Hoppa till sidans innehåll

DM 4–5 sept. 2021 Tävlingschefens tack.

11 SEP 2021 18:57
  • Skapad: 11 SEP 2021 18:57

Jag är stolt.  Jag är nöjd.

Lindebygdens OK har så många kompetenta funktionärer som har så mycket erfarenhet av att planera och anordna tävlingar. Det har fixats och trixats hemma och man har lånat ut saker.

Genom en väns nybörjarögon har jag fått ännu större ödmjukhet för arbetet som läggs ner. Arbete som börjar långt innan tävlingsdagen med karta, rekognosering av terräng och planering, planering.

Alla markägare som ska tillfrågas och material införskaffas, transport ska planeras så inget glöms bort.  

Sedan ska kontrollpunkterna granskas, sträckor ska prövas och kartan ska ses över.

Problem på vägen har dykt upp men de har med mångas hjälp rättas till.

Sedan kom äntligen septemberhelgen. Fredagen före börjades arbetet med att bygga upp målområdena och på lördagsmorgonen som bjöd på blå himmel, sol och kall krispig luft, kom de tävlande upp till Veras gärde.

Måste erkänna att pulsen var hög. Ville vara på alla ställen samtidigt och studerade de tävlandes ansikten noggrant när de kom i mål. Det kom en man, med kartan i handen, ur skogen och jag blev rädd att han brutit tävlingen så jag frågade vad som stod på. -Jag har tappat insulinpulsen men jag har i väskan och sedan ska jag ut i skogen igen för det är så skoj där ute, svarade han med ett flin.

Efter tävlingen flyttade vi målet till Klings gärde och söndagens tävling. Det var fantastiskt att se hur snabbt allt försvann från Veras gärde. Så många som hjälpte till. Och beröm till orienterare, det var inget skräp kvar. Det enda som syntes var nedtrampat gräs.

Söndagen inleddes med kyla, fuktigt gräs och mulen himmel. Mycket var redan uppbyggt så det gick fort att iordningställa resten innan de första tävlande kom till takterna av ”stad i ljus”.

Sedan var tävlingen i gång och de bjöds på utmanande banor och välsorterad marka. Jag fick mycket beröm. De var imponerade av att de fick två arenor och två olika terränger. De var lyckliga att det var som ”vanligt”, med speaker, marka, resultatskärmar, toaletter och ombytesrum.

Och när de sista tävlande gett sig hemåt var det många som hjälpte till att plocka ihop, städa, packa på släpvagnar och packa upp vid klubbstugan. Jag gillar när man hjälps åt. Arbetet blir så mycket roligare och går så mycket fortare och sammanhållningen stärks. Då behöver inte huvudfunktionären göra allt jobb ensam.

Jag vill tacka alla som varit med och arbetat. Jag hoppas du läser detta och tar till dig att du har gjort ett fantastiskt bra jobb.

Kjell Jansson, tack för att du var min mentor och gjorde det stora arbetet med att lokalisera alla markägarna. Tack!

Å tack Henrik som har stått ut med mitt pladder, funderingar och hjälpt till.

Anna-Maria Backryd

Skribent: Lage Jonsson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Lindebygdens OK - Orientering
K Thybeck, Rumängsvägen 11
71172 Vedevåg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@lindebygdensok....

Se all info

LIBO