Hoppa till sidans innehåll

Regler för bokning via internet


SE-UDL

Bogsering har alltid företräde.

 

SE-UDL får maximalt bokas en hel dag, VFR-tid under vinterhalvåret.

 

Från 1 april till sista september ska flygplanet i princip vara tillgängligt för bogsering på helger, röda dagar och klämdagar 10:00 – 17:00 och vardagar 11:00 – 15:00.

 

Om ingen har bokat sig för segelflygning före kl 9 på vardagar, kan UDL bokas mellan 11 och 15 för friflygning i närområdet och man skall kunna var tillbaka på fältet inom 30 minuter i fall någon begär bogsering.

 

SE-UHT och SE-UEV

Max bokningsbar tid är 2 timmar på dagar då schemalagd segelflygledare finns (helger, röda dagar och klämdagar). På övriga dagar (vardagar) är det ingen tidsbegränsning.

 

SE-UIZ och SE-UYH

Kan endast bokas på vardagar. Ingen tidsbegränsning.

 

Endast ett helg- och ett vardagspass kan bokas i förväg.

 

Lärare/utbildningsansvarig har företräde att boka Skolning/Provstarter. Skolchef kan också med minst två veckors varsel förhandsboka obegränsad tid för exempelvis intensivutbildning, ungdomskurser, etc.

 

Generella krav

  • Bokad tid skall vara den tid du tänker flyga.
  • Internetbokning kan ske fram till kl 9 varje dag. Tider som ej är bokade bokas genom flygledaren som vanligt.
  • Medlem som har internetbokat ska vara på fältet och anmäla sig för flygledaren senast en timme före bokad tid på helgdagar och senast 30 minuter före bokad tid på vardagar, om så inte är fallet stryks bokningen.
  • Före flygningen är det medlemmens ansvar att alla hjälps åt på ett kamratligt sätt, så att dagens verksamhet kommer igång. Se även Ordningsregler punkt 1.1 Tider.
  • Efter avslutad flygning är det medlemmens ansvar att med hjälp av flygledaren hangarera/tvätta etc. Skulle ny bokning finnas tar denne medlem över ansvaret för flygplanet, om det är en lucka beslutar flygledaren var flygplanet parkeras.
  • Att boka och inte utnyttja bokningen där inte tydliga skäl för att inte flyga finns, innebär att medlemmen mister sin rätt att internetboka. Detsamma gäller bokningar längre än 2 tim där flygningen trots bra väder avbryts långt innan bokningstiden utgår.
  • Medlem som önskar använda Internetbokning vänder sig till Jan Andersson och får då User-ID och Password, varefter bokning kan ske genom inloggning på Web-adressen: www.bokaplan.se.

Reviderad

20121125/HC

 

Uppdaterad: 20 JUL 2016 12:09 Skribent: Jan Andersson

LFK Molnet FB-grupp 

 

Väderprognos

Väderprognos

 

SegelflygetLogo

+

Övriga länkar


Presentkort och introduktionsflygningar

Flygsläp

För information och köp av presentkort.

Kontaktpersoner: 
Kurt Littorin: 076-817 76 71
Jan Andersson: 070-696 87 10
Lidköpings
Flygklubb: 070-219 18 03

SwishLFK


Postadress:
Lidköpings FK - Flygsport
Hovby flygplats 4
53192 Lidköping

Besöksadress:
Hovby Flygplats 4
53192 Lidköping

Kontakt:
Tel: 0702191803
E-post: lidkopingsflygklubb@...

Se all info