Hoppa till sidans innehåll

GDPR


GDPR - så här hanterar Lejondals Ryttarförening personuppgifter

 

Den 25 maj 2018 trädde EU:s nya dataskyddsförordning (GDPR) i kraft. Den innebär ett stärkt skydd för enskildas personliga integritet och ersätter den nuvarande personuppgiftslagen (PuL). Lejondals Ryttarförening är personuppgiftsansvarig för behandling av personuppgifter som sker inom ramen för föreningens verksamhet.

Personuppgifter

Personuppgifter är uppgifter som direkt eller indirekt kan kopplas till en fysisk levande person, till exempel namn, kontaktuppgifter och foton. Lejondals Ryttarförening använder personuppgifter för att bland annat

  • Administrera löpande föreningsaktiviteter (t ex medlemsmöten)
  • Kommunicera med medlemmar (t ex nyhetsbrev och klubbtidning)
  • Arrangera tävlingar, clinics, föreläsningar och andra medlemsaktiviteter
  • Ansöka om ekonomiskt stöd
  • Hantera medlemsrelaterade ekonomiska transaktioner (medlemsavgifter, tävlingsavgifter och olycksfallsförsäkring)

Integritetspolicy

Personuppgifter ska behandlas lagligt, korrekt och transparent i förhållande till den person som registreras. I vår integritetspolicy beskriver Lejondals Ryttarförening vilka personuppgifter vi behandlar, varför, hur länge vi spar uppgifter samt medlemmars rättigheter. Läs mer här. 

Hemsida, sociala medier och tävlingar

När det gäller publicering av personuppgifter på föreningens hemsida och i sociala medier är Lejondals Ryttarförening restriktiva, i synnerhet när det gäller barn. I samband med tävlingar och föreningsaktiviteter kommer vi dock att publicera material. Den lagliga grunden för detta är intresseavvägning, till exempel att vi vill informera om föreningens verksamhet.

Om du som medlem inte vill förekomma i text, foto eller film i samband med tävlingar och andra föreningsaktiviteter kan du anmäla detta till föreningen på This is a mailto link

Lejondals Ryttarförening kommer varje år att gå igenom material på hemsida och i sociala medier och bedöma om det finns laglig grund för publicering.

Blankett för registerutdrag

Som medlem har du rätt att få ett registerutdrag angående föreningens behandling av dina personuppgifter. Så här gör du:

  • Här laddar du ned blankett för begäran av registerutdrag
  • Skicka ifylld blankett till This is a mailto link
Uppdaterad: 06 JUL 2018 11:29 Skribent: Caroline Ihre
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Lejondals RF - Ridsport
Annelie Smith, Dagsverkarvägen 7
19736 Bro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: annelie.smith68@gmai...