Hoppa till sidans innehåll

Funktionärer


Funktionär vid roadracing

Vid en roadracingtävling behövs många funktionärer för att bl.a. visa flaggor, hjälpa skadade förare, frakta bort kraschade cyklar, sopa banan, rapportera info till tävlingsledningen, mm. Vi behöver även hjälp med matlagning, servering, städning, bevakning mm. 


På Linköpings Motorstadion behövs ca 40 funktionärer per tävlingsdag, varav ca 30 i posteringarna utmed banan. Då t.ex. SM-tävlingen är tre dagar behövs alltså över 120 funktionärer enbart för den tävlingen! 

Vi har en grupp med utbildade erfarna funktionärer, men vi är i behov av fler personer som kan hjälpa till. På Sviestad har vi 11 posteringar utmed banan, och i varje postering har vi en erfaren funktionär tillsammans med två mindre erfarna/nybörjarfunktionärer. Den erfarne funktionären är ansvarig för posteringen, han/hon är sjukvårdsutbildad, flaggkunnig, mm. Till sin hjälp har han/hon två mindre erfarna funktionärer, dessa hjälper till med att flytta på kraschade hojar, vifta med flaggor enligt instruktion från ansvarig funktionär, mm. Kan du hjälpa till som funktionär?


För att vara "nybörjarfunktionär" behövs ingen kunskap om roadracing, du behöver inte ens ha åkt motorcykel. Du kommer få all information du behöver vid banan, och du har alltid en ansvarig funktionär som berättar vad/hur du ska göra. 

Som funktionär kommer du att få se tät roadracing på närmare håll än någon annan, du kommer att lära dig en hel del om roadracing och hur man kör motorcykel. Dessutom brukar det vara riktigt roligt och spännande att tillbringa en dag som funktionär. Givetvis får du mat/dricka under dagen, plus att LMS kommer tacka dig för din hjälp med t.ex. biobiljett, gratis trafikövning, träningskvällar bara för funktionärer, cool t-shirt, rabatter hos MC-firma eller liknande. I år kommer det även lottas ut fina priser bland funktionärerna, både för dom som hjälper till en dag och de som ställer upp hela helgen. 

Anmälan är inte bindande men risken finns att vi ringer och tjatar! : ) 

Fest 

Alla funktionärer är välkomna till LMS RR-sektions traditionsenliga höstfest, inbjudan kommer när det börjar bli dags! 

Tag kontakt med Funktionärsansvarig eller skicka ett mail till This is a mailto link om du har några frågor.

 

rr_rr_funkis

Uppdaterad: 28 APR 2017 18:08 Skribent: Daniel Zilén

Postadress:
Linköpings MS - Motorcykel och Snöskoter
Linköpings Motorstadion
58593 Linköping

Kontakt:
Tel: 013362690
Fax: 013362693
E-post: This is a mailto link