Hoppa till sidans innehåll

Linköpings Förening möter Mannerssons Fastigheter


LKF har ambitionen att i en serie Facebookinlägg berätta om våra sponsorer. Målet med dessa berättelser är dels att visa vår uppskattning för stödet de ger till vår verksamhet, och dels att ge en bild av företagen, dess historia, och lite om branscherna de är verksamma i.

Historien om Mannersons Fastigheter tar sin början 1886 då Anders Larsson öppnade sin handelsbod på Storgatan 62 i Linköping. Anders son Manne tog över och vidareutvecklade verksamheten till grossisthandel och överlät så småningom rörelsen till sin son Sven Mannerson. I början av 70-talet avyttrade Sven grossistverksamheten och började köpa fastigheter. Svens son Gustaf Mannerson stod bakom en betydande expansion fram till 2013, då hans systerson Carl-Fredrik Grönhagen tog över VD-rollen. Mannersons är nu inne på femte generationens företagande i Linköping och har under drygt 130 år varit en del av stadens utveckling. I dag äger Mannersons Fastighets AB 57 fastigheter som innehåller både lokaler och lägenheter. Fastighetsbeståndet är koncentrerat till attraktiva lägen i Linköping och Motala. Nyproduktion i Norrköping och Stockholm. Verksamheten präglas av en vilja att bidra till stadsutveckling och stadens framtida konkurrenskraft och attraktivitet. Detta sker genom en kontinuerlig och hög investeringstakt i befintliga fastigheter, marknadsledande kundservice samt ett aktivt deltagande i lokala och regionala utvecklingsfrågor.

Vi träffade Mannersons VD Carl-Fredrik Grönhagen en sommardag utanför deras kontor i Linköping och passade på att ställa några frågor om företaget:

Ni månar mycket om ordning&reda och trivsel. Är det en av Era främsta styrkor och som lockar hyresgäster till Er?

- Vi är väldigt måna om att våra hyresgäster skall känna att man får en god och personlig service

Mannersons har i flera projekt rustat upp kulturhistoriskt värdefulla byggnader. Är det en strategi som företaget har som en del i sitt samhällsengagemang?

- Ja, vi tror att det är viktigt att investera i byggnader som gör att man trivs i staden. Många äldre byggnader är uppförda med väldigt hög kvalitet och kräver lite extra omtanke. Vi är nog lite hus-kramare.

Kommunfullmäktige i Linköping antog nyligen en träbyggnadspolicy för att öka byggande i trä i syfte att minska den klimatpåverkan som byggande ger upphov till. Är trä ett material som Mannersons kommer satsa på i framtiden?

- Absolut, vi har uppfört ett antal projekt i trä och ser hela tiden på möjligheter att utveckla nya träbyggnader.

Mannersons har hängt på padeltrenden genom att upplåta före detta Miobutiken på industrigatan till padelhall med namnet Alfapadel. Kan Du avslöja om Ni har planer på att medverka i fler padelhallsetableringar?

- Vi har nyligen skickat ett förslag till kommunen om en utökad friskvårdssatsning i Landeryd, framförallt med fokus på barn och ungdomar. Förslaget är framtaget tillsammans med tennisspelaren Thomas Johansson och Landeryds golf.

Varför sponsrar Mannersons Linköpings Konståkningsförening?

- Vi tycker det är fantastiskt kul att få vara med och stötta en sport som kräver ett otroligt fokus och engagemang från deltagarna. Det är väldigt roligt att föreningen har så duktiga tränare och engagerade supportrar.

Ägnar Du Dig själv åt någon sport eller hobby, eller har ägnat Dig åt någon?

- Jag spelar tennis, springer och håller på med häst-hoppning.

Har Du något levnadsmotto?

- Kvalitet Utveckling Långsiktighet.

Prisutdelning av Kundkristallen 2019 vid Benchmark Event på Berns. Mannersons vann i kategorin "Högsta serviceindex.

Manne Larssons speceriaffär i början av 1900-talet. Manne var son till grundaren Anders Larsson

Sven Mannerson, sonson till grundaren Anders Larsson

VD Carl-Fredrik Grönhagen efter mottagande av pris som en av Linköpings cykelvänligaste arbetsplatser. Priset delades ut av kommunen i december, 2020.

Uppdaterad: 23 AUG 2021 09:42
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Linköpings KF - Konståkning
Stångebro Sportfält
58278 Linköping

Kontakt:
Tel: +46706505072, +46706505072
E-post: This is a mailto link

Se all info