Hoppa till sidans innehåll

Information om ridskolan


Sedan våren 2017 är det åter igen ridskolan hos Laxå Ridklubb, Ågrena Gård. En liten familjär ridklubb och ridskolan där vi vill att alla ska trivas och ha roligt! Små grupper om max 6 elever och ponnyer i varierande storlek, från shettis på 85cm i manhöjd till D-ponny på ca 145 cm. 

För nybörjare krävs det att en vuxen kan vara med under hela lektionen, både för att göra i ordning ponnyn och leda under lektionen.

Lektionstiden är 1h och på den tiden gör ni iordning ponnyn före ridning (borstar, kratsar hovar, tränsar och ibland sadla -förekommer en del barbacka-ridning) och efter avslutad ridning ska hästen tas om hand och ställas in i boxen igen. Instruktrören finns såklart där med en hjälpande hand och instruktioner, men ni måste själva vara delaktiga.

Hjälm och säkerhetsväst finns att låna, den egna utrustningen som ni måste ha är skor/stövel med klack. Och vid kyligt väder - varma kläder! Det blir väldigt kallt i ridhuset på höst/vinter. Barnen ska alltid ha på sig både hjälm och väst när de hanterar våra ponnyer och vid ridning.

För väntande föräldrar, syskon, släkt och vänner finns en varm samlingslokal där man har bra överblick på vad som  händer i ridhuset. På helgerna finns det ibland fika till en billig penning, swishas.

Varmt välkomna till oss!

 

 Mollie och Pippi                                               

Uppdaterad: 02 APR 2018 16:11 Skribent: Rebecka

Postadress:
Laxå RK - Ridsport
Ågrena Gård
69591 Laxå

Kontakt:
Tel: 058410666
E-post: laxaridklubb@outlook...

Se all info