Hoppa till sidans innehåll

Trupp Grön


Trupp Grön har två träningstillfällen i veckan

Trupp Grön tävlar med lite enklare moment än Trupp Svart.

I Trupp Grön förväntas du tävla för Linghems SK på de tävlingar som truppen deltar i (om du inte har förhinder just den gången). Men det finns större möjligheter att ge dispens så att man kan tävla även för andra föreningar (dock inte samma tävling)

Om du är intresserad av att vara med i Trupp Grön kan du läsa om våra kriterier här och fundera på om du uppfyller dem eller om det är något du behöver öva lite mer på först. Längst ner finns en länk till ett formulär om du vill göra en intresseanmälan.

Gymnastiska krav
- Hjulning med raka ben
- Handstående med raka ben (mot vägg eller ledare är okej)
- Kullerbytta med raka ben

Gymnastiska önskemål
(för att kunna utvecklas snabbt, är det en fördel om följande också är uppfyllt, eller att man åtminstone vågar köra dessa):

- Grupperad volt på trampett
- Handvolt
- Flickis
- Rondat med stäm (raka ben och studs i slutet)
- Rondat flickis direkt efter varann

Praktiska regler för truppgymnaster:
- alla hjälper till med redskap som ska tas fram, flyttas och tas bort vid träningar.
- alla är tysta och lyssnar när ledarna pratar och visar så att vi inte behöver upprepa.
- alla gör eller försöker göra de övningar på det sätt ledarna säger. Ledarna föreslår bara övningar som de tror att du klarar. (Ingen blir bättre av att bara träna på sådant man redan kan)
- om det blir kö på träningen är du beredd att köra avsedd övning direkt när det är din tur.
- inga mobiltelefoner på träningen. Om du är skadad eller behöver ta paus från träningspasset av annat skäl, sitter du på en bänk och tittar på de andra och lär dig av det.
- efter träningspasset tar du med ditt skräp, äppelskrutt, strumpor, kläder, vattenflaskor mm som ligger i gymnastiksalen och omklädningsrummet. Och du påminner dina träningskompisar om de verkar glömma sina grejer och ev skräp.
- när ledarna ger tips på vad du kan göra för att bli bättre på ett moment lyssnar du och försöker följa tipset.
- du deltar noggrant i uppvärmningen, tänjning och stretch och följer de instruktioner som finns eller hittar på egna övningar när du behöver värma upp själv.
- du deltar i de tävlingar som truppen anmäler sig till (1-2 ggr per termin) om du inte har förhinder just då

Sociala regler
För att kunna ha kul som grupp och kunna tävla som grupp behöver man kunna vara snäll mot alla i gruppen och försöka peppa varandra. Man bör undvika att jämföra sig med andra eftersom vi tillhör samma lag och alla tränar och tävlar på sin egen nivå.

Extra för dig som förälder
- i samband med extraträningar i Berga och T1 (ev någon lördag per termin) och eventuella tävlingar turas ni om att skjutsa. Vi ledare vill att ni föräldrar organiserar detta själva så att vi ledare kan fokusera på träningen.

- på tävlingar måste deltagarna ha enhetlig klädsel. Den bekostar ni föräldrar själva. Vi säger vad som ska köpas eller organiserar inköp. Ev kommer de dräkter som U 2008 använde vid tävling förra året att användas om de går att komplettera.

- det kan bli aktuellt med försäljning av något slag för att få in pengar för att finansiera extraträningar, kläder, redskap mm. Då räknar vi med er hjälp.

- självklart förväntar vi oss också att ni stöttar ert barn och berömmer för dess ansträngningar och försök oavsett hur barnet och gruppen presterar på träningar och tävlingar.

Träningstider
- Huvudträning - Kl 17.45-19.30 måndagar i Himnaskolan  (trampett, airfloor, stationer...)

- Söndagsträning - Kl 16.00-17.00 söndag i Linghemsskolan (innehållet varierar beroende på vem som är ledig. Mer fokus på styrka och grundteknik, eventuellt friståendeträning. Vi behöver några föräldrar som är beredda att hoppa in som ledare för styrketräning eller som "vuxen på plats" de veckor vi endast har ungdomar som kan vara ledare)

- Extra träningstillfällen i Bergahallen eller T1 (Ev någon lördag per termin )

Vi förväntar oss att du förutom huvudträningen deltar i antingen söndagsträningen eller torsdags-tabatayouth, men gärna bägge.


Högre terminsavgift
- Truppgruppen (inkl licens) 500:-
- Truppkassa 100:- (används till extraträning i Bergahallen eller T1-hallen, domaravgift, tävlingsavgift mm)

Intresseanmälan till Trupp Grön

Uppdaterad: 27 MAR 2018 22:32 Skribent: Jenny Schander
E-post: Adressen Gömd

facebook.se/lskgymnastik

lsk-logo-small-gymnastik

Ange alt-text här.

             10% rabatt

för medlemmar i Linghems SK

Postadress:
Linghems SK - Gymnastik
Box 57
58565 Linghem

Kontakt:
Tel: 01379092
E-post: This is a mailto link

Se all info