Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat B-lag 2007


Matchreferat B-laget 2007


24/9. Järpås IS B - Larvs FK B 0-1 (0-0)

Denna match mot Järpås blev en lite hafsig tillställning på en något tuvig och tungsprungen plan där det bjöds på målchanser åt båda hållen. Farligaste chanser i första halvlek anser jag ändå att LFK hade med bl.a. två frilägen av Johannes J och Tom W, samt ett mål av Johannes J som vi tyckte blev felaktigt bortdömt för offside. Järpås var inte ofarliga men vi lyckades klara oss från baklängesmål tack vare duktiga backar och stabilt målvaktsspel av Ludde. Johannes B visade bl.a. upp en härlig tåga och kämparglöd i 90 min. trots alldeles för få träningar.

Det dröjde till den 70:e min. innan vi fick hål på Järpås. Johannes J vände runt i straffområdet och strutade upp 1-0 i nätet. Efter detta mål tryckte Järpås på för reducering samtidigt som vi hamnade alldeles för lågt på egen planhalva. Men vi lyckades fjärma oss från mål i baken och kammade således hem de tre poängen, vilket lagledaren för dagen var glad för eftersom det var hans första 3-poängare för säsongen.

Tack till Johannes J och Robin S för att ni ställde upp på kort varsel. Tack även till Jocke L som dök upp som linjeman samt Jimmie och Ulrika för att de var barnvakter.

Laget: Ludde, Johannes B, Patrik J, Tobbe F, Krille J, Junka, Fredrik E, Tom W, Jacob N, Fidde, Johan L, Mattias K, Robin S och Johannes J.

/Patrik J

 

18/9. Förlust mot Ardala goif med 2-5.

Ja det var inte så mycket att säga om.Vi mötte ett för dagen mycket bra lag ,vi kämpade dock tappert och Ardala kunde inte avgöra matchen för än en kvart återstod.

Målskyttar i hemmalaget: Mattias Karlsson och Fredrik Svensson.

 

  

7/9. Fredrik Svensson sänkte Kållandsö!

 Det syntes i blicken på många att vi skulle bli svårslagna denna kväll

En skön 1-0 seger  som vi var väl värda, vi förde spelet matchen igenom och kunde avgöra i 85:e matchminuten. Johan L tog in bollen i staffområdet och spelade  till Johannes som chippade över bollen över målvakten och bollen rullade sakta mot mållinjen , då dök Freddan upp och satte dit den utan pardon.

Hela laget gör en mycket bra match!

Tråkigt för oss att Jocke Lindell skadade knät, hoppas att det inte är allvarligt.

Adam hade för övrigt ett ruggit hårt skott i virket!!

Laget:   Ludde, David, Rickard, Jonas, Lindell, Tom, Per, Mattias, Johan L, Fredrik S,Johannes, Tobias och Adam.

 

Onsdagen den 20/8 LFK B - Järpås B  2-3 (2-2)

Jag hade stora förhoppningar att ta tre poäng inför den här matchen, Järpås med tre poäng mer än oss och jag tyckte att vi mönstrade ett ganska hyfsat lag. Visserligen lite osäkra kort såsom comebackande Bosse Mogensen och Kim som oftast går sönder. Dessutom en debutant i Robert Gustavsson som visade sig vara en riktig tillgång för laget.

Vi började riktigt bra och redan efter någon minut rullar vi upp ett fint anfall på vår högerkant där sedan Per G slår ett inlägg som Jakob möter perfekt på huvudet och nickar in ledningsmålet. Vi fortsatte att rulla boll, röra oss och spelade riktigt bra stundtals.

I den 24 minuten drar deras målvakt en riktigt lång utspark som vårt försvar missbedömde ganska kraftigt vilket medförde ett friläge och det var kvitterat. Vi lät oss dock inte nedslås utan fortsätter vårt spel och vi replikerar omgående med ett riktigt snyggt skott från Per och LFK var åter i ledningen. Men här hände tyvärr någonting, om det var så att vi började tröttna eller om det var något annat, vet jatg inte men Järpås tog över matchen ganska ordentligt. Det fina spel vi hade haft var som bortblåst, vi slutade röra oss vilket fick till följd att vi slog en massa långbollar som de inte hade några större problem att plocka ned. Precis före halvtidsvilan kommer de igenom på vår högerkant och ur minimal vinkelrullar deras anfallare in bollen. Psykologiskt jobbigt naturligtvis att få ett mål i baken så nära halvtidsvilan.

Andra halvlek började med att Järpås pressade oss ännu hårdare och efter ca 20 minuter kom deras ledningsmål, ganska logiskt ochn inte alltför orättvist. Än en gång var det ett friläge. Vi flyttade efter detta upp spelet en aning och hade några riktigt bra chanser i slutet av matchen men bollrackaren ville inte in.

Sett över hela matcen tyckte jag att vi var värda oavgjort men jag är väl lite färgad, Järpås lagledning kanske inte alls håller med.

Jag tycker ändå alla jobbar bra och moralen känns också hög då vi ändå kom tillbaka bra efter deras ledningsmål i andra halvlek.

Laget: Adam, Tobias F, Jocke L, Christian J, Robert G, Jakob n, Per G, Johan L, Joakim K, Bo M, Daniel L, Kim K, Tom W, Fredrik S, Angel R.

 

13/6 Ardala Goif B - LFK B 4-0 (1-0)

Examen- och studenttider i kombination med lite skador här och var samt skiftarbeten gjorde att det var lite klurigt att få ihop tillräckligt med manskap till dagens match. Men efter att ha ringt in det "gamla gardet" lyckades vi till slut etablera en 3-manna-bänk. Tack till de gamla rävarna Jonas P (kurant hela matchen), Jimmie B (facit: sträckning lår), Anders "Spice" (svår kramp) som visade en härlig inställning och vilja. Undertecknad, vars bästföredatum passerat för flera år sedan var smart (läs: lat), och bytte inte in sig själv förrän i 65 min. varvid inga skadesymptom hann uppkomma.

Med viss oro ställdes vi nu mot serieledarna och beslutade oss för att ta emot dem ganska lågt, täppa till ytorna och på ett just sätt smälla på i närkamperna. Detta lyckades vi med alldeles förträffligt i första halvlek. Vi hjälptes åt, rev och slet och hade dessutom ett mittlås i Junka och Jimmie som slog bort det mesta, samt en målvakt i Ludde som var helt formidabel denna afton. Dessutom var vi inte helt ofarliga offensivt sett. Vi oroade och stressade Ardala-backarna ordentligt vid några tillfällen och var så när att skapa de riktigt giftiga chanserna. Ardala hade naturligtvis ett ganska stort bollinnehav och hade dessutom en hel del chanser men det var alltid något LFK-ben eller en LFK-hand i vägen. Dessutom var nog inte siktet riktigt inställt bland Ardala-anfallarna, som spred sina skott ganska friskt. Till slut fick dock Ardala hål på oss i 40 min. 1-0 i halvlek och vi var i högsta grad med i matchen.

Dessvärre mattades vi i andra halvlek. Ardala höll i bollen inom laget bättre än i första halvlek och vi fick jaga vilket naturligtvis tog ut sin rätt. Vi tröttnade till slut och Ardala fick ha ganska fritt spelrum. När sedan Junka stukande foten i ett motlägg så tappade vi drivet och målen slank in lite för lätt. 2-0 kom i 55 min, 3-0 kom i 70 min och 4-0 i 77 min.

Trots en förlust med 4-0 så var vi inte allt för missnöjda. Vi gjorde vad vi kunde, visade bra glöd och intensitet. Vi höll dessutom humöret uppe och stöttade varandra även när det rann iväg i andra halvlek. Ardala var ett trevligt och just gäng så stämmningen var bra på planen. Till och med domaren var trevlig.....

Jag väljer att inte ge några speciella spelare extra plus utan ger hela laget en enda stor bamsekram för den goda inställningen och det goda humöret. Tack till er alla!

Laget: Ludde, Chrille J, Johan F Joakim K, Jonas "Junka", Johan L, Fredrik S, Tom W, Angel, Patrik J, Jimmie B, Anders "Spice", Jonas P, Johannes J.

/Patrik

 

19/5 Jungs IF - LFK B 2-0 (1-0)

Med förhoppningen att ta våra första poäng reste vi till Jung tämligen taggade. Dessvärre fick vi lämna Jung utan några poäng, vilket betyder att vi för närvarande ligger sist i tabellen. Men jag är övertygad om att vi kommer att vända denna trend när som helst.

Matchen började kl. 11.00 med kraftig blåst och en slipprig B-plan. Dessvärre hade vi blåsten emot oss i fösta halvlek vilket gjorde att Jung hade ett visst övertag. Dock stod vi för de klart farligaste chanserna. Men bollarna smet retligt utanför målramen. Vi stod emot bra defensivt och därför kändes det lite snöpligt när Jung gjorde 1-0 på något som egentligen inte var någon riktig chans. Vi var kanske lite för passiva i detta ögonblick vilket gjorde att Jung, utan chans för Ludde, gjorde matchens första mål. I början av andra, med vinden i ryggen, hade vi ett klart spelövertag och det kändes som om vi snart skulle vaska fram den där "riktiga" chansen. Vi vann andrabollarna och hade bra rörelse. Men Jung spelade kompakt lågt ner i planen, vilket gjorde att vi aldrig kom in i deras box för att kunna avsluta vettigt. I stället blev det tama skott från distans som Jung-keepern inte hade några större problem med. Eftersom vi så sakterliga flyttade upp laget kom Jung i några snabba omställningar och skapade en viss oro i vårt försvar. Det var i ett sådant läge deras 2-0 kom. Vi hade inte hunnit ställa om styrkorna riktigt. Summerar vi matchen så hade vi lite för dåligt tålamod i uppspelsfaserna, samt inte den där kylan när de få farliga lägena dök upp. Vad som var positivt var den gnista och kämparvilja vi hade och har haft i samtliga matcher undertecknad varit lagledare. Fortsätt med detta så kommer snart poängen! Vi har ett bra grundspel, det är bara det där "lilla extra" som saknas.

Laget: Ludde, Jerry B, Tobbe F, Jocke K, Kocke L, Jonas "Junka", Tom W, Fredrik S, Jacob N, Johan F, Johannes J, Mattias K, David G, Patrik J, Johannes B.

Tack till Rolle som linjeman.

/Patrik

 

13/5 LFK B    vs    Trässberg b   2-4

Ja inte heller idag ville det bli seger. Vi hade dock chansen till ett oavgjort resultat tills någon minut återstod,

Vi är lite ojämna i vårt spel och behöver jobba mer ihop över hela planen ,så vinner vi en sån här match.

Jerry sätter ett snyggt (kanske årets mål) långskott och Johan F. förvaltar ett friläge på bästa sätt

Jag tror första segern kommer mot Jung på Lördag.

 Laget:Ludde, Tom, Jocke L, Björndhal, Tobbe F, Johan L, Jerry, Johannes J, Jocke K, Johan F, A Granberg, Fredrik S, Angel, Robin S.

 

29/4 Larvs FK B - Rackeby IK B 0-4 (0-1)

Seriepremiären för B-laget slutade dessvärre i moll. Förlust med 0-4 trots en bra kämpainsats. Innan matchen pratade vi om att vi skulle "sätta till" från start, prata mycket och att vilja ha boll. Dessvärre var det istället Rackeby som visade bäst vilja i början av matchen. Rackeby var kvickare och ställde om otroligt snabbt. Efterhand som Rackeby tröttnade (de hade bara en avbytare) kom vi dock in i matchen utan att skapa de där riktigt farliga chanserna. Rackeby spelade smart och tätade till när de tröttnade och satsade istället på att ställa om snabbt likt första halvlek, vilket gjorde att vi inte kunde känna oss riktigt trygga i vårt spel. De målchanser vi skapade tog deras duktiga målvakt hand om tämligen enkelt medan Rackeby var väldigt effektiva framför vårt mål. Resultatet speglar inte riktigt matchen. Larv-laget ska ha en eloge för att vi trots underläge med både 0-2, 0-3, och 0-4 fortsätter att kämpa till 90:e minuten. Tar vi i fortsättningen fram denna glöd redan i starten av matcherna kommer vi med all säkerhet ta en hel del poäng i det fortsatta seriespelet! Tack till Robin S för jobbet som linjeman, Per G för trevlig uppsyn och bra coachtips och till marcus N som ass. coach. Gôtt att ha med er!

Laget: Ludde, Mattias K, David G, Chrille J, Jonas "Junka", Jerry B, Tobbe F, Fredrik S, Jocke K, Jakob N, Tom W, Angel, Jocke L, Johan L, Martin Ö.

/Svennis (Patrik) och Lill-Tord (Måns)

 

9/4 Larvs FK B - Vartofta B 6-5 (2-2)

Efter två förlustmatcher med dålig rörelse och för lite glöd kom så säsongens första seger för B-laget. En bättre inställning och ett lite högre tempo än tidigare gjorde att vi till slut kunde vinna med 6-5 mot Vartofta B. Matchen började lite trevande där Vartofta var det lite rappare laget. Efter ca 10  min. av matchen gjorde Daniel Larm 1-0 vilket väckte killarna och gav lite  råg i ryggen. När sedan Marcus Nilsson kom in från avbytarbänken så höjde vi oss rejält. Dock stod det 2-2 i halvtid. Efter pausen gjorde vi 3 snabba mål fram till 5-2 och då såg det riktigt bra ut. Dessvärre verkade vi nöjda med detta och i stället för att sätta spiken i kistan blev det en kamp till sista spelminuten. Vi hade klara problem med Vartoftas pigga anfallare. Vi fixade dock att hålla Vartofta stången och kunde som sagt till slut vinna. Vi pratade innan om att röra oss mer, prata mer och "sätta till" i närkamperna. Detta lyckades vi med och därför vann vi. Samtliga i laget gjorde en stabil och bra insats med ett extra plus till Marcus N som var otroligt pigg, samt till Jerry och Lindell som slet på mittfältet. Även David G och Rickard ska ha en eloge för att de dubbelspelade denna dag. Minus till undertecknad som glömde nyckeln till drickarummet........

Laget: Adam A, Rickard M, David G, Tobbe F, Jocke K, Daniel L, Jacob N, Marcus N, Fredrik S, Tom W, Angel, Jonas "Junka", Jerry Breman, Jocke L, Patrik J, Robin Sandsjö.

Målen: Rickard M: 1, Jocke L: 1, Marcus N: 1, Daniel L: 2, Tobbe F: 1

/ Patrik

Det finns inget album kopplat till denna sida.

Ange alt-text här.

 

 

Postadress:
Larvs FK
Larv, Hedensborg
53462 Larv

Kontakt:
Tel: 051242233
E-post: This is a mailto link

Se all info