Hoppa till sidans innehåll

SGA

11 OKT 2015 19:31
SGA önskar hämta in förslag och kommentarer om Kartingens framtid
  • Skapad: 11 OKT 2015 19:31

Hej!
Som SGA (sportgrensansvarig) har jag fått i uppdrag att hämta in information från er utövare och medlemmar inom karting i Östergötland.

Vision
Hur ser din vision ut om karting i framtiden.  Hur många klasser vill vi ha i framtiden, skillnader mellan klasserna? Hårdare däck med sämre fäste? Vill vi ha fler motoralternativ i klasser som micro eller mini mm? Ordet är fritt.

 

Front-Fairing
Internationellt har CIK-FIA jobbat för rättvisare racing och få bort dåligt uppförande på banan. En grupp experter har tagit fram ett frambumperkit som provats framgångsrikt på internationella tävlingar. Frambumpern är utvecklad så att om man kör på någon med större kraft en vad som tolereras, kvarstår inbuktningen. När man sedan kommer in i depån efter race och du har en inbuktning så får man 10s tillägg utan möjlighet till protest.

Läs mer på http://www.cikfia.com/nc/newsroom/view/article/a-new-front-fairing-attachment-to-fight-against-on.html

KU vill redan från 2016 införa det i de internationella klasserna. Från 2017 i de nationella klasserna. Uppskattade kostnader inkl fästen för storkart 800-900kr Småkartar 650-750kr Bara fästen 200-250kr TYCK TILL. BRA ELLER DÅLIGT.

 

Regelverk
Ni har möjlighet att kommentera regelverket. Men det är bråttom. Senast 13/10 vill jag ha era kommentarer på förbättringar i regelverket.

Utbildning
Det kommer att ges möjlighet att utbilda sig till tävlingsledare och tekniker. Anmäl ert intresse så vi kan ordna fina klubbmästerskap nästa år.

Tävlingsanmälan
Från 2016 kommer alla anmälningar till tävlingarna göras via Lots/idrottonline.
Det är viktigt att alla klubbar har öppnat sin IdrottOnlinesida och lagt in sina medlemmar där för att LOTS ska fungera. Man ska försöka få till en utbildning om det nya systemet.

 

Det är lite ont om tid, så återkom snarast med era kommentarer och förslag.

 

Tack på förhand
SGA
Ronny Andersson
This is a mailto link

Skribent: Isabell Anderberg

Postadress:
Linköpings MS - Bilsport
Linköpings Motorstadion
58593 Linköping

Kontakt:
Tel: 013362690
Fax: 013362693
E-post: This is a mailto link

Se all info