Hoppa till sidans innehåll

Verksamhetsberättelse 2018


VERKSAMHETSBERÄTTELSE 

LAXÅ RIDKLUBB 2018

STYRELSEN

Styrelsen har under året bestått av följande:

Ordinarie ledamöter

Helen Hagström, ordförande

Lina Hagström, vice ordförande

Eva Johansson, kassör

Maria Johansson, sekreterare tom 180907

Cecilia Johnsson Rausl, hästansvarig

Linda Bode´n, hästansvarig

Bernhard Luck, tävlingsansvarig

Ann-Charlotte Soting, personalansvarig

Rickard Hagström, anläggningsansvarig

Suppleanter

Katarina Soting

Margareta Jinnestrand, ansvarig för knatte och ponnyridning

Karin Rosendahl

Styrelsemöten

Styrelsen har under året haft 13 styrelsemöten.

REVISORER

Majvor Larsson och Karin Elofsson har under året varit revisorer.

Revisorsersättare har varit vakant.

VALBEREDNING

Tyvärr kunde vi inte heller detta år välja en valberedning.  Styrelsen med ordf. som sammankallande har utgjort valberedning.

UNGDOMSSEKTIONEN

Ungdomssektionen har varit vilande under året.

MEDLEMMAR

Vid årets slut hade klubben 56 medlemmar. En ökning med 7 medlemmar sedan 2017.

PERSONAL

Under året har följande personer haft sin arbetsplats hos oss men sin anställning hos Laxå kommun.

Jan-Olov Eriksson

Carina Johansson

Morgan Karlsson

Per-Olof Johansson

VERKSAMHET

Laxå ridklubb har under året förutom att driva ridskola även hyrt ut boxar till privatryttare.

Verksamhet för personer med funktionsnedsättning

Laxå Ridklubb har ett samarbete med dagligverksamhet. De gör pappersströ och levererar till Ågrena en gång i veckan. Då umgås de också med hästarna och inspekterar traktorn. En gång per vecka kommer en person och pysslar om Fuxi och Sofina samt går en promenad med dem i skogen. Vi har en funktionshindrad som rider varje vecka.

Ridskolan

Ridskolan har under året ökat med 5 grupper till 11 grupper och ca 45 elever. Vi har haft 4 instruktörer som ledare för ridskoleverksamheten. Samordnande ridlärare för dessa har varit Elvira Bjärvall. Vi har haft två

sommarläger och två jullovsläger. Vi har under året fortsatt att arbeta med integration vilket resulterat i en blandning av svenska och utländska barni våra grupper. Detta har varit mycket positivt och skapat en gemenskap mellan olika kulturer som vi hoppas kan fortsätta att utvecklas. Tack vare bidrag från Laxå kommun har vi kunnat driva och utveckla ridskolan. 

Hästarna

Vi har under hösten hyrt en D-ponny till verksamheten.  Vi har också fått låna en B ponny vilket har varit till stor nytta. Vi har även hyrt ut Gunnar och samtidigt fått lov att använda honom i verksamheten. Vi har sålt Angelina. Vi har också haft delfodervärd på flera av våra ponnyer.

Knatteridning

Maggan Jinnestrand har i vanlig ordning varit ansvarig för knatteridningen och ponnyridningen och skött det med glans som alltid.  Klubben har haft knatteridning 8 gånger under året. Till sin hjälp har Maggan haft Clara Eriksson och Matilda Stignert. Cafee´t har  varit öppet under dessa tillfällen och skötts av Yvonne Berg. Intresset för knatteridningen ökar för varje år vilket vi hoppas ska resultera i fler ridskoleelever med tiden. Klubben har också anordnat ponnyridning vid arrangemang i kommunen såsom Rastpunktskalaset, midsommarfirandet vid Bodanesjön och julmarknaden. Våra pensionärer Fuxi och Sofina har som alltid tyckt att det varit roligt att komma ut på äventyr och snällt gått runt med barnen på ryggen. Även här har Maggan, Clara och Matilda varit ledare. 

Tävlingar

Under året har klubben anordnat 4 st pay and jump som är en träningstävling. Det har varit mycket uppskattat av de ridande och vi har mottagit mycket beröm för arrangemangen. Det har under året varit ca 110 starter. 

Försäljning

Vi har under året sålt fika, bingolottokalendrar och New Body.

 

 

Anläggningen

Vi har under året fortsatt att underhålla och utveckla anläggningen. Klubben har beviljats betesstöd och gårdsstöd för gräshagarna på andra sidan ån samt för mossen. För att beviljas det speciella miljöstödet är det viktigt att man inte gödslar och det har vi inte gjort i år heller. I ladan har vi hyrt ut husvagns och båtplatser. Vi har bytt till ledlysrör i 12:ans stall samt satt upp nya armaturer på utsidan och även bytt till ledbelysning i befintlig utebelysning. Detta har vi kunnat göra tack vare att ESAB och LSV har bidragit med sponsorpengar.  Samlingslokalen och uteboxarna har målats utvändigt och vi har köpt en ny container. I höstas betesputsade vi gräshagarna med hjälp av Rolf.  Vi har även hyrt ut anläggningen till en dressyrtävling samt till träningar.

SLUTORD

2018 har både varit ett bra och roligt år. Föreningen har växt ordentligt. Från att ha varit endast styrelsen uppstallade på anläggningen och ett fåtal ridskoleelever har vi nu 11 ridskolegrupper var av en handikappridning. Vi har under året haft flera instruktörer. Vi har hyrt ut nästan alla boxar, haft pay and jump, föräldramöten, medlemsmöten och ett stort antal styrelsemöten samt införskaffat fler ponnyer.  Det har inneburit att vi under hösten har fått bromsa lite för att hinna växa i de nya kläderna. Tankarna att utveckla verksamheten, underhålla anläggningen och arbeta tillsammans för allas gemenskap har varit vår ledstjärna.  Vår lilla ridskola där alla ska känna sig välkomna. Där vi arbetar tillsammans mot gemensamma mål.  Att vara en träffpunkt för alla åldrar, där man inte bara rider utan även umgås, att utveckla handikappverksamheten och mycket mer hoppas vi på i framtiden. 

Styrelsen vill slutligen tacka alla ledare, anställda, sponsorer och aktiva medlemmar som gör det möjligt att bedriva denna verksamhet.

Laxå den 17 februari 2019

Styrelsen för Laxå Ridklubb

 

Helen Hagström  ordförande

Uppdaterad: 28 FEB 2019 16:57 Skribent: Eva Johansson
Epost: Adressen Gömd

sisubanner 

 

STORT TACK TILL VÅRA SPONSORER


 

YUPPIES RIDSHOP 

 

 

 


Postadress:
Laxå RK - Ridsport
Ågrena Gård
69591 Laxå

Kontakt:
Tel: 058410666
E-post: This is a mailto link

Se all info