Hoppa till sidans innehåll

Vad som händer i klubben


 

Vi har under dom sista åren kämpat för att för att få en fin och bra anläggning.

Sommaren 2015 så bestämde vi oss för att köpa ett bättre begagnat luftstaket av Vetlanda Speedway. Målsättningen var först och främst för att öka säkerheten för förarna under våra träningstillfällen och att eventuellt även kunna arrangera nån tävling på stora banan. Men vi har en del arbete kvar för att kunna genomföra detta, publikstaketet måste höjas en aning och några av belysningstolparna på raksträckorna måste eventuellt flyttas. Det är ett långsiktigt arbete som förhoppningsvis inte dröjer allför länge. Hösten 2015 så fick även banorna ett rejält lyft då det lades på nytt åkmaterial och även en ny innerkant.                                  

Under våren 2016 så hände det en hel del, vi utbildade ca 20 nya funktionärer och fick vi äntligen vår luftsarg ditmonterad och förarnas säkerhet höjdes avsevärt mycket mer. Banorna besiktades och vi fick klartecken att få genomföra tävlingsverksamhet på ungdomsbanan. Det spred sig snabbt i landet att vi åter igen har en anläggning i klass med en allsvensk anläggning. Vi fick äran av Svemo att få arrangera den första tävlingen på 6 år i Linköping, ett Ungdoms-SM-kval på lilla banan, ett mycket lyckat arrangemang från både förare, tävlingsledning och funktionärer.                                              

Varg-Olle Nygren kom även hit och lånade vår anläggning för sin berömda sladdskola och han tidigare haft i England i många år. Olle och hans gäng var mycket nöjda och lovade att komma tillbaka.

I augusti så kom det även ett sällskap med Krister Gardell i spetsen för att arrangera den årliga ”Dam & Gubb-speedwayträffen” på Sviestad. Även det blev en lyckad tillställning där ca 30 förare var anmälda och snurrade runt i solskenet. På kvällen så var det stor middag i klubbhuset för alla deltagare, funktionärer och alla andra ditresta med speedway-GP på storbild.

 

Under 2017 så har det hänt en hel del som jag kommer att skriva om i slutet av säsongen....

 

Uppdaterad: 05 SEP 2017 12:39 Skribent: Håkan Schander

Kontaktinformation

 

e-post: This is a mailto link

 

Träningstider:

Måndagar 17-20 & Lördagar 10-13

 

Information om träning:

Lars Johansson 070-8780550

Lasse Brinter 072-5622011

Mahrs

 

Postadress:
Linköpings MS - Motorcykel och Snöskoter
Linköpings Motorstadion
58593 Linköping

Kontakt:
Tel: 013362690
Fax: 013362693
E-post: This is a mailto link

Se all info