Hoppa till sidans innehåll

Tävlingsplanering inomhus 19/20

30 OKT 2019 14:01
Under årets inomhussäsong kommer det som vanligt att finnas möjlighet att åka på ett antal tävlingar för de barn som vill prova på att tävla. Vid de flesta av dessa tävlingar kommer vi tränare att finnas på plats för att hjälpa till.
 • Skapad: 30 OKT 2019 14:01

Tävlingsanmälningar görs alltid av tränarna och tävlingsavgiften (900:-/år) ska vara betald till LIS för att få delta. LIS faktureras i efterhand startavgifterna från arrangerande klubbar.  Om man anmäler sig till grenar som man sedan väljer att inte delta i för att man inte “orkar” eller “vill åka hem tidigare”, så ska dessa startavgifter betalas separat till klubben. Klubben står endast för genomförda starter, men kommer att faktureras även för de starter som inte genomförs. Notera att redan nu går de aktiva upp en åldersklass, född -07 innebär P/F13, född -06 innebär P/F14 osv. Vill någon tävla på andra tävlingar än de vi rekommenderar (på friidrott.se finns tävlingsschema för hela Sverige), kontakta då först Robert för godkännande.

Följande tävlingar finns att välja på under inomhussäsongen 2019/2020, så planera in några i kalendern:

 • 16/11 Vinterspelen, Örebro

 • 30/11–1/12 Julklappsjakten, Göteborg

 • 8/12 Triumfglasspelen, Örebro

 • 14/12 Julgröten, Göteborg

 • 15/12 Julruschen, Göteborg

 • 4/1 DM, Uddevalla

 • 11/1 Distriktskampen, Baerum, Oslo, Norge (Uttagning av VFIF)

 • 1–2/2 Göteborg Inomhus, Göteborg

 • 15–16/2 Kils Inomhus, Karlstad

 • 22–23/2 MAIK Indoor, Göteborg

 • 29/2 Tybblelundsspelen, Örebro

 • 14-15/3 Götalands 13-14 år, Göteborg (Uttagning av VFIF)

 • 28–29/3 Marsspelen, Örebro

Distrikskampen och Götalands

När nu gruppen mestadels består av aktiva 13-14 år börjar det dyka upp tävlingar till vilka man måste prestera på en viss nivå för att få åka på. De två vi har med i planeringen i år är distriktskampen och götalandsmästerskapen.

Distriktskampen är en årlig inomhustävling mellan distrikten Västergötland, Värmland, Bohuslän och tre norska distrikt. Tänk er ett finnkampen i ungdomsformat, man tävlar alltså i ett lag där man som aktiv ska försöka bidra med poäng i den gren man blir uttagen i. Uttagen blir man av VFIF (Västergötlands Friidrottsförbund). Tävlingen avgörs i år i Baerum utanför Oslo, så det blir första chansen att åka utomlands för att tävla. Jag hoppas att vi får möjligheten att åka med ett par aktiva. De åldersklasser som är aktuella är 13, 15 och 17 år.

Götalandsmästerskapen (GM) är en liknande tävling där Västergötlands distrikt tävlar mot övriga distrikt i Götaland (det finns även ett motsvarande Svealands och Norrlands). Tävlingen avgörs två gånger per år, en gång inomhus och en gång utomhus. En aktiv har alltså fyra chanser på sig att kvala in till denna tävling. Kvalresultaten är ganska tuffa och det är VFIF som avgör vilka gränser som gäller. Jag kommer sedan att i samråd med er föräldrar, nominera de som är aktuella. Inomhus-GM avgörs i år i Göteborg. Blir man uttagen att representera VFIF i en gren, får man även delta i ytterligare en gren. GM brukar vara en av säsongens höjdpunkter för de aktiva.

Mitt råd till de aktiva är att tävla mycket och i så många grenar som möjligt om man har som mål att kvala in till dessa tävlingar. I mina ögon så är det flera som har möjligheten, men har man inga resultat så kan man tyvärr inte heller bli uttagen.

 

Skribent: Robert Blomdahl
Epost: Adressen Gömd

SUGEN PÅ ATT TESTA
FRIIDROTT?

Maila:

This is a mailto link

  

 lidköping kommun 2015

 

  

 

  

 

Postadress:
Lidköpings IS - Friidrott
Idrottsvägen 4
53130 Lidköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info