Hoppa till sidans innehåll
Foto: Janne Andersson

LFK:s 75-årsjubileum firades

20 MAR 2016 10:40
1941 bildades Lidköpings Flygklubb och 2016 firades 75-årsjubileet med en träff för alla intresserade. Närmare 40 personer slöt upp i Fiav:s supporterlokal i Vinninga, alldeles intill Sävarefältet där de första flygningarna gjordes för tre kvarts århundrade sen.
  • Skapad: 20 MAR 2016 10:40

Jubileumsträffen hölls i anslutning till klubbens årsmöte, vilket inleddes med att klubbens ordförande, Börje Ragnarsson, höll en tyst minut för Stig "Johan" Johansson, som gick bort tidigare i år.

Klubbens ordförande, Börje Ragnarsson.
Mötet fortsatte sedan med sedvanliga frågor, och när förvaltnings-, verksamhets- och revisionsberättelserna gåtts igenom beviljades styrelsen ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2015.
Styrelsen består även fortsättningsvis av ordförande Börje Ragnarsson, kassör Claes Hägnander, sekreterare Bo Knutsson. Ledamöter: Roger Jonsson, Anders Gröndahl och Jan Andersson. Suppleant: Kurt Littorin.
Hans Christiansson har avsagt sig posten som huvudadministrator av hemsidan och IdrottOnline och han ersätts nu av Lars Karlkvist.

Bildspelet med gamla och nyare klubbilder tilldrog sig stor uppmärksamhet.
Mötet avslutades därefter och jubileumsfirandet tog vid. Jubileumsgeneralen Jörgen Olsson hade dukat upp välkomstdrink med tilltugg och minglet kunde börja. Stämningen var mycket god och många medlemmar gick ut för att beskåda Sävarefältet alldeles runt knuten, eller i alla fall den plats där det en gång fanns.
Ett bildspel med bilder från klubbens historia hade iordningställts och blev mycket uppskattat. Så uppskattat att deltagarna fick övertalas att sluta titta en stund medan kvällsmaten intogs. Den kom från Köttex och bestod av en exotisk planka med potatisgratäng och till dessert en chokladmascarpone. Mycket gott, kunde samtliga deltagare intyga.
Den goda maten från Köttex var också uppskattad.

Efter maten fortsatte samvaron och nostalgin stod som spön i backen. Men även framtidsplaner smiddes och detta pågick långt fram på kvällen.

God mat och tillika stämning vid Lidköpings Flygklubbs 75-årsjubileum.
Ett stort tack till arrangörerna av denna lyckade jubileumsträff: Jörgen Olsson, Torbjörn Olsson och Torbjörn Hägnander med flera.
Angående bildspelet med historiska (och nutida) bilder, så kommer det enligt planerna att läggas ut på vår hemsida. Väl där ska vi, med gemensamma krafter, förse bilderna med bildtexter innehållande all info vi kan uppbåda. Ett nog så intressant arbete som kommer att ta lite tid, men blir väl värt mödan. Och hittar ni fler intressanta bilder, så tveka inte att skicka dem till Janne Andersson.
Nämnas kan också att lördagen den 2 april kommer det att bli ett säkerhetsmöte på klubben, varefter hangarerna ska sopas och flygplanen monteras. Mer info om detta kommer senare.

För styrelsen, Janne Andersson

Skribent: Jan Andersson
Epost: This is a mailto link

LFK Molnet FB-grupp 

 

Väderprognos

Väderprognos

 

SegelflygetLogo

+

Övriga länkar


PR-STARTER

Flygsläp

För information och köp av presentkort.

Kontaktpersoner: 
Kurt Littorin: 076-817 76 71
Jan Andersson: 070-696 87 10
Lidköpings
Flygklubb: 070-219 18 03

SwishLFK


Postadress:
Lidköpings FK - Flygsport
Box 2062
53102 Lidköping

Besöksadress:
Hovby Flygplats
53102 Lidköping

Kontakt:
Tel: 0702191803
E-post: This is a mailto link

Se all info