Hoppa till sidans innehåll

Trupp Vit


Trupp Vit har två träningstillfällen i veckan.

Trupp Vit tävlar på den enklaste nivån på mindre tävlingar.

I Trupp Vit tränar vi på att tävla för Linghems SK på mindre tävlingar. Träningen blir på lite högre nivå än i U-grupper och vi föräntar oss lite mer fokus och det blir ett ökat inslag av att träna på moment som är tävlingrelaterade, så som ström på trampett och takt på matta/airfloor samt att hålla ordning i led och liknande.

Om du är intresserad av att vara med i Trupp Vit kan du läsa om våra regler och fundera på om du och dina föräldrar ställer upp på dem. Längst ner finns en länk till ett formulär om du vill göra en intresseanmälan.

Praktiska regler för truppgymnaster:
- alla är tysta och lyssnar när ledarna pratar och visar så att vi inte behöver upprepa.
- när ledarna ger tips på vad du kan göra för att bli bättre på ett moment lyssnar du och försöker följa tipset.
- alla gör eller försöker göra de övningar på det sätt ledarna säger. Ledarna föreslår bara övningar som de tror att du klarar. (Ingen blir bättre av att bara träna på sådant man redan kan)
- om det blir kö på träningen är du beredd att köra avsedd övning direkt när det är din tur.
- du deltar noggrant i uppvärmningen, tänjning och stretch och följer de instruktioner som ges.

- inga mobiltelefoner på träningen. Om du är skadad eller behöver ta paus från träningspasset av annat skäl, sitter du på en bänk och tittar på de andra och lär dig av det.
- alla hjälper till med redskap som ska tas fram, flyttas och tas bort vid träningar.
- efter träningspasset tar du med ditt skräp, äppelskrutt, strumpor, kläder, vattenflaskor mm som ligger i gymnastiksalen och omklädningsrummet. Och du påminner dina träningskompisar om de verkar glömma sina grejer och ev skräp.

- du avser att delta i de tävlingar som truppen anmäler sig till (1-2 ggr per år) om du inte har förhinder just då.

Sociala regler
För att kunna ha kul som grupp och kunna tävla som grupp behöver man kunna vara snäll mot alla i gruppen och försöka peppa varandra. Man undviker att jämföra sig med andra eftersom vi tillhör samma lag och alla tränar och tävlar på sin egen nivå.

Extra för dig som förälder
- i samband med eventuella extraträningar i Berga och T1 (ev någon lördag per termin) och eventuella tävlingar turas ni om att skjutsa. Vi ledare vill att ni föräldrar organiserar detta själva så att vi ledare kan fokusera på träningen.

- på tävlingar måste deltagarna ha enhetlig klädsel. Vår ambition är att kunna använda dräkter som köpts in tidigare av LSK gymnastik. Man lånar inför tävling och lämnar sedan tillbaka tvättad.

- det kan bli aktuellt med försäljning av något slag för att få in pengar för att finansiera extraträningar, kläder, redskap mm. Då räknar vi med er hjälp.

- självklart förväntar vi oss också att ni stöttar ert barn och berömmer för dess ansträngningar och försök oavsett hur barnet och gruppen presterar på träningar och tävlingar.

Träningstider
- Huvudträning - Kl 17.00-18.30 måndagar i Himnaskolan  (trampett, airfloor, stationer...)

- Söndagsträning - Kl 16.00-17.00 söndag i Linghemsskolan. Mer fokus på styrka och grundteknik, eventuellt friståendeträning. Vi ser gärna behöver några föräldrar som är beredda att hoppa in som ledare för styrketräning eller som "vuxen på plats" om huvudledaren inte kan komma

- Ev Extra träningstillfällen i Bergahallen eller T1 (Ev någon lördag per termin )

Vi förväntar oss att du förutom huvudträningen deltar i söndagsträningen ptminstone hälften av veckorna.


Högre terminsavgift
- Truppgruppen (inkl tävlingslicens) 450:-

Intresseanmälan till Trupp Vit

Uppdaterad: 01 DEC 2019 15:18 Skribent: Jenny Schander
E-post: Adressen Gömd

facebook.se/lskgymnastik

lsk-logo-small-gymnastik

Ange alt-text här.

             10% rabatt

för medlemmar i Linghems SK

Postadress:
Linghems SK - Gymnastik
Box 57
58565 Linghem

Kontakt:
Tel: 01379092
E-post: This is a mailto link

Se all info