Hoppa till sidans innehåll

En dröm håller på att gå i uppfyllelse

18 SEP 2016 17:40
Här är en liten berättelse om min resa till ett segelflygcertifikat. Jag heter Ingemar Ivarsson och har under våren påbörjat segelflygutbildning i Lidköpings Flygklubbs regi.
  • Skapad: 18 SEP 2016 17:40

Som ung grabb läste jag Biggles som många andra grabbar i min egen ålder. Genom dessa böcker väcktes ett spirande intresse för flyg. Under första året på gymnasiet fick jag tillfälle att flyga på riktigt för första gången. Det var i en Bergfalke segelflygmaskin som vinschstartades. Detta var första gången jag var ute på Hovby flygplats och kom i kontakt med Lidköpings Flygklubb. Att vinschstarta i en Bergfalke var en både lite skrämmande och naturligtvis mycket häftig upplevelse för någon som aldrig flugit förr. Att få sväva som en fågel, att njuta av ett perspektiv från ovan, är en känsla som är svår att beskriva men det är en härlig känsla som man gärna vill uppleva igen och igen.

 

Åren gick och jag fick tillfälle att prova på att segelflyga några gånger vid så kallade ”spaka självdagar”, men tyvärr blev det inte av att komma igång att flyga på egen hand.

 

På senvintern i år såg jag annonsen för årets segelflygkurs och med stöd från min hustru åkte jag iväg för att få information. Sedan var det inte så svårt att bestämma sig för att haka på kursen som började i mars månad.

 

Teoridelen har vi haft på torsdagskvällar under mars och april. Från maj månad har den praktiska flygutbildningen pågått på tisdagskvällar och lördagar. Veckorna 27 och 28 hade vi intensivutbildning fem dagar i veckan. Här kände man verkligen att det gick framåt i utbildningen. 4 juli var en stor dag för mig då det var dags för första EK-starten, alltså att jag skulle få ge mig upp i luften för första gången utan tryggheten i att det satt en lärare bakom mig som kunde hjälpa till om det behövdes. Flygningen gick bra och det var inte utan att det fanns en hel del både glädje och stolthet hos mig när jag landat.

 

Nu har veckorna gått och hösten är antågande på allvar. Jag är nu inne i slutfasen av min utbildning och det är bara radiodelen som återstår. Jag hoppas att jag kan ha mitt flygcertifikat i min hand under hösten. Det har varit en mycket intressant och givande tid. Jag har också fått många nya bekantskaper i medlemmarna i Lidköpings Flygklubb. Där finns ett stort engagemang för segelflyg och för klubben hos medlemmarna och det har varit mycket givande att få vara en del av det.

 

Ibland har jag undrat om jag kommer att lyckas med utbildningen och har även tvivlat på min egen förmåga. Lärarna jag haft under utbildningen har gjort ett fantastiskt jobb med oss elever och har ett stort engagemang för flygklubben och oss elever. Jag har alltid känt ett stort stöd hos lärarna och litat på deras omdöme. Min upplevelse och erfarenhet från utbildningstiden i Lidköpings Flygklubb är mycket positiv. Så jag ser fram mot nya flygningar och gemenskapen i klubben.

 

Segelflygeleven Ingemar Ivarsson

Skribent: Ingemar Ivarsson
Epost: This is a mailto link

LFK Molnet FB-grupp 

 

Väderprognos

Väderprognos

 

SegelflygetLogo

+

Övriga länkar


PR-STARTER

Flygsläp

För information och köp av presentkort.

Kontaktpersoner: 
Kurt Littorin: 076-817 76 71
Jan Andersson: 070-696 87 10
Lidköpings
Flygklubb: 070-219 18 03

SwishLFK


Postadress:
Lidköpings FK - Flygsport
Box 2062
53102 Lidköping

Besöksadress:
Hovby Flygplats
53102 Lidköping

Kontakt:
Tel: 0702191803
E-post: This is a mailto link

Se all info