Hoppa till sidans innehåll

Ridskolan


Välkomna till LHK

Hos oss kan du rida lektion i grupp och privat. Vi kan hjälpa dig utbilda din häst både från ryggen och från backen. Du kan hyra stallplats, använda våra ridbanor mm.

Du som rider lektion förbinder dig till en termin, men du kan säga upp din plats, du har 4 veckors uppsägningstid, men vi betalar dock inte tillbaka någon inbetald ridavgift. Om du inte kan rida på din ridtid får du rida igen i mån av plats en annan dag OM du ringer återbud innan kl. 14 samma dag. Enklast är om du sms:ar återbud till din ridlärare Du måste rida igen inom en månad och du kan inte låta det gå över till nästa termin.

Det finns hjälmar och västar att hyra. Vid ridning måste du använda en godkänd hjälm och sko med klack. Vi rekommenderar dig att rida i långärmad tröja samt handskar som skyddar händerna. Undvik halsduk eller tröja/jacka med luva som kan fastna i något och skada dig, tänk även på att ”prassliga” material kan skrämma hästar. Vid hoppning samt uteridning skall alla under 18 år använda säkerhetsväst, vi ser helst att alla oavsett ålder alltid rider med väst.

Var i god tid innan din lektion! Tänk på att inte stressa med din häst, utan borsta/sadla/tränsa i lugn och ro så blir ridningen också trevligare.

Be om hjälp om det är något du inte kan.

Efter ridningen sköter du om din häst, det är trevligt om du putsar av sadel och träns och kollar så hästen har vatten.

Du är naturligtvis välkommen att rida på egen häst på lektionerna. Då krävs giltigt vaccinationsintyg samt att hästen fungerar i gruppen.

Du som väntar - det finns alltid saker att göra. Titta dig runt omkring så ser du om det finns något du kan göra, eller fråga om du kan hjälpa till med något. Tänk på att vi är en ideel  förening.

Information kan du hitta vid ridlistorna i stallet.

Med vänlig hälsning,
Personal och hästar.

Uppdaterad: 08 MAJ 2018 23:13 Skribent: Annelie Fermskog

Postadress:
Lenhovda HSK - Ridsport
Nöbbele Ridhus
36442 Lenhovda

Kontakt:
Tel: 047420797
E-post: This is a mailto link

Se all info