Hoppa till sidans innehåll

2010


I samband med att Lindome förra året startade upp Kuben Singel Cup hade klubben som mål, att tävlingen skulle bli en av de ledande singeltävlingarna i landet och det tror vi att vi lyckats med. Antalet deltagare är maximerat till 40 stycken och i år nåddes det nästan två veckor före anmälningstidens utgång. Och inte nog med det - tävlingen hade till och med en reservlista! Inte heller var det vilka 40 deltagare som helst utan bland de deltagande fanns bland andra fem av de tio högst rankade spelarna i landet - Rickard Nilsson, Jessica Johansson, Henrik Hugosson, Fredrik Wilhelmsson och Alexander Norin.

 

Det var dock ingen av dessa som tog hem segern i år utan det blev Skatås åttaseedade Anders Csapo, som i finalen slog Rickard Nilsson från Coccinelle. Segersiffrorna skrevs till 13-7. I semifinalerna besegrade Csapo Pascal Lefevre från Landvetter och Nilsson besegrade Lindomes Stefan Giza.

Övriga kvartsfinalister var Carljohan Möller, Bosse Haraldsson, Henrik Hugosson och Jessica Johansson.

 

I B-finalen vann Andreas Pettersson från Hällesåker över sin klubbkamrat Kerstin Johansson.

 

Extra roligt för tävlingsledningen var att så många bouleintresserade tagit sig till hallen bara för att titta.

 

Till följd av ändrade bestämmelser från Svenska Bouleförbundets sida om när Regionala tävlingar får arrangeras, kommer nästa upplaga av Kuben Singel Cup att flyttas från januari till den 4/12 2010. Då hoppas vi att återigen få se lika många och lika välmeriterade spelare.

 

Mats Holmquist

 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 01:45 Skribent: Anders Stenman Licensnr. 11374
 

Postadress:
Lindome BK - Boule
Ordf. Peter Bolin, Pl 4351 (Hällesåkersvägen 7)
43735 Lindome

Besöksadress:
Lindome Boulehall, Hällesåkersvägen 7
43791 Lindome

Kontakt:
Tel: +46704200208
E-post: This is a mailto link

Se all info