Hoppa till sidans innehåll

Välkommen som privathästägare


Välkommen till privatstallet hos oss i Lenhovda Hästsportklubb.

 

Med detta lilla ”info brev ” tänkte vi försöka berätta lite om rutiner som vi gemensamt kommit fram till och som kan ändras allt eftersom….

 

När du stallar upp din häst hos oss så får du ett kontrakt som du ska fylla i,där står det bla annat om stalljour, priser mm. Lämna in ditt kontrakt till någon utav ridlärarna eller till Emma.

 

Vi har ett stalljoursschema som rullar runt på oss privathästägare, hur ofta det blir beror på hur många vi är, men nytt from 2016 är att man har max 2 helger/termin och max 2 helgdagar (såsom jul, nyår mm) per år.

Vi turas också om att ta in våra hästar i veckorna månd-torsd. För detta har vi ett schema som man skriver upp sig på ,detta sitter på insidan av dörren på foderkammaren.Där finns också ett täckesschema som du kan fylla i.

 

Varje dag får du själv mocka och göra höpåsar mm till din häst, lunchpåsarna hänger vi på väggen vid trappan upp till höskullen. Tänk på att alltid se till att lunchpåsen är gjord till nästkommande dag !! Men självklart om du någon gång glömt blir ju inte din häst utan, men nu är vi så många så det blir ganska mycket mer jobb för den som har jouren om den ska behöva göra det….hur mycket det ska vara i lunchpåsarna bestämmer vi gemensamt .

 

På höskullen kan du förvara ditt kraftfoder om du väljer att köpa eget,för att kunna tända lyset där uppe måste lampan ute i stallet (vid spolspiltan) vara tänt.

 

När du har stalljouren tänk på att du har fyllt på vatten ute innan du släpper ut hästarna detta gäller sommar som vinter då de nästan alltid dricker ute när de kommer ut.

 

Vi har möte ett par gånger per termin där vi gemensamt bestämmer hur vi vill ha det här hos oss!

 

Om du skulle behöva hjälp med mockning mm någon gång så hjälps vi självklart åt med det, alla behöver vi hjälp ibland!

 

Om du vill lämna meddelande om ngt till personal en eller stalljouren skriv då det på tavlan som sitter på utsidan av dörren på foderkammaren, tänk också på att läsa där varje dag för personalen lämnar meddelande till oss där.

 

Om du vill säga upp din stallplats ska det ske skriftligen och lämnas in till personale.!

 

Om du undrar över något tveka inte att fråga oss!

 

Välkommen hit och vi hoppas att du ska trivas här hos oss!

Uppdaterad: 22 DEC 2015 12:13 Skribent: Annelie Fermskog

Postadress:
Lenhovda HSK - Ridsport
Nöbbele Ridhus
36442 Lenhovda

Kontakt:
Tel: 047420797
E-post: This is a mailto link

Se all info