Hoppa till sidans innehåll
Foto: Anna Fröjd

Tack för säsongen!

03 APR 2012 11:14
Med en bild från föräldrarmatchen vill jag passa på att tacka alla er vuxna som har engagerat er för våra killar på och utanför isen denna säsong, och önska er en riktigt skön sommar!

Här följer en kort sammanfattning av säsongen 11/12 som skickades in till tidingen Forward.

  • Skapad: 03 APR 2012 11:14

Söndagen den 11 mars 2012 arrangerade vårt lag Team Sportia Cup tillsammans med LHC U10:MB. 16 lag deltog i cupen som spelades på helplan. Ett passande avslut på säsongen, då vi till nästa säsong börjar spela seriespel på helplan.

 

Ett av de gästande lagen var det finska laget Koillis-Pirkan Kiekko. Under säsongen har en av deras lirare, Rasmus Mäkinen, ingått i vårt lag. Det blev helt klart en av säsongens höjdpunkter när ett av våra LHC-lag mötte honom och hans finska lag till final i helgens cup!

 

Vi har 42 killar i laget som har haft två ordinarie träningar i veckan i Ljungsbro och ett antal extra frivilliga träningar på helgerna. Närvaron är ständigt hög och vi har vid flera tillfällen varit över 40 killar på isen! På helgerna har killarna även spelat Poolspel då de mött andra U10 lag. Vi anmälde fyra lag till Poolspelen och har stått oss bra vid dessa sammandrabbningar. Det gick även mycket bra för våra två lag på Peab Cup då ett lag fick brons i A-finalen, och det andra vann B-finalen.

 

Under säsongen har vi haft mindre fokus på skridskoåkning och istället prioriterat att använda mer puck. Fokus på passningar, dragskott och puckföring. Vi har även jobbat med individuell taktik och taktik i mindre enheter. Vi har även haft ett särskilt fokus på våra målvakter.

 

Säsongen är inte riktigt slut ännu, några extra träningar till och en föräldramatch ska vi få till innan sommarsporterna tar vid.

 

Ledarna för LHC U10:BE genom Peter N

 

Skribent: Peter Norburg

Postadress:
Linköping HC - Ishockey
Stångebrohallen, Gumpekullavägen 3
58278 Linköping

Besöksadress:
Stångebrohallen
58278 Linköping

Kontakt:
Tel: +4613371197
Fax: +4613371297
E-post: This is a mailto link

Se all info