Hoppa till sidans innehåll

Frågor & Svar


Hur gör man för att börja spela ishockey som tjej?

Det är enkelt! Ta bara kontakt med någon av ledarna, antingen via epost, telefon eller varför inte komma ner till ishallen vid någon av våra ordinarie träningar och se vad vi gör och ta kontakt med oss på plats. Alla tjejer som vill är välkomna att komma ner och prova på! Det gör inget om man inte "kan" ishockey sedan tidigare - vi lär ut till tjejer på alla nivåer - från rena nybörjare till de som har kört ett tag redan.

Visa svar


Dölj svar


Jag spelar i ett "pojk"-lag nu, kan jag komma och träna med er ändå ibland?

Javisst! Det är flera av tjejerna i vårt lag som idag tränar både med ett "pojk"-lag och med oss. Man måste inte välja utan kan köra med båda (så mycket man hinner och orkar givetsvis!). Vi tycker det bara är roligt när tjejer som tränar ordinarie med sina "pojk"-lag även kommer till våra träningspass och är med (när det fungerar och passar givetsvis)! Även tjejer som spelar med pojklag i andra klubbar än LHC är välkomna att vara med på våra träningar.

Visa svar


Dölj svar


Men är det inte dyrt att spela ishockey då?

Nej, det behöver det inte vara. LHC har en mycket bra begagnat-shop där man kan få tag i det mesta, eller allt, som behövs i utrustningsväg till priser som är extremt låga. I början kan man dessutom klara sig långt även utan en komplett utrustning och det går ofta att låna grejer.

 

Dessutom - För träningsavgiften man betalar får man massor med träningstillfällen under säsongen, så slår man ut den per tränings (och match)-timme blir det inte så dyrt.

Visa svar


Dölj svar


Vad behöver man för utrustning för att kunna träna med er?

I princip bara: skridskor, hjälm (med galler), halsskydd samt en klubba. Men se nedan för lite detaljer...

 

Skridskor

Helst ett par hockeyskridskor. Undvik så kallade "skalskridskor" ala slalompjäxor - det är svårt att lära sig åka i dem pga att de blir alldeles för stela. Vanliga hederliga snören är bäst.... Men om man bara vill komma och testa så fungerar det mesta! Även konståkningsskridskor!

Hjälm (krav!)

En hjälm med galler är ett krav. Det kan dock finnas vissa möjligheter att få låna hjälm! Hör av er till tränarna/materialarna!

Halsskydd (krav!)

Ett godkänt halsskydd är ett krav för att få vara ute på isen. Finns hos alla sportbutiker och kostar inte särskilt mycket.

Klubba

Det finns det absolut ingen anledning att köpa dyra kompositklubbor i början. Köp en billig träklubba med rätt flex (flex = kroppsvikt är en bra tumregel) istället.

Handskar

Hockeyhandskar bör man ha, men i början kan det fungera med ett par grövre vanliga handskar eller bandyhandskar.

Övrig utrustning

Till armbågsskydd duger ett par helt vanliga inlinesskydd. Benskydd kan vara skönt att ha, men är inget krav i början även om det är skönt att ha dem när man trillar... Hockeybyxor och axel/bröstskydd är det inte heller något krav på i början.

Visa svar


Dölj svar


När och var tränar flicklaget?

Vi har inga fasta tider utan det varierar från vecka till vecka. Oftast har vi dock minst en träning vid 16:00 på någon vardag. Vi tränar i princip alltid i någon av de tre ishallarna på Stångebro-området. Oftast tränar vi 2 pass per vecka, men ibland kan det variera. Bäst är att hålla ett öga på vår kalender på denna hemsida där vi lägger upp alla träningspass.

Visa svar


Dölj svar


Jag skulle vilja testa på att spela ishockey, men är lite äldre än era tjejer - kan jag vara med ändå?

Ta kontakt med oss så ska vi se var du kan tänkas passa in! Vi har inga fasta åldersgränser utan tittar mera på vad man kan sedan tidigare. Vi har haft några äldre tjejer som har börjat i vårat lag för att sedan när man har blivit "varm i kläderna" gått över till det äldre tjej-laget i föreningen - LHC DamJunior.

Visa svar


Dölj svar


Måste man bo i Linköping för att få spela i Linköpings HC?

Nej! Man måste definitivt inte bo i Linköping för att kunna spela i LHC. I vårt lag har vi flera tjejer som bor i andra kommuner än Linköping och ändå spelare i vårt lag.

Det går även att spela i ett pojklag i en klubb som ligger i en annan stad/kommun och samtidigt träna och spela med oss (kräver dock att man ansöker om dispens, men det är inget stort problem).

Visa svar


Dölj svar


Kontaktuppgifter

 

Epost:

This is a mailto link

Postadress:
Linköping HC - Ishockey
Stångebrohallen, Gumpekullavägen 3
58278 Linköping

Besöksadress:
Stångebrohallen
58278 Linköping

Kontakt:
Tel: +4613371197
Fax: +4613371297
E-post: This is a mailto link