Hoppa till sidans innehåll

Integritetspolicy


Inom idrottsrörelsen behandlar vi många olika typer av personuppgifter för att verksamheten ska fungera. Från 25 maj 2018 gäller EU:s nya dataskyddsförordning (GDPR) som innebär ett stärkt skydd för enskildas personliga integritet och ställer hårdare krav på hur personuppgifter får behandlas.

I samband med införandet av EU:s dataskyddsförordning (GDPR) har Riksidrottsförbundet (RF) tagit fram en uppförandekod för idrotten. 

En grundregel är att vi inom idrottsrörelsen aldrig kan äga våra medlemmars personuppgifter – vi lånar dem. Det finns särskilda regler för hur dessa uppgifter ska hanteras på ett tryggt och säkert sätt. I slutändan handlar det om att skydda enskilda personers rättigheter och vi följer Riksidrottsförbundets riktlinjer för detta.

Inom idrottsrörelsen behandlar vi en stor mängd personuppgifter, alltså uppgifter som direkt eller indirekt kan kopplas till en fysisk levande person. De används bland annat till att hålla ordning i medlemsregister och medlemsavgifter 

Inom friidrotten måste vi i samband med tävlingar även registrera och publicera bland annat personbästa, start-och resultatlistor, men även funktionärer. Resultaten vid sanktionerade tävlingar rapporteras även in till förbundet.

Vill du läsa mera om integritetspolicyn hittar du den här.

Uppdaterad: 27 JAN 2020 21:04 Skribent: Annika Börjeson
Epost: Adressen Gömd

SUGEN PÅ ATT TESTA
FRIIDROTT?

Maila:

This is a mailto link

blobid0.gif

   

  

 lidköping kommun 2015

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Lidköpings IS - Friidrott
Idrottsvägen 4
53130 Lidköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info