Hoppa till sidans innehåll

Stall-jour för ridelever


Hej alla ridande.

Vi behöver hjälp med att ta hand om våra ridskolehästar på helgerna. Som det är nu så har privathästägarna hand om allt, både privatstall o ridskolestall. För att de inte ska behöva ha så ofta har vi bestämt att även ni ridskoleryttare ska få ha stalljour.

Men detta är inte enda anledningen att vi behöver er hjälp. Vi vill även att ni ska lära er mer om just hästhantering, inte bara lära er rida. För många av er är säkert den stora drömmen att få en egen häst? Då är det ju bra att få en inblick i vad som krävs i den dagliga skötseln. Samtidigt blie man ju mer engagerad i vår ridskola om man får en större inblick.

Att ha sin häst uppstallad hos oss är ju oftast lite enklare. Man får hjälp med de flesta vardagliga sysslor såsom fodringar, utsläpp mm mot att man betalar o i vissa fall får jobba några dagar. Har man eget stall kanske (inte alltid) det blir lite billigare, men däremot så måste man kunna vara tillgänglig morgon, middag o kväll för att kunna fodra, släppa ut mm. Det finns för o nackdelar med allt. Sedan finns det ju stall där man kan betala för allt o inte behöver jobba alls, men då blir det ju mycket dyrare.

From 2016 har alla rid-grupper haft en helgdag varje termin. På så vis tror vi att ni i gruppen kommer att få en bättre gemenskap samt att ni får en bättre inblick i just LHK. Det kommer vara en ansvarig varje dag, antingen från den egna gruppen eller någon annan som kan lite mer. Att vara ansvarig betyder inte att ni har ansvar för allt som händer, det delar ni på i gruppen. Det betyder bara att ni ser till att ni har rätt information samt att ni ser till att alla i er grupp kommer. Om man inte kommer av någon anledning, tex sjuk, så blir det en uppsamlingsdag där man kan vara med i stället. Om man vet direkt att man inte kan komma den tilldelade dagen så får man själv ansvara för att byta med någon annan en annan dag.

Att ha stall-jour innebär morgonfodring med utsläpp av både lektionshästar o privathästar, och mockning hos ridskolehästarna mm. Då samlas man kl.7-7.30. Detta tar ca 2-3 timmar beroende på hur fort ni jobbar o hur långa fika pauser ni tar : ) Sedan är det lunch-fodring ca kl.12-13 o på kvällen tar man in hästarna o fodrar dem en sista gång kl.19.30. Alla kanske inte måste vara med på kväll o lunch, det är något ni kan komma överens om i gruppen.

Vi kommer att lägga ut stall-jours schema på hemsidan samt på anslagstavlan på ridskolan. . Vi hoppas att ni tycker detta är en bra ide´! Även ni som "bara" har 10-kort är medräknade i stalljour.

De elever som är under 15 år vill vi att en förälder är med.

Har ni några frågor eller funderingar kan ni kontakta Annelie på 0708-662109.
Med vänlig hälsning Styrelsen/Annelie

Uppdaterad: 18 NOV 2019 13:49 Skribent: Annelie Fermskog
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Lenhovda HSK - Ridsport
Nöbbele Ridhus
36442 Lenhovda

Kontakt:
Tel: 047420797
E-post: This is a mailto link

Se all info