackling efter att han levererat bollen så han tvingas utgå.In kom Mattias K och gjorde ett jättebra jobb resterande del av matchen.Andra halvlek är den första lik med den skillnaden att vi skapar målchanser,inte många men tillräckligt för att avgöra matchen. 1-0 gör Johannes J när han bryter igenom och petar bollen bredvid målvakten och 2-0 kommer genom ett skott (om han får säga det själv iallafall...) av Mattias K rätt upp i krysset.Sedan sätter Björn spiken i kistan då han visar prov på ej anad spänst ikamp med två? motståndare vinner en nickduell och 3-0 är ett faktum.Falköping har ett talangfullt lag med mycket skickliga bollspelare och då de lärt sig att släppa bollen i rätt tid kan de nog skapa fler målchanser för denna match var dom lätträknade.Vi gör en bra laginsats idag och det är kul att se när så många kliver fram och gör en så bra match ( ersättare inkluderade ). Skönspelet uteblev men därtill var Falköping alltför bra. LAGET:LUDDE-P-A,ROBBAN.EHN,DAVID-JOHAN F,JOHANNES J,KRILLE,PER-SJÖTÖRP,BJÖRN  ERS:JAKOB,MATTIAS

 

LARV-GROLANDA 3-2 (2-1)   30/3

Solen passade återigen på att titta  när Larv träningsmatchade då seriekollegan Grolanda kom på besök till Hedensborg. Spelet böljade till en början fram och tillbaka men det lag som kom till avslut var vi ,dock utan den riktiga skärpan framför målet trots fina lägen. Därför kom deras 1-0 mål som en liten väckarklocka att om man ej gör mål på sina chanser straffas man förr eller senare. Målet kom till på en hörna,där vi var säkert 3 st som utan större svårighet kunnat gå först på bollen men alla (undertecknad inblandad) tror att "någon annan" fixar det.Efter detta tar vi tag i matchen och har rätt finurligt spel stundtals,dock grötar vi ihop det ibland och man saknar spelvändningar.Larv får frispark och fram kliver duktige Johannes Johansson ; klipper till bollen runt/över muren otagbart för målisen i Grolanda och 1-1 är ett faktum. Strax innan paus tar sig Friden in från vänsterkanten, slår en boll till mig på högerkanten och jag lyckas peta... in 2-1.Andra halvlek börjar som den första slutade med att vi kommer i anfall efter anfall och rättfärdigt får vi också 3-1 , det är Sjötööörp som stressar målvakten som sparkar hål in luften på Larvs fina C-plan , och han kan med lätthet rulla in bollen i mål. Sen tycker jag vi glömmer resten av matchen då vi gick ner oss i tempo och slarvade med passen,visade dåligt tålamod i uppbyggnadsspelet (kanske en följd av att vi tyckte det gick för lätt?).Deras reduceringsmål är återigen en fast situation ,där bollen rensas undan men inte bättre att den den träffar en Grolandaspelare som trycker in bollen. Det positiva  trots de båda baklängesmålen var att detta var de enda chanser de skapade på hela matchen och med normal utdelning hade vi satt ett par strutar till .Beröm till hela laget idag med en liten x-tra stjärna till David Gidstedt  som läser spelet på rätt sätt , kliver fram i rätt ögonblick och bryter boll många gånger i andra halvlek. På onsdag väntar en tuff match mot Falköpings A/U lag där vi får bekänna färg rejält (de slog nyss Vedum med 3-1)

STARTELVAN :ANDERS-DAVID,JEPPE,ROBBAN,JOHANNES -KRILE,EHN,JOHANNES J,FRIDEN-BJÖRN,SJÖTÖRP   Avb:TOM,MARTIN Ö

 

 LARV - FLOBY 1-2(1-2)

I fint vårväder gästade div 4 laget Floby oss med den "gamle" Larvaiten Ek i spetsen. Tyvärr kände Richard av en muskelbristning på uppvärmingen och vi fick ändra om i laget 10 min innan match. Som tur var befann sig Sjötörp på anläggningen och 10 min senare var fotbollskorna hämtade....Innan matchen pratade vi om ett par tre saker vi skulle lägga lite extra vikt på. Att spela ett aggresivt försvarspel över hela planen, att flytta laget så att vi krympte ytorna samt att vi skulle ha tålamod och våga hålla i bollen. Vi började precis som vi hade sagt och tillät inte Floby att skapa några direkta chanser. Detta gällde tyvärr också tvärt om utan det var ganska tillknäppt. Dock gör Floby 1-0 på en frispak som lite turligt ramlande in i mål. Tyvärr skapades chansen på att vi i ett tidigare läge inte får bort bollen trots att vi är två stycken. Vi tvekar dock om vem som ska ta bollen... Vi kommer sen upp och får ett faligt frispaks läge och på denna frispark tar bollen på handen på en Flobyit i muren och straff utdömdes. -Larm var iskall och väntade ut målvakten och rullade in bollen. Minuten efter får Floby en straff och den förvaltas tyvärr lika kallt. Tyvärr tillkommer denna situation på samma sätt som det tidigare målet. Dessa två tillfällen är nästan det enda negativa i matchen och tyvärr "straffas" vi hårt för dessa misstag. Resten av halvleken tillåter vi inte Floby att skapa ngt alls, medans vi vaskar fram två friläge via Larm. Ett där han tar sig förbi backen och ett där han får bollen av Flobys målvakt. Jesper har också nån halvchans men tyvärr går bollen över. Andra halvlek och det försvarsspelet som fungerar bäst för bägge lagen och det skapas bara några halvchanser får båda lagen. Det mest positiva är försvarsspelet över hela planen som är i det närmaste fläckfritt samt att vi vågar hålla i bollen och "göra vår gubbe" på ett annat sätt än tidigare, så som vi sagt innan matchen. Negativt är att vi inte lyckas skapa några vassa chanser, speciellt i andra halvlek. Floby är ett bra lag att spela träningsmatch mot. De spelar bra fotboll, fysikt och snabbt, så det var en bra värdemätare. Alla sköter sig mycket bra idag och det är svårt att lyfta fram någon särskilt, men Jesper spelar felfritt matchen igenom. Laget: Anders, P-A, Jesper, Robban, Johannes S, Johan, Krille, Johannes J, Per (Blomman), Bubbe och Larm. Ers: David, Mattias och Sjötörp

 

ARDALA - LARV 2-1(1-1)

Årets första träningsmatch på riktigt gräs gick av stapeln i Vinköl mot ett ungt Ardala.Vädret var fint men en stark blåst gjorde det lite förrädiskt att ta hand om de långa bollarna för försvaret.Vi tog initiativet från start och med en hög press på den ganska korta planen tillät vi inte Ardala någon lugn och ro.En kort bit in i matchen tar sig Daniel Larm sig in från vänster,spelar Per G som tar emot och behärskat kan prickskjuta 1-0. Så långt allt väl, men efter detta faller vi tillbaka i banan och ger Ardala möjlighet att komma in i ock ta över matchen tack vare bra spel och stundtals bra rörlighet.1-1 kommer därför rättvist och står sig till pausvilan.Andra halvlek är betydligt bättre från våran sida trots stark motvind.Ardala gör 2-1 på en hörna efter ca 60 min och detta blir matchens sista mål,men det är vi som ligger närmast ett utjämningsmål och det var en uppryckning jämfört med matchen på Borås Arena (Larv-Hamburgsund 0-3) förra helgen.Alla skall ha beröm för sitt bidrag på planen idag men vi borde fortsatt att trycka på efter ledningsmålet för att sätta tvåan, dessutom när vi vågar hålla i bollen och släppa till varandra lite bättre (enklare spel) får vi jaga mindre boll. STARTELVAN:LUDDE. P-A,JESPER.LARS,DAVID-JÖRGENSSEN,EHN,JOHANNES J.PER-FRIDEN.LARM

Det finns inget album kopplat till denna sida.

Ange alt-text här.

 

 

Postadress:
Larvs FK
Larv, Hedensborg
53462 Larv

Kontakt:
Tel: 051242233
E-post: This is a mailto link

Se all info