Hoppa till sidans innehåll

Ryttaravtal


Välkommen tilll Lilla Edets Ridklubbs tävlingsverksamhet!

Vi är glada att just du vill vara en del av vår förening och hoppas att du ska trivas hos oss! Vi satsar på att ha en bred tävlingsverksamhet med tävlingar från klubbnivå till nationell nivå i hoppning, dressyr och mounted games!

Vi driver vår tävlingsverksamhet genom ideella insatser och förutsättningarna är att våra medlemmar hjälper till, alla kan vi göra något och tillsammans har vi roligt och vi hoppas att våra medlemmar känner delaktighet och att gemenskapen som blir ger en härlig känsla!

 Tävlingsverksamheten genererar inkomster till vår förening och vi arbetar för att föra klubben framåt och kunna erbjuda våra medlemmar en bra anläggning för tävling, träning och ridskola!

 

Lilla Edets Ridklubbs (LERK:s) åtaganden.

Hemmaryttare betalar 100 % av anmälnings- och startavgifter under LERK:s tävlingar från lokal nivå och uppåt. Om ryttaren fullföljer sina minimiåtaganden, äger denne rätt att erhålla en gratis start per tävlingsdag, förutsatt att det meddelas under tävlingsdagen. Återbetalning sker via TDB.

Hjälper ryttaren (eller en ersättare för denne) till mer än minimikravet i åtagandet, kan dessa intjänade poäng användas till ytterligare startavgifter.

Övriga avgifter såsom veterinäravgift, efteranmälningsavgift m.fl. betalas av ryttaren.

Vid strykning i stängd klass/tävling utan giltigt skäl, debiteras ryttaren enligt TR.

Vid deltagande i Svenskt Mästerskap som anordnas via kval kan ryttaren ansöka om resebidrag (max 1000 kr).

LERK betalar förklass och veterinäravgift för elitlag (ordinarie ryttare och max 4 reserver per omgång).

LERK betalar lagavgiften för de lagklasser anordnade av distriktet eller förbundet som klubben anmält sig till. För gymkhana gäller 2017 Agria Cup som en motsvarighet till hopp och dressyrens lagserier. För gymkhana betalas ett juniorlag och ett seniorlag till vilka man kvalar.

LERK:s anläggning får fritt användas för ridning, då det inte är någon verksamhet där. Uppsatta regler skall dock följas

 

Ryttarens åtaganden:

 

Ryttaren ska alltid uppträda lojalt och som en god ambassadör för klubben, även uppträda som en god kamrat och i en sportslig anda. Ryttaren har även ansvar för sina medhjälpares uppförande.

Ryttaren ska respektera klubbens beslut och vara lojal mot klubben och dess sponsorer.

Ryttaren ska vid alla tävlingar följa Ridsportförbundets regler enligt gällande tävlingsreglemente (TR) och uppträda i enlighet med gott horsemanship.

Ryttare som accepterat att rida och delta i lagtävling ställer sig bakom av lagledning gjord laguttagning.

Ryttaren (eller en ersättare för denne) ska hjälpa till minst 16 timmar i samband med LERK:s egna tävlingar. Ryttaren ansvarar själv för att anmäla genomfört arbetspass till sekretariatet vid resp. tävlingstillfälle.

8 timmar ytterligare funktionärstid ger en dags fria starter på egna hästar.

(Insatsen kan ev. utgöras av en aktiv lagledarinsats, samt att hålla träningar och kurser i klubbens regi efter överenskommelse.)

Vid kontakt med massmedia ska det tydligt framgå vilken klubb ni tävlar för.

Ryttaren ska vara ett föredöme för LERK:s barn och ungdomar.

OBS! Ryttare som inte fullgör sitt avtal kommer att debiteras start + anmälningsavgifter och ridhusavgifter i slutet av året om dessa förmåner har utnyttjats.

Trevligt tävlingsår önskar Tävlingssektionen Lilla Edets Ridklubb.

Uppdaterad: 24 AUG 2018 00:00 Skribent: Lotta Järnström
E-post: Adressen Gömd

 

Postadress:
Lilla Edets RK - Ridsport
Timmervägen 57
46335 Göta

Kontakt:
Tel: 0520653080
E-post: This is a mailto link

Se all info