Hoppa till sidans innehåll

Så här går det till på en klubbtävling


Så här går det till på en klubbtävling

 

1. Fråga alltid din instruktör innan du anmäler dig på ridskolehäst.

 

2. Godkänd hjälm, säkerhetsväst och bra ridskor måste du ha.

 

3. Var i god tid, cirka en timme innan tävlingen börjar.

 

4. När du kommer ska du anmäla dig och betala din startavgift till ansvarig person och ta reda på om du ska vara funktionär under tävlingen. Du måste vara beredd på att hjälpa till om du ska vara med och tävla.

 

5. Borsta och sköt om hästen. Om ni är flera som ska rida hjälps ni åt.

 

6. Gå banan så att du vet hur du ska rida.

 

7. Sadla hästen och ta ut hästen på ridbanan.

 

8. Börja rida fram, hästen ska bli uppvärmd – inte trött. Hjälps åt om ni är flera och tänk på att ni bara kan rida en liten stund var.

 

9. När du hoppar på framhoppningen ska du ropa klart och tydligt vilket hinder du ska hoppa så att ingen står i vägen. Det ska vara röd flagga till höger och vit till vänster.

 

10. OBS! Det räcker att hoppa 3 språng innan du ska in och tävla. Hästen får inte bli trött och det kan vara fler än du som ska tävla den.

 

11. Innan det är din tur kan domaren att säga så här: På banan har vi …. och nästa (det är du) ska hålla sig beredd. Då går du till ridhusdörren och väntar på att få gå in.

 

12. När du kommit in på banan kommer du att få startsignal, domaren säger var så god och rid, och då får du börja hoppa. När du är färdig går du ut och lämnar hästen till nästa ryttare eller så skrittar du av hästen några minuter.

 

13. Ta in hästen och sköt om den ordentligt. Ta ut hästen i hagen – be om hjälp – och mocka ur spiltan om hästen bajsat.

 

OBS! Tävling är inte det samma som lektionsverksamhet. Det är du själv eller din målsman som ansvarar för dig på tävlingen. Det finns alltid funktionärer du kan fråga om råd om det är något du undrar över.

Uppdaterad: 04 JAN 2016 18:02 Skribent: Annelie Fermskog

Postadress:
Lenhovda HSK - Ridsport
Nöbbele Ridhus
36442 Lenhovda

Kontakt:
Tel: 047420797
E-post: This is a mailto link

Se all info