Hoppa till sidans innehåll
privatstall

Privatstallet


Det finns 10 st boxar i privatstallet. Det är högt i tak o alla boxar har ett öppningsbart fönster så de kan stå o titta ut om man vill det.

 

Har man häst uppstallad här så sköter ridskolans personal om hästarna på vardagarna. De ger dem frukost, lägger på ev. täcke, släpper ut, ger lunch och kvällsmat. Vill man så tar de även in hästarna vid lunchen så de får äta inne. Men de flesta brukar vara i hagen till kvällen och då hjälps de som har sina hästar uppstallade här åt att ta in dem.

På helgerna har privathästägarna stall-jour som börjar på fredag kväll med insläpp av alla, även ridskolehästarna och avslutas på söndag kväll. Under stall-jouren tar man hand om ridskolehästarna, mockar, fodrar o släpper ut. Just nu har man stall-jour var elfte vecka så det är inte så ofta :) men det kan ju bli oftare beroende på hur många privathästar som finns uppstallade.

 

Man kan köpa hösilage, Kraft Rider o mineraler av ridskolan, men det finns även utrymme att ha eget foder om så önskas.

 

Ett par ggr/termin har vi möten där vi bestämmer i möjligaste mån hur vi vill att hästarna ska gå tillsammans, bestämmer regler och pratar om eventuella problem. Vi brukar även ha en fest så vi får bra sammanhållning :)

 

Vill man ha sin häst uppstallad här så krävs det att den är A2 vaccinerad o välhanterad.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 06:29 Skribent: Annelie Fermskog

Postadress:
Lenhovda HSK - Ridsport
Nöbbele Ridhus
36442 Lenhovda

Kontakt:
Tel: 047420797
E-post: This is a mailto link

Se all info