Hoppa till sidans innehåll

Damer A - Vinst hemma mot Skånela IF

14 NOV 2011 10:07
Viktig vinst på hemmaplan mot Skånela IF med 29-23 (13-10).
  • Uppdaterad: 16 FEB 2015 22:51

Lördagens match var viktig i många avseenden, dels för att man alltid vill vinna mot Skånela men också för att Skånela följer oss hack i häl i serietabellen. Matchinledningen går Skånelas väg och det är de som drar iväg med några mål. Vi har ett helt okej defensivt spel men kommer inte riktigt tillrätta framåt. När vi väl lugnar ner och andas lite så kommer vi till bra lägen. Skånela stiger med 1-2 spelare vilket skapar stora ytor bakom.

 

Vi tar oss i kragen och får stundtals till ett godkänt spel under första halvlek, till halvtidsvilan leder har vi tre mål mer än motståndarna. I Lidingö har vi fått förstärkning av Malin Andersson på niometer som stegar i och drar på sig flera spelare. Det är precis vad vi behöver, speciellt mot offensiva försvarsspel. Malin, som för övrigt blev blev utsedd till matchens kämpe kommer närmast från Sävsjö/Eksjö men har tidigare spelat i allsvenska Önnered. En frisk fläkt helt enkelt! Kul även att se att flera av våra niometersspelare kliver fram och visar lite skyttekapacitet, Emma Lindblom, Erica Widén och Elin Bildt sätter dit flera viktiga skott.

 

I Skånela finns många unga och lovande spelare som sätter tryck på Lidingö. Bäst på planen var vänsterhänta Elin Ståhl som avslutar säkert både från niometer och högersex. I Lidingös mål vaktar Klara Söderberg som står för en stabil insats mellan stolparna med fina räddningar både på straff och frilägen. Det minus som vi ger oss själva är stressen och slarvet som präglar framförallt andra halvlek. Vi passar motståndarna rätt i händerna åtminstone vid tre tillfällen. När vi leder med 4-5 bollar i slutskedet av matchen så måste vi kunna visa på mer rutin. I övrigt är det en riktig laginsats där alla är med och bidrar till skillnad från matchen mot Bolton. Man kan se bredden i matchprotokollet där alla har noterat sig inte bara en utan flera gånger. Vi vinner med sex bollar trots att vi saknar både Emma Jonsson och Aleksandra Tomasev som är iväg på semester.

 

I helgen möter vi GT Söder i Sköndalshallen 16:30 (19/11). Kom gärna förbi och heja!

 

Matchens lirare Lidingö SK: Erica Widén

Matchens lirare Skånela IF: Elin Ståhl

 

Matchens kämpe Lidingö SK: Malin Andersson

Matchens kämpe Skånela IF: Sarah Fransson

 

Målskyttar Lidingö SK: Elin lamby 5, Emma Lindblom 4, Malin Andersson 4, Elin Bildt 3, Erica Widén 3, Maria Chrona 3, Helena Stenqvist 3(3), Filippa Platou 2, Linda Serneholt 2.

 

Målskyttar Skånela IF: Elin Ståhl 5, Sarah Fransson 4, Julia Törnqvist 3, Matilda Lundin 3, Louise Wallmo 3, Josefin Ekwall 2, Anna Enger-Sällberg, Elin Gustafsson 1, Sara Klysing 1.

Skribent: DA Maria Chrona

------------------------------------

Våra sponsorer

Sponsor 2012 anigif

------------------------------------

 Lidingösidan

 -------------------------------

   

Lidingö SK Handboll

Adress: Svalvägen 32
181 56 LIDINGÖ

Telefon Gångsätrahallen:
 08-731 46 29 
(Vaktmästeriet)

Postgironr: 874832-9 (Lidingö SK Handboll).

För kontakt av enskilda lag,
se respektive lagsida,

För allmän kontakt vänligen mejla:
information "AT" lskhandboll.nu
(byt ut "AT" mot @)

Följ oss på Facebook och Twitter

FBtwitter-bird-light-bgs

Postadress:
Lidingö SK - Handboll
Svalvägen 32
18156 Lidingö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link