Hoppa till sidans innehåll
Foto: Janne Andersson Årets elever, Ambjörn Lannergård och Joel Mehammer Lannergård, är årets certifikatelever. "Det är en härlig känsla att segelflyga", säger Joel.

Joel och Ambjörn är årets elever

07 JUL 2021 16:37
Möt årets cert-elever, Ambjörn och Joel, far och son med en långvarig och delad passion för flygning.
– Jag minns det knappt, men jag vet att jag flög med farsan i en Cherokee redan i dagisåldern, säger Joel.
  • Skapad: 07 JUL 2021 16:37

Efter ett fjolår helt utan grundskolning är det nu mycket glädjande att vi åter är igång med utbildning till segelflygcertifikat. Årets elever heter Ambjörn Lannergård och Joel Mehammer Lannergård, och de är för närvarande i full gång med de första starterna under Magnus Kjällströms ledning.

Ambjörn är utbildad flygingenjör, något som han dock aldrig arbetat som. 

– Jag driver tillsammans med min fru, Torunn, Husaby Hästklinik. Men flygintresset har alltid funnits där och jag har sedan 15 år tillbaka motorflygcertifikat och runt 200 timmar på det. Det är ju inte så mycket och det har mest blivit flygning för att hålla liv i certet, säger Ambjörn, som nu tillsammans med sonen Joel lär sig grunderna i segelflygning.

– Det är en berikande dimension av flygning. De första starterna upplevde jag det väldigt annorlunda att flyga med den andra handen. Det är mycket mindre rörelser och känsligare roder, men redan nästa dag gick det bättre och det är jättekul att kunna göra detta ihop med Joel, när han nu bestämde sig för att ta certifikat. 

Joel tog under fjolåret tre provlektioner i segelflyg med Magnus Kjällström på Hovby, men skolningen kom av pandemiskäl aldrig igång.

– Det är skitkul att vi nu har kunnat börja på riktigt, och det är en härlig känsla att segelflyga, säger Joel som redan provat på att flyga termik.

Han har förutom att han flugit med pappa, även hållit på med modellflygning, och till hösten blir det ytterligare ett steg i flygkarriären.

– Jag har kommit in på flygtekniskt gymnasium i Ljungbyhed. Det var mitt förstahandsval och nu väntar tre år i Ljungbyhed. Mamma är väl inte jätteglad att jag ska flytta så långt bort, men jag är mycket nöjd, för i framtiden vill jag jobba med flyg, säger Joel innan han tar plats i HT för ytterligare en lektion.

Nyss nedkommen från sin senaste start konstaterar pappa Ambjörn:

– Det här med segelflygning är något som vi förhoppningsvis kan hålla på med tillsammans i många år.

2021årselever02.jpg

2021årselever03.jpg

2021årselever04.jpg

2021årselever05.jpg

2021årselever06.jpg

Skribent: Janne Andersson

LFK Molnet FB-grupp 

 

Väderprognos

Väderprognos

 

SegelflygetLogo

+

Övriga länkar


PR-STARTER

Flygsläp

För information och köp av presentkort.

Kontaktpersoner: 
Kurt Littorin: 076-817 76 71
Jan Andersson: 070-696 87 10
Lidköpings
Flygklubb: 070-219 18 03

SwishLFK


Postadress:
Lidköpings FK - Flygsport
Box 2062
53102 Lidköping

Besöksadress:
Hovby Flygplats
53102 Lidköping

Kontakt:
Tel: 0702191803
E-post: lidkopingsflygklubb@...

Se all info