Hoppa till sidans innehåll

Möte 9/3 2019


På mötet den 9 mars 2019 i Laxå, mellan representanter från styrelsen och representanter från nya medlemmar i ”tävlingsgruppen”, beslutades att vi gemensam skulle gå ut med information till medlemmarna om resultatet av mötet.

 

 Gemensamt uttalande

Laxå Ridklubb ser positivt på att så många nya medlemmar vill tävla för klubben.Laxå Ridklubb vill därför göra en långsiktig satsning på tävlingsverksamhet. Satsningen ska anpassas till de praktiska förutsättningar som finns i klubben och på anläggningen.

 

 Det ska skapas en tävlingsgrupp som ansvarar för att arrangera tävlingar i klubbens regi. Tävlingsgruppen har inga egna ekonomiska medel och kan inte sluta avtal med bindande verkan för klubbens räkning. Tävlingsgruppen ska bedriva planering och genomförande av tävlingsarrangemang i nära samarbete med styrelsen.

 

 Kontaktperson i styrelsen rörande frågor om tävling är Linda Bodén.

 

 Påskens hopptävling ställs in pga att det är för många funktionärer som är upptagna med annat över påsk.  

 

 Under mötet den 9 mars 2019 med representanter för medlemmarna och styrelsen, har information framkommit som gör att det inte längre finns någon anledning att misstro styrelsen vad gäller klubbens ekonomi, verksamhet eller framtidsplaner.

 

 På årsmötet framkom uppgifter om att några medlemmar känner sig illa behandlade. Styrelsen har erbjudit dessa medlemmar enskilda samtal för att utreda frågan.

 

 En bemötandepolicy finns sedan tidigare anslagen på klubbens anläggning vid Ågrena Gård. Denna ska även läggas ut på hemsidan.

 

 Det kommer att upprättas en formell kommunikationskanal till styrelsen (vilken alla medlemmar i styrelsen har tillgång till), t ex genom en gemensam e-post.

 

 Tävlingsryttarna är välkomna att hålla sina månatliga träningar på anläggningen.

 

 På förekommen anledning informeras om att styrelseledamöter inte erhåller något arvode eller annan ersättning för styrelsearbetet. Om styrelseledamot hyr box på anläggningen ingår dock en dags mockning per vecka som kompensation för den tid som ledamoten lägger ned ideellt i styrelsearbetet. I övrigt betalar samtliga som hyr box på anläggningen sin egen hästs mat, strö och andra omkostnader. I boxhyran ingår hjälp från personalen med viss fordring och in- och utsläpp. Extra tjänster såsom av- och påtagning av täcken och lindor etc. måste köpas av ridklubben. Vid storhelger när personalen är ledig, måste samtliga hyresgäster hjälpa till med mockning och fodring av klubbens ridskoleponnier.

 

 Lagavgifterna 2019 ska betalas av klubben. Motkrav är att de som tävlar hjälper till med  försäljningar av t ex bingolottokalandrar och New Body under året.

Uppdaterad: 17 MAR 2019 14:14 Skribent: Rebecka
Epost: Adressen Gömd

sisubanner 

 

STORT TACK TILL VÅRA SPONSORER


 

YUPPIES RIDSHOP 

 

 

 


Postadress:
Laxå RK - Ridsport
Ågrena Gård
69591 Laxå

Kontakt:
Tel: 058410666
E-post: This is a mailto link

Se all info