Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat A-lag 2008


2/5 - 2008. IFK Emtunga - Larvs FK 3-1 (1-0).

Målskytt: Joakim Lindell. Vi startar i med klart bättre rörelse och finess i vårt anfallsspel än senast, precis som vi skall göra. Efter att 10-15 gått får vi både Per-Arne Johansson och Per Gunnarsson i snabb följd skadade, vad respektive fotleden. Detta medförde att det blev lite omstruktureringar i uppställning och när sådant sker brukar det alltid medföra lite problem innan de ny insatta är matchvarma i kroppen. Det kändes som vi kom av oss en del i laget efter den fina starten. Emtunga drog till en början mycket långt och satsade på långa bollar på snabba forwards. I mitten av halvleken gör Emtunga 1-0 på ett skott som letar sig in vid stolproten. I halvtid säger vi att vi skall bara gå ut och trumma på och fortsätta spela boll som vi idag gjorde klart bättre än i premiären. 1-1 kommer i inledningen av andra efter att Friden kommit runt på högerkant och serverat Lindell en macka med en perfekt snett inåt bakåt passning. Lindells skott styrs (tror jag) in av en hemmaspelare, snyggt vad det ändå rätt upp i nättaket. Friden är i detta läget stark och vinner mycket på sin högerkant, han kämpar till sig en hörna men i samma skede skadar även han sig, blodet forsar ur munnen. Mattias Karlsson kommer in och hinner knappt anlända på planen innan han springer sig till ett friläge, fint passat av Martin Gustavsson som snabbt skärde in i planen i skedet innan. Mattias skjuter eller passar och där kom Johannes men bollen ville inte på rätt sida stolpen. Backlinjen hade dittills varit säkerhet själv men ett misstag renderar i ett 2 mot 1 läge. 2-1. Emtunga tar nu över matchen och har endel chanser, vi lyfter upp spelet sista 10 utan att få till det där guldläget även om bollen är inne i straffområdet åtskilliga gånger. 3-1 kommer med 2-3 minuter kvar efter en misslyckad utspark. Som helhet gör vi en klar uppryckning spelmässigt jämfört med senast, vi får vi hoppas att vi kan höja spelnivån ännu lite till i de närmaste matcherna då det väntar många tuffa matcher. Johan Friden var bäste Larv spelare för dagen.

25/4 - 2008. Larvs FK - Södra Härene IF 1-1 (1-0).

Målskytt: Per-Arne Johansson. Då var premiären avklarad och med det vackra vädret blev det en fin inramning på Hedensborg. Nyklippt och ny bollar. Södra Härene spelade till sig några hörnor tidigt i matchen, den tredje höll på att sluta med ett självmål. Larv lyckas också tidigt få några hörnor, den andra slutar med mål. Bollen går ut till Per Gunnarsson som skjuter och den håller på att gå på fel sida stolpen men där Per-Arne dyker upp och rakar in sitt första och lagets första mål för säsongen i seriesammanhang. Annars är det mycket ställningskrig i första halvlek där Södra Härene är det lite vassare laget. Det närmaste mål de kommer är på ett skott efter en hörna som Anders Roos bekvämt klistrar. I pausvilan pratar vi om att våga släppa bollen och röra oss mer. En liten förbättring kan nog skönjas över hela andra halvlek jämfört med första. Martin Gustavsson snurrade upp Härenes högerback och är så när att få in 2-0, Mattias Karlsson är också på väg igen men får inte riktigt till avslutningen. Men med 2 minuter kvar får bortalaget straff, den sätts säkert. Denna avslutning känns oerhört tråkig men 1-1 är väl inte orättvist sett över hela matchen. Den som klev fram över mängden i dag var Anders Roos som visade oerhörd fin pondus och säkerhet i målet. I övrigt var det jämnt över linjen. Vad som inte var roligt att se var att vi i mina ögon drog på oss några onödiga varningar.

___________________________________________________________________________

19/4 - 2008. Larvs FK - Ardala 0-2 (0-1).

Som så många gånger förr den här försäsongen ger vi motståndarna möjligheten att ta ledningen i första halvlek. Denna gång kom baklängesmålet då vi har kontroll på bollen i de bakre regioner och lägger ett alldelles för löst bakåtpass. 2 mot 1 läge för Ardala som de utnyttjar bra genom att ta ledningen men det luktade ändå offside i det läget vill jag påstå. Ardala har det mesta av spelet och vi kommer inte alls igång i början då vi väl får tag i bollen har vi stora svårigheter att behålla den inom laget. Coach-Henrik påstod att vi hade alldelles för dålig rörelse i laget och jag är beredd att hålla med. Anders Roos får ingripa ett flertal lägen inte på frilägen men ofta på skott ur alla möjliga vinklar. Med 5 minuter till halvtidsvilan får Per-Arne ett bra skottläge som målvakten räddar till hörna även hörnan resulterar i ett bra läge men nicken smiter förbi botre stolpen. Om det fanns få chanser för oss i första så fanns det mängder i andra. Vi radar upp chanser Robert Roos, Johannes Johansson, Per-Arne Johansson, Per Gunnarsson och Mattias Karlsson har alla bra möjligheter men bollen vill helt enkelt inte in, det måste sägas att Ardala målis gör några riktigt bra räddningar. 0-2 kommer på sista sparken på från straffpunkten. Ingen kan framhållas denna dag då vi har pratat igenom att vara vakna från start men återigen totalt glömmer detta. 

14/4 - 2008. Larvs FK - IFK Falköping U 2-2 (0-1).

Målskyttar: Per-Arne Johansson och Jesper Johansson. En match med två ansikten/halvlekar, första halvleken var vi stundtals väldigt oengagerad på vår uppgift. Ingen skall hängas ut då det var väldigt många som gav sken av att inte bry sig nämnvärt om dagens tillställning. Vi åker också på ett baklänges mål på en frispark som går direkt in annars var vi väl ganska säkra i defensiven ändå får man säga. Det vi lyckades offensivt med i laget var några omställningar på Johan Friden. Dock var vi alldeles för lama i avslutningsfasen. Vi tryckte helt enkelt inte in bollen utan det blev lite för mycket onödigt tråklande emellanåt. I andra halvlek gjorde vi en riktigt bra insats där vi vänder till 2-1. 1-1 gör Per-Arne efter en fin djupledsboll av någon minns ej vem. Per-Arne gör samtidigt en bra löpning skall sägas. Vi trummade på och hade några giftiga chanser Johannes Johansson och Mattias Stridh är framme och sätter nästan bollen i nätet. 2-1 kom efter att David Gidstedt tagit en härlig löpning från sin högerbacksplats och kommer förbi sin gubbe in i straffområdet, spelar snett inåt bakåt och där kommer Jesper och behärskat placerar in målen i maskorna. Dessvärre kommer ett 2-2 mål med två-tre minuter kvar då vi lite klumpigt ger IFK en straff. Hela laget får en eloge för spelet i andra då vi visade engagemang och löpvilja men i första får vi vara glada att Tom Svensson och Björn Lundmark löser många situationer åt laget med sitt duktiga mittbacksspel. Som helhet är jag övertygad om att laget kan bättre.

5/4 - 2008. Trässbergs IF - Larvs FK 1-4 (0-3).

Målskyttar: Jerry Breman, Per-Arne Johansson, Johan Friden och Johannes Johansson. Vi visade i öppningen var skåpet skulle stå då vi hade det mesta av spelet samtidigt som pressen, understödet och överflyttningarna var perfekta i defensiven. Vi ställde ofta om snabbt och lyckades även med dessa omställningar. Johan Friden var het värre ute på högerkanten under dessa. Vi gjorde tre under första 45 men vi hade nog chanser till det dubbla. 1-0 Per-Arne Johansson får på en härliga pärla ifrån bortre delen av straffområden. 2-0 Jerry Breman och Johannes Johansson samspelar fint och Jerry går på skott utifrån, en liten målvaktstabbe att bollen går in men helt rätt att skjuta, speciellt då det lönade sig. 3-0 Johannes ligger högt och fiskar och på något vis lyckas han nicka in bollen. Under första halvleken rullar vi bollen klart bättre än vad vi gjorde senast mot Sjuntorp. Ledningen i halvlek är helt i sin ordning. Trässbergs tränare kan inte ha varit glad i halvlek och fyra nya gubbar kommer in i deras lag och stundtals tar Trässberg över matchen i andra. Men att skapa vassa chanser lyckas de inte med ändå, ett tröstmål får de dock i slutet då på en "bicacletas" av vad jag tror f.d Skara spelaren Stefan Ehn. In annan dess hade Martin lagt ett sådant där perfekt inlägg från vänster, hårt mellan målvakt och backlinjen och Friden vinner sin kamp mot sin gubbe och sätter dit 4-0. Hela laget gör en bra match defensivt under i stort sett hela matchen, det var en sekvens i andra halvlek där vi var lite svaga i hemlöpningarna.  Offensivt var de främsta Johan Friden, Per Gunnarsson och Johannes Johansson som skall ha beröm för matchen men mest för sitt vårdade spel och defensiva arbete i första halvlek. 

29/3 - 2008. Larvs FK - Sjuntorps IF 0-0.

Vi gör en riktig kanon insats defensivt. De chanser Sjuntorp skapar är ytterst få och de två som man kan kalla riktiga chanser dök upp efter två fasta situationer i mitten av andra halvlek. Fick de något så var det skottlägen långt utifrån. Återigen måste jag säga kanonbra insats defensivt. I första halvlek var vi lite väl avvaktande stundtals i vår press mot bollhållaren så Sjuntorp fick lite väl lätt rulla boll. Vi ställde om fint några gånger genom Jerry som hittade Martin på djupet eller på kropp. Bland annat har vi ett ribbskott i mitten av halvleken då Martin kommer förbi sin back, det fina skottet var värt ett bättre öde. David Gidstedt kom som ett "jehu" från sin backplats och kom i ett friläge med Sjuntorpsmålvakten som precis räddade till en hörna. I andra halvlek känns det som vi är det något starkare laget ju mer halvleken går mot sitt slut, vi är så när igenom vid ganska många tillfällen men ett utsträckt ben och ibland lite oskärpa gör att vi ej får in bollen. Defensivt gör vi överlag en bra match rätt igenom, det skall alla ha beröm för. Anders Roos skall ha beröm för de två fina paraderna, dessutom skall inhopparna ha en liten ros då de alla visade framfötterna.

24/3 - 2008. Larvs FK - Örslösa IF 13-4 (5-2).

Målskyttar: Johannes Johansson 6, Tom Svensson 2, Martin Gustafsson, Per-Arne Johansson, Mattias Karlsson, David Gidstedt och Per Gunnarsson. 2 x 40 minuter i Varahallen med sjumanna spel blev det då vädret inte är med fotbollslagen just nu. För andra matchen i rad är vi ej på hugget från start och Örslösa tar ledningen. Dock vaknar vi lite tidigare än i matchen mot Herrljunga och stundtals vågar vi rulla bollen riktigt bra och vi väntar på rätt lägen att passa vidare, backlinjen skall främst ha en eloge för detta. Vi vinner väldigt många närkamper och dueller matchen igenom på mittfältet och i andra halvlek fortsätter vi att ha kommandot även om Örslösa stundtals får lite mer att säga till om. Riktigt roligt att se att så många försöker och får in bollen när vi kom runt på kanterna. Som på träning in med bollen helt enkelt. Johannes Johansson gjorde dubbelt hatrick vilket är en prestation i sig även om vissa var på hockeymaner genom styrning framför motståndarnas kasse. Hela laget skall ha eloge för att vi tar klart större defensivt ansvar än mot Herrljunga på samtliga platser, så skall det alltid vara. Johannes Johansson och backarna Robert Roos, David Gidstedt, Björn Lundmark och Tom Svensson förtjänar ett extra plus.

15/3 - 2008. Larvs FK - Herrljunga SK 1-3 (0-1).

Målskytt: Mattias Stridh. Första 10 minuterna av halvleken är vi totalt frånvarande stundtals och verkar inte riktigt ha förstått att matchen var igång. Under dessa minuter gör också HSK 1-0 efter vad det ser ut som ett missförstånd mellan målvakt och backlinje. Detta renderar i att det bara är att rulla in bollen för HSK-forwarden. Därefter arbetar vi oss in i matchen fast och vi börjar sakteliga vårda bollen bättre. Andra halvlek startar vi klart bättre eftersom många vill mycket mer, engagemang i dueller och löpningar smittar av sig och vi skapar en del halvlägen framåt. Men samtidigt börjar vi i denna veva också vårda bollen klart bättre än i första halvlek. Efter ett fint inlägg från vänster av Rickard Martinsson har Mattias Stridh bara att sätta till huvudet och 1-1. Stundtals känns det som att nu är det vår matchen vi vinner som tidigare i halvleken fler bollar och tar fina djupleds löpningar. Vi har nu några fina inlägg i mitten av halvleken som så när går in i kassen tänker främst på Johannes Johanssons läge, som borta målvakten vackert räddar. Men så får HSK ett liknande mål som de fick i början och så står det 1-2. Vi går nu ned oss och stundtals hänger vi med huvudet. 1-3 kommer i sista minuten. Från sett första och sista 10 gör vi en bra match men många ut av dagens spelare kan höja sig minst ett snäpp. Rickard Martinsson är dagens bäste tillsammans med Per-Arne Johansson. Jerry Breman gör också ett inspirerat inhopp.

2/3 - 2008. Arentorps SK - Larvs FK 4-3 (1-0).

Målskyttar: Tom Svensson, Per-Arne Johansson, Rickard Martinsson. Första halvlek är vi riktigt duktiga i defensiven, kommer Arentorp till skott så är det alltid uteifrån och på rätt sida om backlinjen (ur vår synvinkel). Arentorp har dock rätt mycket boll och vi får försvara oss, vilket vi gör riktigt riktigt bra. Det enda som man kanske inte är helt nöjd med är rörelsen i laget när vi hade boll under de första 20 minuterna, vi kan nog alla röra oss lite mer är jag säker på. Ju mer matchen går ju bättre blir rörelsen samtidigt som pressen i defensiven hos våra yttermittfältare är klart bättre vilket gör att vi är närmare våra motståndare kan ta en bollar på detta sätt. I andra halvlek sätter vi dit 3 men det gjorde även Arentorp. Många snygga mål men vackrast var utan tvekan Rickards mål med några minut kvar, en sträckt vrist på volley från 25 meter. Vilket mål. Sista 10-15 tog Arentorp över i andra, annars var det en hyfsat jämn halvlek, vi måste ta med oss att i de två första matcherna har vi varit oerhört starka i sista tredje delen av planen. I andra öppnade sig spelet något och men vi behöll Arentorp avslutningslägen allt som offtast på rätt sida om vår backlinje. Samtliga skall ha beröm men David Gidstedt var riktigt duktigt på högerbacken genom sitt fina defensiva arbete men även för sitt prat och stuntals vårdade uppspel. Per-Arne Johansson blixtrade även till med del fina grejer i offensiven.

15/2 - 2008. Floby IF - Larvs FK 0-3 (0-2).

Målskyttar: Johannes Johansson 2, Jesper Johansson. Första träningsmatch är på något sätt alltid speciell. Vi lyckas med vårt försvarsspel förvånansvärt bra under hela matchen utan att ha gått igenom det nämnvärt under träningarna. Träningsmatcherna är verkligen det samma som träning där av tränade vi på försvars delen denna match. Vi vann en hel del boll eftersom vi står och rör oss rätt i våra positioner och emellanåt lyckas vi även spela lite småfyndigt och passar bollen effektivt mellan oss. Jesper Johansson är mycket nära att ge oss ledning efter en kvart när han får ett läge efter som det ser ut efter en felbedömning i Flobys backlinje. Jesper träffar stolpen med sin lobb. Men ledningsmålet kommer några minuter senare när Johan Friden får tillbaka bollen ute på kanten efter en hörna. Johan träffar Johannes Johansson som sätter en tjusig nick i nätet. Nästa målchans är även den Larvs även denna efter en hörna tror jag det var Rickard som fick på ett härligt skott som dock räddas av Mikael Klaar i Floby målet. Rickard serverar några minuter senare Jesper en djupledsboll som han sätter in med vänster i ett halvt friläge, 2-0. Rent spelmässigt så var första halvlek jämn men vi skapar chanser det var skillnaden, det märktes att båda lagen försökte prioritera försvarsspelet. Vi vinner även andra halvlek med 1-0 detta genom att Johannes blir tvåmåls skytt efter att vi satte igång en frispark ytterst snabbt så att vi hamnar i ett 2-1 läge med Flobys målis. Annars är det Floby som har bollen klart mer denna halvlek. Vi jobbar dock hem väldigt bra på rätt sida om bollen och överflyttningarna på planen tycker jag fungerade kanon. Alla får plus i kanten för sitt försvarsagerande. Men Johannes Johansson, Tom Svensson och Björn Lundmark skall framhöjas lite extra. Nästa match mot Arentorp, 2 Mars.

19/1 - 2008. BIK-cupen för P19.

Match 1. 1-4 förlust mot slutliga vinnarna IFK Tidaholm. Vi hängde med riktigt bra i matchen och ska man vara ärlig pressade vi tillbaka Tidaholmarna första halvan av matchen. Mattias Karlsson kvitterade till 1-1 efter att ha gjort tunnel på både sin försvarare och på målvakten. Sista 2-3 minuterna spelade vi dock för stressat och Tidaholm fick göra två mål när allt satsades framåt. David Gidstedt var framträdande i denna match. Match 2. 1-1, vi leder mot Lundsbrunn väldigt länge men i sista minuten kvitterade de. Kanske inte så rättvist men alla de möjligheterna vi skapade borde vi ha gjort fler mål på. Fredrik Svensson målade och i denna match var Tom Westerlund lagets bäste. Match 3. Återigen en 1-4 förlust där vi som i de tidigare matcher tappar ju mer matchen lider mot sitt slut, denna gång mot Hemsjö. Vi kämpar riktigt bra som i de tidigare matcher och ingen kan beskylla spelarna för att inte vilja vinna. Johannes Johansson gjorde målet denna match. En liten parantes är att både 1:an och 2:an i vår grupp fick samma placering i hela cupen.

12/1 - 2008. BIK-cupen.

Match 1. Vinst mot Vartofta efter en bra start på matchen med skott i stolpen och ett mål. Vartofta kommer in i spelet samtidigt som vi inte vårdar bollen. 1-0 står sig och i slutet får vi en straff vilket resulterar i 2-0. Här under en fem minutare hittade vi återigen tillbaka till vårt härliga spel. Några minuter senare får vi en ny straff, målvakten räddar och i anfallet efter gör Vartofta 2-1 med en halv minut kvar. Match 2. Vi spelar totalt ut Kinnarp/Slutarp och vi har flera ypperliga lägen att avgöra matchen vid ställningen 1-0. 1-0 gjorde förövrigt Martin Holgersson efter fint samarbete med Per Gunnarsson och Kristian Jörgensson. Dessvärre får K/S in ett mål med mindre än en minut kvar. Skott 5 meter in på våran planhalva som styr på en gubbe och i mål. Konstigt att spela 1-1 efter att helt spelat ut Kinnarp/Slutarp. Hade K/S inte gjort ett mål så hade vi varit klara för kvarten. Fotboll är inte alltid rättvist. Match 3. Vi fick förlora med uddamålet och ändå skulle vi kunna gå vidare. Men det 100% jobb hemåt som vi tidigare visat upp fanns det inget i närheten av. Vi stod på hälarna både när vi hade bollen och när motståndarna hade bollen. Valtorp gör 3-0 på fyra byten och visst vi skapar en del läge bland annat något skott från Johannes Johansson som var värt ett bättre öde. Johannes petar även in 3-1 och nu behövde vi ett mål till. Men i slutet av matchen kom återigen ett mål 1-4. Hemresa, Vartofta gick vidare på bättre målskillnad. Så bra som vi spelade i de första två matcherna och ändå få åka hem känns surt men så gjorde vi också en riktigt riktigt plattmatch rent inställningsmässigt mot Valtorp där vi inte följde de uppstyrda riktlinjer från start, det straffade sig. Målskyttar: Mattias Stridh 2, Johannes Johansson och Martin Holgersson.

28/12 - 2007. Allianscupen.

Match mot Jung. Henrik Lundell gör en kanonräddning på Jungs handicapstraff. Tycker att vi är det klart bättre laget i matchen mot Jung och vi har tre gyllene lägen som vi dessvärre inte sätter. 1-2 och vår målskytt är Johan Freden efter ett fint anfall. Båda målen bakåt kommer till lite väl enkelt efter att vi varit för snälla i defensiven. Match mot Vedum. Derby och det märktes för vi fokuserade lite på fel saker emellanåt, lite väl mycket tjöt på andra i laget i stället för att varje gubbe sköter sitt eget. En jämn match som vi återigen förlorar. Vi fick för korta anfall matchen igenom eftersom vi slog nästan enbart långt på Jesper och Björn. 0-2 Match mot Vara. Den match vi vågade och vårdade bollen klart bäst. Vara vinner väl rättvist men vi skapar en del giftiga lägen bland annat kommer Per runt fint på kanten och skjuter precis utanför stolpen och även Johannes har ett skott som så när letar sig in. 0-2.

Känns som helhet att vi spelade klart bättre än att behöva bli sist med 0 poäng och 1-6 i målskillnad. Små marginaler emot oss. Bäst för aftonen var Kristan Jörgensson och Per Gunnarsson.

10/12 - 2007. Emtunga - Larv 5-5 (2-2, 1-0, 2-1, 0-2).

Straff matchen mellan match 2 och 3 slutade med Larv vinst 6-4 (8 straffar per lag). Match 1 (2-2). Målskyttar Jesper Johansson, Mattias Karlsson. Assist Tom Svensson. Det kan vara så att vi i den första matchen sågs årets mål. Tom Svensson lyfter en lång lyra  i djupled som Mattias Karlsson löper fint på och på ett tillslag lyfter han med så där perfekt hårdhet in i nättaket. Emtunga målvakten såg något förvirrad ut. Ett makalöst vackert mål. Emtungas mål föregås båda av frispark runt straffområdet, båda touchas i mål precis innan mållinjen. Match 2 (1-0). Återigen en jämn match där Emtunga gör matchens enda mål. Match 3 (2-1). Målskytt Mattias Stridh. Tre snabba mål i mitten av matchen. Emtunga började och slutade bäst men där i mitten hade Larv annars en bra period dessvärre resulterade detta i två baklänges mål. Målet skall sägas kom till på en frispark som gick direkt in. Match 4 (0-2). Målskyttar Jerry Breman och Jesper Johansson. Assist Jesper Johansson. Emtunga hade bollen den mesta tiden men samtidigt skall sägas att det var nog Larv som hade de bästa chanser och sett till dessa vann vi nog rättvist. Adam Alfredsson gjorde någon svettig räddning skall sägas. Jerrys mål måste också återges. Friden vinner bollen på högerkanten, tappar den men vinner tillbaka den (starkt) spelar Jerry som leverar den till Jesper samtidigt som Jerry fortsätter med en fin löpning. Jesper släpper den perfekt och Jerry sätter den säkert i Emtunga kassen. Som ur skolboken.
2008-05-03 00:22

Av Mattias Stridh

Det finns inget album kopplat till denna sida.

Ange alt-text här.

 

 

Postadress:
Larvs FK
Larv, Hedensborg
53462 Larv

Kontakt:
Tel: 051242233
E-post: This is a mailto link

Se all info